Polar M400

guerrero333
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak trening jest już w polar flow czy powinnienem go usunąć z zegarka? Pewnie jest jakaś ograniczona pamięć, jeżeli tak to jak bo coś nie ogarniam :)
New Balance but biegowy
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

guerrero333 pisze:Jak trening jest już w polar flow czy powinnienem go usunąć z zegarka? Pewnie jest jakaś ograniczona pamięć, jeżeli tak to jak bo coś nie ogarniam :)
Nie musisz usuwać, zegarek robi to za Ciebie. Standardowo w pamięci zegarka pozostają treningi z ostatnich 30 dni. Wcześniejsze same się usuwają.
guerrero333
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W ustawieniach interwałow nie można ustawić np dystansu 150metrow? Tylko 100, 200, 300 itp. Nie można zwiększyć o 50metrow? :/, tak samo w dół, nie można np ustawić 60metrow?
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

Cześć.
Na ostatnich treningach pasek od pulsometru obtarł mi skórę (tuż po miejscem gdzie przypięta jest kostka).
Za dwa tygodnie biegnę maraton i zastanawiam się jak uniknąć obtarć. czy pulsometr będzie dobrze wskazywał jeżeli obtarte miejsca zakleję plastrem?
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
grabek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

szymar pisze:Cześć.
Na ostatnich treningach pasek od pulsometru obtarł mi skórę (tuż po miejscem gdzie przypięta jest kostka).
Za dwa tygodnie biegnę maraton i zastanawiam się jak uniknąć obtarć. czy pulsometr będzie dobrze wskazywał jeżeli obtarte miejsca zakleję plastrem?
Elektrody są bardziej z boku więc nie powinno być problemu
s3bek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@szymar,

Polecam lekturę: http://www.dcrainmaker.com/2012/08/how- ... ffing.html
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hey ,
Co do szczelnosci to mam 1 rok zegarek i raz zaparowal a takto ani razu normalnie po treningu caly myje mydlem z potu i wszystko wporzadku ostatnio tez sie pral w pralce przez 1,5 min i wszystko ok i dziala jak burza xD
NEVER GIVE UP
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Od jakiegoś czasu potrafi zapisac tempo biegu zamiast np. 4:00 to w statystykach widnieje 3:60 , niby to samo ale dziwnie wygląda.

Wysłane z mojego SM-G920F .
RATAY
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich. Właśnie kupiłem Polara m400 i mam być może głupie pytanie. Chodzi o to, że owy zegarek od wewnętrznej strony nie posiada zaślepki na wejście kabla do podłączenia do komputera (wydaje mi się, że powinien raczej mieć gumową coś podobnego jak w telefonach, aby woda się do niego nie dostała). Mam nadzieję, że ktoś mi wyjaśni jak z tym jest. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
guerrero333
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

RATAY pisze:Witam wszystkich. Właśnie kupiłem Polara m400 i mam być może głupie pytanie. Chodzi o to, że owy zegarek od wewnętrznej strony nie posiada zaślepki na wejście kabla do podłączenia do komputera (wydaje mi się, że powinien raczej mieć gumową coś podobnego jak w telefonach, aby woda się do niego nie dostała). Mam nadzieję, że ktoś mi wyjaśni jak z tym jest. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
Tylko pierwsza seria zegarów miała zaślepki, później z tego zrezygnowali bo był z tym jakieś problemy
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

darekc1 pisze:Od jakiegoś czasu potrafi zapisac tempo biegu zamiast np. 4:00 to w statystykach widnieje 3:60 , niby to samo ale dziwnie wygląda.
Ale zawsze to trójka z przodu! Taki mały motywator w bonusie :-)
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Tylko mi się podświetla zegarek przy zmianie ekranów w trakcie treningu (np. w górę i w dół) czy robili jakiś update, o którym nic nie wiem?
ciacho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

matti775 pisze:Tylko mi się podświetla zegarek przy zmianie ekranów w trakcie treningu (np. w górę i w dół) czy robili jakiś update, o którym nic nie wiem?

Z moich obserwacji wynika, że jeśli podczas treningu choć raz włączysz podświetlanie to później podświetla Ci automatycznie na autolapach i innych operacjach.
Ma to sens bo skoro podświetliłeś raz to znaczy że biegasz o zmroku.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

ciacho pisze:
matti775 pisze:Tylko mi się podświetla zegarek przy zmianie ekranów w trakcie treningu (np. w górę i w dół) czy robili jakiś update, o którym nic nie wiem?

Z moich obserwacji wynika, że jeśli podczas treningu choć raz włączysz podświetlanie to później podświetla Ci automatycznie na autolapach i innych operacjach.
Ma to sens bo skoro podświetliłeś raz to znaczy że biegasz o zmroku.
Mozesz te podswietlenie wylaczyc.
Jak go nie chcesz.

U mnie nawet mierzy tetno w plecaku gdy jade rowerem. Kostke i pasek mam oddzielnie.
Tylko to po bieganiu jest, gdy pot zalewa pasek xD

Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Miałoby sens to co piszecie z przełączaniem ekranów, gdyby działało po pierwszym naciśnięciu przycisku. A ja muszę zrobić dwie akcje, żeby się podświetlił ekran. To łatwiej po prostu nacisnąć podświetlenie. A jeżeli dodali to do autolapów to super. :)
Ostatnio zegarek mi ześwirował i nie chciał wejść w tryb treningowy, naciskając czerwony przycisk po prostu migał ekran. Pomogło podłączenie do PC, taka rada jakby ktoś też na to trafił.
ODPOWIEDZ