Słuchawki do biegania - co polecacie?
- turbojajko
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
moze ma problem z bt, ponoc tel huawei tak maja. .. tak slyszalem
- rozbiegany
- Dyskutant
- Kontakt:
może być w samsungu wszystko gra i to dobrze gra 

- turbojajko
- Stary Wyga
wlasnie polecelem rowniez, ze 4 poty wczesniej
a ktory masz model ??
ja mam x2 i zastanawiam sie nad freedom - masz moze ? jakies opinie ?

a ktory masz model ??
ja mam x2 i zastanawiam sie nad freedom - masz moze ? jakies opinie ?
- turbojajko
- Stary Wyga
na amazonie mozna dostac
btw. kupowalem w sklepie na lotnisku, bylo taniej bo bez podatku

btw. kupowalem w sklepie na lotnisku, bylo taniej bo bez podatku

- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
A ktoś robił zakupy na aliexpress w dziale słuchawek?
Mnie zainteresowały te: https://pl.aliexpress.com/item/DACOM-Ar ... f13bb90863
i zastanawiam się nad kupnem

Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
- turbojajko
- Stary Wyga
udało ci się zepsuć forum linkiem z ali 

- C80
- Wyga
- Życiówka na 10k: 51:27
- Kontakt:
Ja bym nie ryzykowałbym. Normalne przewodowe słuchawki jeszcze można kupić, ale bałbym się że bezprzewodowa chińszczyzna może mi usmażyć mózg, albo oderwać wybuchem uszy.spens pisze:A ktoś robił zakupy na aliexpress w dziale słuchawek?
Sam używałem Plantronics Backbeat 903+, ale niestety zaczęły szwankować. Niestety nie dało się kupić nowego egzemplarza bo w międzyczasie przestali produkować. Na razie biegam ze zwykłym zestawem Samsung HS3000, ale zaraz się pewnie rozleci bo słuchawki nie są przystosowane do sportu. Wahałem się między Jabra Rox Wireless i Plantronics Backbeat Fit, ale zniechęcił mnie lekko sztywny pałąk na karku i gdzieniegdzie narzekano na przykrótki czas grania. Stanęło na Jabra, które dojdą lada chwila. Niby mają być bardziej wytrzymałe bo dostały jakiś certyfikat armii USA, zobaczymy czy to nie "chłyt" marketingowy.
- C80
- Wyga
- Kontakt:
Trochę o Jabra Rox Wireless.
Połączenie bezproblemowe, dźwięk dobry i w sumie nie ma się do czego przyczepić. Przy odpowiednim dopasowaniu jest dobry bas i to jest słowo klucz "dopasowanie". Do słuchawek dołożono specjalne skrzydełka mające blokować je w uszach. Bez tych skrzydełek nawet przy dużych wkładkach dousznych słuchawki wypadają z uszu, natomiast dobre dopasowanie nie jest łatwe. Przy skręconych w jedną stronę cierpi bas, w drugą stronę słuchawki wypadają. Na szczęście po paru minutach dopasowywania można znaleźć właściwe położenie i można już bezproblemowo biegać.
Obie słuchawki łączy kabel. Niestety jest dość sztywny i przy ruchach głowy potrafi poluźnić słuchawkę w uchu.
Co gorsza wygląda na to, że trzeba przyzwyczaić uszy bo po założeniu skrzydełek te naciskają na wnętrze małżowiny i po jakimś czasie miejsce nacisku boli.
Co do czasu to deklarowany czas działania to 5,5 godziny i wygląda na to, że realny czas działania jest zbliżony.
Połączenie bezproblemowe, dźwięk dobry i w sumie nie ma się do czego przyczepić. Przy odpowiednim dopasowaniu jest dobry bas i to jest słowo klucz "dopasowanie". Do słuchawek dołożono specjalne skrzydełka mające blokować je w uszach. Bez tych skrzydełek nawet przy dużych wkładkach dousznych słuchawki wypadają z uszu, natomiast dobre dopasowanie nie jest łatwe. Przy skręconych w jedną stronę cierpi bas, w drugą stronę słuchawki wypadają. Na szczęście po paru minutach dopasowywania można znaleźć właściwe położenie i można już bezproblemowo biegać.
Obie słuchawki łączy kabel. Niestety jest dość sztywny i przy ruchach głowy potrafi poluźnić słuchawkę w uchu.
Co gorsza wygląda na to, że trzeba przyzwyczaić uszy bo po założeniu skrzydełek te naciskają na wnętrze małżowiny i po jakimś czasie miejsce nacisku boli.
Co do czasu to deklarowany czas działania to 5,5 godziny i wygląda na to, że realny czas działania jest zbliżony.
- turbojajko
- Stary Wyga
czyli polecasz czy nie
?

- C80
- Wyga
- Kontakt:
@up. Nie da się jednoznacznie powiedzieć "tak, kupujcie" lub "nie polecam". Na rynku są słuchawki wygodniejsze do noszenia i takie działające dłużej. Wcześniej miałem Plantronics Backbeat 903+ i gdyby były jeszcze produkowane nawet bym się nie wahał z ich zakupem bo były megawygodne. Jabra Rox mogą być niewygodne, mogą wypadać i ich noszenie może boleć po jakimś czasie i trzeba to uwzględnić.
- turbojajko
- Stary Wyga
no nie bac taki poprawny politycznie
jak sa kiepskie to sa i tyle

jak sa kiepskie to sa i tyle