@kojer - ja akurat tego nie potrzebuję, ale wrzuciłem to na podstawie wymiany informacji z kilkoma osobami. Podejrzenia masz dobre
Jak masz automatyczną synchronizację konta Polar z innymi serwisami, to synchronizacja ta wysyła nie skorygowane dane na wszystkie połączone serwisy.
W takiej sytuacji musisz wejść wszędzie i ręcznie wprowadzić poprawki. Ktoś nawet wspominał, że jakiś serwis nie umożliwia już ręcznej korekty.
Osobiście mi na tym aż tak nie zależy
Zapis RR tak jak mówisz: z pasa. W sumie też z tego aż tak nie korzystałem, ale w V800 był i może to służy innym osobom.
Super gdyby też wprowadzili coś takiego jak wyścig z samym sobą - wyścig z cieniem.
Na razie niech wprowadzą funkcje związane z nawigowaniem, opcję powrotu do punktu startowego.
Ciekawe na ile będą słuchać naszych uwag.
Edit:
Dodałem jeszcze:
- możliwość "zczytania" pulsu zarejestrowanego przez pas H10 podczas pływania (kostka ma swoją pamięć)
Czyli to co teraz można zrobić tylko w aplikacji Beat. V-V powinien rejestrować pływanie i po zakończeniu treningu czytać dane z kostki. Rozwiązałoby to problem braku transmisji analogowej 5GHz.