Garmin Fenix 6

gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zwracam się z kolejną prośba chodzi o wyświetlanie mapy podczas treningu . Mianowicie o to że wcześniej ( tak mi się wydaje ..) podczas nawigacji będąc np " na ekranie " tempa , tętna Itp zbliżając się do jakiegoś powiedzmy zakrętu na trasie strona w zegarku przed ' manewrem" automatycznie przełączała się na stronę z mapą i chwilę po wykonaniu manewru automatycznie powracała do poprzedniej strony tj np tętna , tempa . Teraz mam tak że na dole strony pokazuje mi strzałkę i dystans do skrętu , strona z mapą nie pokazuje sie i nie znika automatycznie . Jestem na 99% pewny że zanim coś poprzestawialem w opcjach w zegarku właśnie tak było , a teraz za cholerę nie mam pomysłu gdzie to mogło być 🫣

Wysłane z mojego CPH2025 .

Kiprun
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nigdy takiej funkcjonalności nie widziałem, chyba że jakaś aktualizacja by to zmieniła.
Nie pamiętam, czy włączenie Automatyczna wspinaczka w opcjach danej aktywności, nie powoduje czasem przełączenia się ekranu, ale to tylko przy wykryciu podbiegu.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bylo napewno. Może tak być że najnowsza aktualizacja wprowadziła taką opcję i wtedy to działało . Niestety musiałem przejść na niższy numer firmware ze względu na różne problemu z najnowszym softem i dlatego teraz może nie być tej opcji . Miałoby to jakiś sens

Pasiu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37,22
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

keiw pisze: 10 lut 2023, 07:27 Nigdy takiej funkcjonalności nie widziałem, chyba że jakaś aktualizacja by to zmieniła.
Ja też nigdy czegoś takiego nie miałem.
"Kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje"
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też pierwszy raz o takim czymś czytam. U mnie tak nie było nigdy (przez dwa lata).
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
MM91
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:21
Życiówka w maratonie: 3:59:24

Nieprzeczytany post

Miałem fenixa 5 plus, obecnie FR 955 i też zawsze tylko strzałke przed skrętem pokazuje.
gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przecież nie wymyśliłem sobie tego byla taka opcja napewno

Jeszcze druga kwestia . Byłem zapisany swego czasu , wtedy kiedy miałem wgrane najnowsze oprogramowanie do osób które mogą dostać fiirware w wersji beta . Moze byla to tego zasługa . Wiem nakewno że była taka opcja a nie przyśniło mi się to

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to pewnie ta beta (nie korzystam).
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja tylko potwierdzam że kolega Gores nie ma zwidów, taka funkcja rzeczywiście istnieje.

U mnie odpaliło się automatycznie kiedy wybrałem nawiguj -> wróć do startu -> trasa, kiedy jest się na innym ekranie Garmin sam przeskakuje na mapę przed zakrętem (jakieś 50-100m przed), po czym wraca do poprzedniego ekranu kiedy już się skręci.

Nie wiem czy jest to związane z nowym firmware, ale wydaje mi się że zauważyłem do zachowanie już kilka dobrych miesięcy temu. Do programu alpha/beta nie należę.

Dowód:
https://photos.app.goo.gl/YqwMF8uxRa17kZiX9

PS. Szybkość renderingu z włączoną nawigacją niestety pozostawia trochę do życzenia, mapa jest białym ekranem czasem przez kilka dobrych sekund po takim 'przeskoczeniu'.
BTW. polecam wyłączyć dźwięk, chyba że ktoś chce posłuchać seksownego sapania do ucha, za nagrywanie wziąłem się po prawie kilometrowym podbiegu z telefonem pod samą japą żeby nagrać filmik :hejhej:
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ostrzegam, że jest ryzyko oczopląsu - tak telepie. ;-)
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to i ja mam pierwszy problem z feniksem. Jakoś tydzień temu była aktualizacja 25.00. No i niby nic się dla mnie nie zmieniło, aż do dzisiaj, kiedy to chciałem skorzystać z treningu na bieżni (w zeszłym tygodniu korzystałem z oznaczeń na bieżni, więc tego nie zauważyłem). Dzisiaj uruchomiłem sobie 5x1k z przerwami 2 min, a tu zegarek wszystkie przerwy pominął/skasował. Tak samo we wszystkich innych interwałach, jakie mam na nim zapisane.

A do tego zostałem nieformalnym mistrzem galaktyki:

https://photos.google.com/share/AF1QipM ... NmMHFOazd3

Ktoś coś?
gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam, jak usunąć z zegarka swoje ćwiczenia/rozpiski treningowe dodane w aktywności siła? Z garmin connect już usunąłem, w zegarku wciąż widnieją stare ćwiczenia, synchronizacja zrobiona.. z góry dzięki za pomoc!

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wchodzisz w to konkretne ćwiczenie na zegarku i w nim jedna z opcji to "usuń".
gores198787
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

weuek pisze:Wchodzisz w to konkretne ćwiczenie na zegarku i w nim jedna z opcji to "usuń".
Gdyby to było takie proste nie zadawalbym takiego pytania na forum . Nie mam opcji "usuń"Obrazek

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

I od 19.05.2022 jeszcze sobie z tym nie poradziłeś (znalazłem właśnie identyczny wpis z tą datą). No bez jaj...

Tu masz instrukcję do zegarka: https://www8.garmin.com/manuals/webhelp ... _PL-PL.pdf
ODPOWIEDZ