FR945
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:15
- Życiówka w maratonie: brak
Ja nie wiem o czym kolegowie pisza. Mi trzyma pelne 2 tygodnie, z 6 treningami ok 60 min z GPS plus HRM-Run.keiw pisze:A jakiś czas temu koledzy nabijali się, że ładuję co 4-5 dni swojego V-V
Wysłane z mojego SM-G950F .
W zeszlym tyg ktoregos dnia mialem malo czasu i poszedlem na krotka przebiezke, lacznie 28 minut GPSa. Jak zaczynalem mialem 12% baterii, jak skonczylem i zapisalem bieg mialem...12% baterii. W piatek wieczorem naladowalem do 100%. W miedzyczasie mialem jeden trening i teraz mam 94%.
-
- Wyga
Ze 2 tygodnie na baterii z 6cioma treningami to jest dla Ciebie sf? Mialem to samo w 935, tez sf? Wczesniej Fenix 3 i 5 po 12 dni mniej wiecej. Dla mnie raczej sf to jest ledwo tydzien na jednym ladowaniu albo jeden dzien jak niektorzy pisza. Moze ludzie maja wadliwe egzemplarze, niech wymieniaja.Svolken pisze:Dział sf uważam za otwarty :uuusmiech:
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
kumpel ma też 945, nie ma szans na takie wyniki.
sorry ale brzmi jak bajka.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
2 tygodnie, w tym do 6 godzin treningu (przez te dwa tygodnie) z baterią 100 -> 0%? Moim zdaniem na granicy zrabialności przez ten zegarek. Trudne do osiągnięcia, ale wydaje się nie niemożliwe, przynajmniej na podstawie obserwacji obecnego zachowania baterii.
Co do baterii dziś dostałem info z Garmina ,ze oxygen działa tylko miedzy 00 do 04 nad ranem ze względów na wydłużenie baterii.cichy70 pisze:kumpel ma też 945, nie ma szans na takie wyniki.
Wyłączyłem aktualnie totalnie oxygen i miernik batterii mi pokazuje , że MOŻE wytrzyma 9 dni .
Tylko po jakiego Hu.... Garmin robi coś co nie jest przydatne - mam tu na myśli z oxygenem nie wytrzyma dłużej niż 3 dni !
Jaka kol wiek aklimatyzacja trwa dłużej niż 3 dni.
To Garmin ma plan taki ,ze: idzie się w góry aby alimatyzować i codziennie się ładuje zegarek jak telefon.
W sumie chyba aby używać 100% zegarka to trzeba ładować 30 minut codziennie minimum a moze cały czas ma być podłaczony do powerbanka . Chyba 945 gubi wielki plusy Garminów ,ze zegarek trzyma ponad tydzien ;-(
-
- Wyga
Nie no bez jaj panowie. Od Fenixa 3 kazdy garmin ktorego mam trzyma okolo 2 tygodni w zaleznosci od uzytkowania. Z 3 treningami tygodniowo. Fenixy moze ze 2 dni krocej, 935 i 945 2 dni dluzej. Moze cos robie zle, dajcie znac co robic zeby padal po kilku dniach jak niektorzy pisza. W 945 wylaczylem tylko jedna rzecz, ten oxy cos tam. Reszta wszystko jak z fabryki, GPS w trybie GPS + GLONASS i co sekunde, tak jak zawsze ustawiam te zegarki. Spada ok 5% dziennie w dni nie treningowe i ok 10% w dni treningowe. Ja nie slucham muzyki podczas biegania no i zdejmuje zegarek na noc. Tyle.cichy70 pisze:kumpel ma też 945, nie ma szans na takie wyniki.
no mi dzis zjadł 24h 15% wyłączony oxy, treningi tylko gps +hr+stryddjhonda pisze:Nie no bez jaj panowie. Od Fenixa 3 kazdy garmin ktorego mam trzyma okolo 2 tygodni w zaleznosci od uzytkowania. Z 3 treningami tygodniowo. Fenixy moze ze 2 dni krocej, 935 i 945 2 dni dluzej. Moze cos robie zle, dajcie znac co robic zeby padal po kilku dniach jak niektorzy pisza. W 945 wylaczylem tylko jedna rzecz, ten oxy cos tam. Reszta wszystko jak z fabryki, GPS w trybie GPS + GLONASS i co sekunde, tak jak zawsze ustawiam te zegarki. Spada ok 5% dziennie w dni nie treningowe i ok 10% w dni treningowe. Ja nie slucham muzyki podczas biegania no i zdejmuje zegarek na noc. Tyle.cichy70 pisze:kumpel ma też 945, nie ma szans na takie wyniki.
moze to tak dużo konsumuje , że spie z nim i bluetooth 24h.
MOże djhonda jak wyłączasz na noc to dłużej trzyma, jak zegarek tyko włącza się na treningi to może i wytrzyma 2 tygodnie .
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Samo zdejmowanie na noc, to na pewno daje dużą różnicę.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Brakuje tylko wyłączania na zawody i na 100%dwa tygodnie wytrzymaSvolken pisze:Pewnie i na noc wyłącza
BTW przy okazji widzieliście, że gallileo nie ma sensu włączać. Sprawdzam na telefonie 2-4satelity i słaby sygnał. Chyba dlatego w testach wychodzi sam GPS najlepszy sygnał i najdłużej trzyma bateria
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Właśnie dzisiaj pobieglem z samym gps, wcześniej z Galileo i glonass. Tak patrząc to różnicy nie ma, a nie wiem czy nie lepiej nawet
No....ale ja na 5x+ więc zostawmy, bo to nie ten wątek
No....ale ja na 5x+ więc zostawmy, bo to nie ten wątek
-
- Wyga
Widze kolegowie, ze jestescie bardzo dowcipni. To sie ceni.
Nie, nie wylaczam na noc, po prostu zdejmuje go z reki. I nie wynika to z oszczednosci baterii tylko z higieny. Skora jednak fajnie jak odpoczywa od tego plastiku i gumy przez 7 godzin na dobe. Czuje ze za chwile bede musial przepraszac ze mi bateria wytrzymuje 2 tygodnie w zegarku Albo moze zaczne mowic ze mi trzyma 3 dni, bo tak jest bardziej trendy
P.S.
Wczoraj rano mialem 94%, minelo 28, moze 29h, w miedzyczasie mialem 55min biegu z GPS+GLONASS, teraz pokazuje 84%. Prosze mi powiedzic co robie zle ze tak malo spada. Tylko powazne odpowiedzi.
Nie, nie wylaczam na noc, po prostu zdejmuje go z reki. I nie wynika to z oszczednosci baterii tylko z higieny. Skora jednak fajnie jak odpoczywa od tego plastiku i gumy przez 7 godzin na dobe. Czuje ze za chwile bede musial przepraszac ze mi bateria wytrzymuje 2 tygodnie w zegarku Albo moze zaczne mowic ze mi trzyma 3 dni, bo tak jest bardziej trendy
P.S.
Wczoraj rano mialem 94%, minelo 28, moze 29h, w miedzyczasie mialem 55min biegu z GPS+GLONASS, teraz pokazuje 84%. Prosze mi powiedzic co robie zle ze tak malo spada. Tylko powazne odpowiedzi.
Chyba oszczędzasz baterie na tym, że w nocy nie miga dioda od pulsu oraz, że masz wyłączony pulsoxymetr.djhonda pisze:Widze kolegowie, ze jestescie bardzo dowcipni. To sie ceni.
P.S.
Jeśli możesz zaryzykować włącz pulsoksymetr, puls, bluetooth cała dobę Biegaj i zobacz czy dłużej Ci trzyma niż 4dni