Decathlon Kiprun 500 & Coros

Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

Żaden producent nie podaje czasu pracy baterii z ciągłym podświetleniem, więc można tylko gdybać.

Wysłane z mojego SM-G986B .

"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
New Balance but biegowy
duzymis
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46m 35s
Życiówka w maratonie: 4h 13m

Nieprzeczytany post

Podsumowanie jednego pełnego cyklu ładowania - część aktywności bez włączonego pomiaru tętna, bo np. jadąc na święta do rodzinki zapomniałem naładować i wolałem to odpuścić. Zresztą zegarek był na kurtce a pasa na klatkę nie chce mi się zakładać.

Ładowany 11 grudnia, ponad 14 dni
GPS: 12h 15m (61%)
Podświetlenie: 3h 10m (11%)

Co ciekawe więcej od podświetlenia wziął system bo pokazuje że on zabrał aż 15% baterii. Podejrzewam że to przez dwa przypadki gdy na porannej sesji rozciągania zapomniałem wyłączyć stoper i latał sobie po ponad 3 godziny.

Przyznam, że ten czas pracy baaaardzo mi się podoba i teraz zastanawiam się nad czymś innym Corosa, co by było nieco bardziej eleganckie :)
MDziubek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Właśnie kupiłem kiprun 500 dla córki więc mogę porównać do Pace 2.
Z różnic to kiprun nie ma termometru i barometru, jak i trochę okrojąna funkcjonalność, ale aplikacja ta sam i menu zegarka identyczne z pace.
Wizualnie pace jest mniejszy, ale ma większy ekran (kiprun ma sporo zasłonięte poprzez pasek na brzegu tarczy):
pace_vs_kiprun.jpg
Okrojone są też tryby sportowe, chociaż, ciekawe jest, że nie ma trybu siła, natomiast można w aplikacji zdefiniować trening siłowy, wysłać na zegarek i uruchomić.
Porównanie:
trybysportowe.png
Z funkcji to właściwie nie mametronomu, satelit, kompasu, ultramax i sterowania kamerą:
przybornik1.png
Więc w sumie ciekawa alternatywa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
---------------------
Pozdrawiam
Michał
ODPOWIEDZ