Polar M400

puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chyba nie można bo też za każdym razem zbliżam tą mape
New Balance but biegowy
WPK
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

U mnie działa.
Mogę podejrzeć mapę i jak ją otworzę w trybie pełnoekranowym (trzeba pacnąć w te 4 rozchodzące się strzałki w prawym górnym rogu mapki) to później standardowo za pomocą znanych gestów można zoomować mapę.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

U mnie też działa, dodatkowo można suwakiem przesunąć w dowolny punkt trasy i pojawia się tętno lub tempo. A co do www to tez musze ręcznie przybliżać położenie, wiec to chyba standard i nic z tym nie zrobisz.
WPK
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wracam do sprawy GPS-a w zegarku vs GPS w Galaxy S5.
Poniżej dwie fotki. Jedna z PolarFlow po synchronizacji z zegarkiem.
Druga z Runtastic Pro.
Obie pokazują ten sam trening z wczoraj.
W pierwszej części treningu track z zegarka jest błędny.

https://drive.google.com/file/d/0B4bgkh ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B4bgkh ... sp=sharing
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale to ogólnie ci tak gubi GPSa? Tzn ja nie biegam w mieście a raczej po wsiach i co najwyżej po lasach i tam nigdy nie miałem problemu.
Jakbym miał dużo takich tras to bym reklamował zegarek. Wiadomo że raz na jakiś czas GPS może się zgubić ale jak dzieje się tak często to bym nie wybaczył :)
WPK
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Każdy nie.
Mam dopiero za sobą 3 treningi, z czego 2 miały poprawny track, zaś ten ostatni już nie.

Ale jedna ważna uwaga: 2 pierwsze treningi zrobiłem na poprzedniej wersji firmware w zegarku.
Trzeci trening zrobiony z firmware 1.3

Zobaczymy, jak będzie z następnymi treningami, bo pojedyncza próbka to trochę za mało.

Pytanie do innych użytkowników M400:
Czy u Was PO UPDATE firmware w zegarku do wersji 1.3 pojawiły się problemy z trackiem z GPS?
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja jeszcze nie biegałem z nowym firmware, to się nie wypowiem. Dzisiaj idę pierwszy raz
adku
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja biegłem z nowym softem w biegu Sylwestrowym w Krakowie i dzisiaj u mnie na wsi - w obu przypadkach ślad GPS jest dobrze narysowany.

Natomiast nie wiem o co chodzi, albo po tych biegach miałem jakieś zaćmienie umysłu, ale mam wrażenie że wciśnięcie przycisku pauzy powoduje teraz lapowanie :niewiem:
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:zrobiłem to za Was :) , sory za mój very kulawy angielski :taktak:
Why m400 have bug and when autolap is on , dont show last 1km avg tempo but show avg tempo all route. Do you fix this bug? Give beta app for android

Polar Hi, we're working on this. //Anna

Mam do Ciebie prośbę. Spytaj Panią Annę z Polara czy dodadzą obsługę footpada do M400 bo z racji pogody przeniosłem się do lasu a tam wskazania gps to już niezła magia i tempo skacze mi jakbym w biegu ciągłym robił ciągle interwały. Cholery idzie dostać :hahaha:

Nie sądziłem, że aż tak bardzo będzie mi tego brakowało. Zegarek miał mi pomagać utrzymywać założone tempo a na razie utrzymuje się tylko moja frustracja.
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobra pierwszy bieg z nowym softem. Czekałem na złapanie GPS chyba z 2 minuty i drażniło mnie że raz było 80%a za chwile 40% i tak w kółko, jednak co do trasy to wyrysowana idealnie i odległość też się zgadza. Nie wiem ale ja na stanie ok zawsze czekam jeszcze z minute i zawsze u mnie jest ok.

Natomiast mam wielki wku.... , na tą cholerną synchronizacje. Bardzo proszę sportkonsulting aby napisali co robię źle. Mam telefon który jest na liście wspieranych Nexus 4 z softem 5.0.1. Odpalam polar flow, włączam BT w telefonie, naciskam w zegarku klawisz wstecz i przytrzymuje. Telefon pisze że łączy z urządzaniem , następnie że synchronizuje dane. Po dłuższej chwili synchronizacja jest zakończona aktywność dzienna jest a pieprzonego treningu nie ma i tak w kółko, albo ten soft jest tak zbugowany i chodzi jak che albo ja czegoś nie umiem zrobić?

Pisałem o footpoda z Panią Anną i na obecną chwile to się chyba zastanawiają czy dodać, przynajmniej tak zrozumiałem z rozmowy
WPK
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja też dzisiaj już po treningu.
To drugi trening po upgrade firmware i tym razem track wyrysowany bardzo dokładnie.
Różnica między trackiem z zegarka i z Galaxy S5 pomijalna. 5,30 km z S5 vs 5,26 km z Polara.
Jestem zadowolony :-)

Jeśli chodzi o szybkość złapania fixa, to czekałem ok. 15 sek, czyli bardzo akceptowanie.
Jac0ek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

WPK pisze: Czy u Was PO UPDATE firmware w zegarku do wersji 1.3 pojawiły się problemy z trackiem z GPS?
Jest bez zmian, jeśli chodzi o wyznaczanie pozycji w "trudnych" warunkach, czyli np. biegając blisko budynków, gdy sporą część nieba mamy "wyciętą", zegarek sobie kompletnie nie radzi z wyznaczeniem poprawnej pozycji, a jest wiele parametrów geometrycznych, dzięki którym można takie błędne pozycje "odsiać"... pytanie jest tylko co by wtedy zostało w tracku ;)... może jedna prosta 500m ;)

Lepiej jest gdy pozycję początkową wyznaczymy w miejscu z dobrą widocznością horyzontu, w miarę daleko od drzew, budynków itp., jeśli nie mamy takiego miejsca w okolicy to będzie ślad dryfował sobie gdzieś tam obok... aż się boję co będzie na wiosnę... jak się pojawią liście na drzewach i znacznie większe tłumienie sygnału...
Hrehor
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam taką zagwozdkę z Polar Flow.
Można toto ustrojstwo ustawić tak, aby w dzienniku pokazywał się dzienny kilometraż treningu a nie tylko sumował się na koniec tygodnia ?
Jac0ek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hrehor pisze:Mam taką zagwozdkę z Polar Flow.
Można toto ustrojstwo ustawić tak, aby w dzienniku pokazywał się dzienny kilometraż treningu a nie tylko sumował się na koniec tygodnia ?
w widoku dziennym się sumują trening w danym dniu
Hrehor
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak wiem.
Chodziło mi o dzienne przebiegi w widoku miesięcznym.

KOLEDZY problem z synchronizacją ??!!
Mam na myśli Polar Sync - serwer
Dziś pierwszy raz mi się to zdarzyło, problem jest znany i chwilowy, czy mam się martwić i coś dłubać ?
Sprawdzałem dwa razy w odstępie kilku godzin.
ODPOWIEDZ