-płatnosci tak masz rację.keiw pisze: ↑11 paź 2023, 22:15 Plusy 965 wzgledem V3:
- płatności
- bardzo dobra integracja ze Stryd
- możliwość planowania treningów w zegarku
- duża swoboda konfiguracji i ustawień pod siebie
- konfiguracja alertów jakie tylko chcemy, np. bdy przyjmować picie, jedzenie (to akurat na ultra)
- muzyka z zegarka
- bardzo dobre mapowanie i możliwość wgrania traka nawet w trakcie treningu
- dostęp do forum Garmina, program beta i jednak bieżący kontakt z Garminem
- rozbudowane widgety
- plany treningowe dostosowane do celu
- moc to ściema, więc po co integracja, tempo i dystans działa doskonale w Polarach, współczynik kalibracji mam w chmurze i nie trzeba pamiętać po fabryce
- jeżeli mam dodany ekran 'timer interwałów' to mogę "planować" nawet w trakcie biegu
- swoboda konfiguracji to slogan. W Polarach też jest świetna swoboda konfiguracji, a z racji mniejszej liczby opcji jest też prostota. Jak coś trzeba przestawić np. wprowadzić wagę to nie trzeba się przedzierać przez opcje i wkurzać gdzie to jest.
- W Polarach też mamy alerty picia i jedzenia na zadany czas jak również wyliczany przez zegarek. Wprowadzasz planowany czas treningu, ile gram ma jednorazowy węgiel np. 22g i zegarek ci przypomina.
- muzyka tak masz rację
- o mapowaniu już pisałem. Planowanie jest. Wgrywanie jest. Korzystając z Komot mamy ostrzeżenia o zakrętach przed nimi, tu nic więcej nie trzeba. Trasy nie kolidują również z planowanymi treningami, można uruchamiać jednocześnie.
- w Polarach nie ma forum, w Polarach jest stabilnie, działa, jest nuda, można zająć się bieganiem.
- pisząc widgety to te apki ze sklepu? nie wiem co masz na mysli, pewnie kolejne klikadło o którym kilka dni później zapominamy
- tak plany są lepsze.
Podsumowując:
Garmin ma płatności i muzykę
I dużo bardziej rozbudowaną propozycję planów treningowych.
a macie filmiki z przykładowym treningiem core, siłowym czy rozciaganiem? Bo w planie Polara to jest.