Coros Vertix 2

kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przemkurius pisze:
cichy70 pisze: 24 sie 2021, 16:50 pamiętam była opcja że po zmierzchu można było włączyć z automatu podświetlenie i działało to świetnie.
juz dokładnie nie pamiętam co ale jakiś taki sprytny fiuczer że garminy nie miały.
no jak Robercik. mam f6xPro i mam opcję podświetlenia na ruch nadgarstkiem po zachodzie słońca w aktywności i poza aktywnością.
Do tego i Feniksów nie potrzeba. Miałem taki feature już w 630.

Sent from my ASUS_I006D .

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W corosach to jest tak ze on po zmierzchu w aktywności z automatu podświetla tarcze ale na niskim poziomie, żeby tylko odczytać co jest na tarczy. Pomija to ruch nadgarstka który jest z lekka upierdliwy zanim zegarek go załapie. Nawet na Apple Watch to chwile trwa nie mówiąc już o garminie gdzie kiedyś ta opcje od razu wyłączyłem bo była do dupy. Na swoim fenixie miale manualne włączanie i wyłączanie podświetlenia. Na aktywność odpalałem, a w nocy jak zerkałem na zegarek to były 2 kliknięcia w odstępie sekundy.

Patent corosa jest fajniejszy moim zdaniem, ale jeszcze w praktyce nie przetestowałem.
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W Apexach Pro dochodzi osobny przycisk na podświetlenie. Czy w Apexach (bez pro) można przyciskiem?

No i co z puzowaniem podczas biegu? Jest chyba opcja zablokowania zegarka a wtedy trzeba odblokować żeby zapauzować albo bez blokady na przycisk koronki - dobrze mówię? Jeśli ktoś biegnie na zawodach albo chce robić trening na czas, to chyba opcja bez blokady to podstawa

W recenzjach znalazłem jeden pozornie nieistotny mankament. Alarm (budzik) nie może być ustawiony tylko na wibracje. Niby pierdoła ale brakowałoby mi budzenia wyłącznie wibracjami

Wysłane z mojego Redmi Note 8T .

Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Po cholerę męczyć się z tym cholernym włączeniem i wyłączeniem podświetlenia?
Ruch nadgarstka, przyciski i inne duperele. Człowiek cały czas kombinuje bo są takie opcje.
Ze dwie zimy zeszły zanim załapałem, żeby biegać na ciągłym podświetleniu.
Nawet mój 735xt ogarnie spokojnie w tej opcji 3 godzinny trening więc w corsie czy feniksie tym bardziej nie będzie problemu
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Siedlak, Ty to jednak czasem coś mądrze powiesz ;)
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Skoor pisze: 25 sie 2021, 08:27 Siedlak, Ty to jednak czasem coś mądrze powiesz ;)
eeeee, przesadzasz :bum:
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pytam z ciekawości. Czasami przyda się w lesie na chwilę włączyć ekran żeby zobaczyć ślad na mapce kiedy nie wiem jak zrobić pętelkę. Wtedy wystarczy 10 sekund.

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupiony
dostawa 3-8 września.
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupiłeś Vertix 2?
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak.
dzisiaj już fizycznie.
właśnie zmieniono dostawę na 1-3 września.
MDziubek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No i co z puzowaniem podczas biegu? Jest chyba opcja zablokowania zegarka a wtedy trzeba odblokować żeby zapauzować albo bez blokady na przycisk koronki - dobrze mówię? Jeśli ktoś biegnie na zawodach albo chce robić trening na czas, to chyba opcja bez blokady to podstawa
Sam biegam z wyłaczonym blokowaniem podczas treningu, przy ręcznych łapaniach lapów itd to odblokowywanie koronka bywa męczące
W recenzjach znalazłem jeden pozornie nieistotny mankament. Alarm (budzik) nie może być ustawiony tylko na wibracje. Niby pierdoła ale brakowałoby mi budzenia wyłącznie wibracjami
Mam Pace 2, ale wyde się, że to powinno działać podobnie, sam używam tylko wibracji w alarmie, w ustawieniach dźwięku wyłaczyłem dla alarmu i mam tylko wibracje https://support.coros.com/hc/en-us/arti ... tings-Menu
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już się dokopałem do suportu
Czyli trzeba biegać bez blokady i wtedy kończyć bieg lub pauzować przyciskiem lub odblokowac wcześniej?

Doczytałem, że nie ma opcji odrzucenia treningu powyżej 1 min i można to robić tylko w aplikacji.

Interesuje mnie również tempo chwilowe. Skacze czy jest uśrednione i zaokrąglone jak w Garminie?

Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z tego co pamietam tak nie skacze i chyba co 1 sek jest.
MDziubek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czyli trzeba biegać bez blokady i wtedy kończyć bieg lub pauzować przyciskiem lub odblokowac wcześniej?
Masz 3 możliwosci ustawienia autoblokady w trybie treningu:
1. Wyłączona
2. Odblokowanie przez przekręcenie koronki
3. Przytrzymanie koronki

Przy opcjach 2 i 3 aby cos zrobic podczas treningu trzeba odblokować wześniej. Ja preferuje wyłączenie autoblokady, bo najzwyczajniej zapoiminałem odblokować zageraka...
Samo odblokowanie to pzytrzymanie przez 3 sek. lub kręcenie troche dłuższe niż zmiana opcji/ekranu, co nie jest dla mnie wygodne podczas biegania.
Doczytałem, że nie ma opcji odrzucenia treningu powyżej 1 min i można to robić tylko w aplikacji.
Dokładnie, jeżeli aktywność trwa mniej niż jedna minuta, wtedy przy kończeniu bedzie komunikat: Aktywnośc trwala krótko, chcesz zapisać czy odzrzucić? Jeżeli coś chcemy usunąć dłuższego to tylko w aplikacji.
Interesuje mnie również tempo chwilowe. Skacze czy jest uśrednione i zaokrąglone jak w Garminie?
Temat dotyczy Vertix, a ja mam Pace więc nie odpowiem. Jak wybierałem Corosa to natrafiłem gdzieś w necie jak on to oblicza jednak teraz nie mogę namierzyć. Jak znajdę to sie podzielę źródłem
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję za wyjaśnienia.
To tempo chwilowe pewnie w Pace, Apex i Vertix działa podobnie. Co prawda nie jestem fanem treningu tempowego ale byłoby dobrze gdyby w miarę równe tempo na zegarku nie wyglądało skokowo.

ODPOWIEDZ