Polar M400

matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

To nie jest od dawna. ;) Wciąż te opcje są podane bez odpowiedniej nazwy, tj np. "settings.sport_profiles.display_item.last_automatic_lap_time". Widać, że dopiero wchodzą. Niektórych z nich nie da się zsynchronizować z zegarkiem (pewnie będzie update).
PKO
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

matti775 pisze:To nie jest od dawna. ;) Wciąż te opcje są podane bez odpowiedniej nazwy, tj np. "settings.sport_profiles.display_item.last_automatic_lap_time". Widać, że dopiero wchodzą. Niektórych z nich nie da się zsynchronizować z zegarkiem (pewnie będzie update).
Oj Matti, chłopaki z Polara zapomnieni o ludzkim labelu dla zmiennej...no, każdemu się zdarza :hejhej: .
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie cieszy, że w końcu w trakcie treningu będę mógł podejrzeć czas ostantiego autolapa pomimo nieusłyszenia dźwięku zegarka (o to nie jest trudno ;p). Dzisiaj testowałem, czas ostatniego autolapa działa, reszta jest dla mnie już zbędna. Zegarek w końcu oferuje mi 100% tego, co potrzebuję.

Dodatkowo jeszcze 3 wartości mają ukryte w dwóch pierwszych zakładkach - czas odpoczynku, temperatura i stopień nachylenia. Próbowałem to wrzucać na zegarek, synchronizuje się, ale jednak zabezpieczyli się dobrze po stronie zegarka i niedostępne funkcje są zamieniane na jakiś (domyślny) widok, w przypadku m400 jest to czas trwania. A szkoda, bo w pewnym momencie uwierzyłem, że to tylko blokada za pomocą css. :D Swoją drogą, ciekawe czy m400 nie ma faktycznie barometru czy innych czujników. Często takie rzeczy są blokowane właśnie po stronie oprogramowania, sam sprzęt to wspiera.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

No i pojawiły się powiadomienia z androida. Sprawdziłem i działa całkiem sprawnie.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I zmieniono ekran pauzy. Choć zamiast tych kalorii mogłoby się tam pokazać coś bardziej użytecznego, np srednie tempo.
Mario82
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Wow. Ja za to mam w końcu możliwość synchronizacji treningów z moim telefonem coolpad f1 z procesorem mtk6592. Najwięcej problemów co spotykałem na forach było z procesorami mtk, wiec może więcej ludzi się ucieszy ;-)
Awatar użytkownika
Maxxer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy jest możliwość wyłączenia GPS podczas wskazań zegarka. Otóż chodzi mi o monitorowanie czasu przeznaczonego np na rozciągnie, które robię w domu i GPS co chwile łapie i traci sygnał. Czy można sobie ustawić np aktywność rozciąganie i skonfigurować ekrany treningu tak jak przy bieganiu z tym, że bez włączonego GPSa?
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przecież do każdej dyscypliny możesz określić, czy mają być rejestrowane dane GPS.
W zegarku: Ustawienia-Profile sportowe-Dyscyplina-Rejestrowanie danych GPS

Możesz to też zrobić w Flow edytując swoje profile sportowe i synchronizując zegarek.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

On by pewnie chciał, aby podczas treningu można było na chwilę wyłączyć GPS. Wszystko ma się dziać w trakcie wyboru "Bieganie" jako sport.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No a jaki miałoby to sens? Czas by leciał, dystans wiadomo by się nie zmieniał a średnie tempo treningu by spadało. Jedyna opcja to rozpoczęcie nowego treningu z profili sportowych.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W czasie treningu to trochę bez sensu - no może ja tego nie widzę :ojoj:

Są dyscypliny, dla których używanie GPS nie ma najmniejszego sensu i ja tam rejestrowanie GPS wyłączyłem - o ile nie było domyślnie wyłączone, np. we wszystkie treningi wewnątrz budynku, Pilates, Ćwiczenia rozciągające, itp.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
Maxxer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki keiw

Właśnie przy rozciąganiu albo ćwiczeniach na siłowni rejestrowanie GPSa nie ma żadnego sensu. A chce monitorować te aktywności i np kilkać sobie lap podczas przerw miedzy ćwiczeniami na siłowni.
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

U mnie te powiadomienia nie działają, juz trzy godziny w pracy z tym walcze i niewiem o co kaman. Telefon s4 z androidem 5.0 i mimo ze na zegarku jest ikona telefonu to i tak h.j z tego , daje j7z sobie z tym na luz .
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A robiłeś krok po kroku jak napisali na updates.polar.com?
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Robiłem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ