Czy ktoś używa Kalenji 300 GPS FW
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
zaktualizowałem dzisiaj Onmove 700 do pracy z mygeonaute - zobaczymy co to warte - wersja softu się zmieniła z 1,21 na 2,09 może przynajmniej jakieś poprawki wrzucili przy okazji.
- gores87
- Zaprawiony W Bojach
rudnickir pisze:zaktualizowałem dzisiaj Onmove 700 do pracy z mygeonaute - zobaczymy co to warte - wersja softu się zmieniła z 1,21 na 2,09 może przynajmniej jakieś poprawki wrzucili przy okazji.
Jeżeli możesz to opisz swoje spostrzeżenia co do tego zegarka. Jak długo go masz, jak się sprawuje? Czy tętno mierzy dokładnie? W zestawie była bateria do pasa? Zamówiłem taki sam i każde informacje będą cenne. Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
już większość została napisana o tym zegarku . Za cenę jaką go nabyłem nie widzę na rynku konkurencji.Pas jest taki sam jak w Timexie tylko z innym napisem - tekstylny (można go prać) sam transmiter się odpina, bateria była włożona już fabrycznie. W samym zegarku kiedyś sprawdzałem bateria wytrzymała ponad 14h - ale przy jakiejś tam zabawie i kilku treningach - więc jest szansa że wytrzyma zakładany przez producenta czas 16h. Do tętna nie mam zastrzeżeń - mierzy tak jak ma mierzyć - czyli dobrze:)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:20
rudnickir, zaktualizowaleś soft w 500 normalnie przez program geonaute na kompie? bo ja nie chcę przechodzić na stronę internetową bo i tak eksportuję treningi do pliku gpx i wrzucam do endomondo:) a jak zaktualizuję sobie teraz 500 podpinając i w geonaute klikam moje urządzenia i aktualizuj, to już nie będę mógł korzystać z importowania danych na komputer?
pytanie gdzie i jak wtedy przesylasz treningi na kompa? no bo chyba i tak podpinasz kabel i gdzieś klikasz najpierw importuj z urządzenia a później np eksportuj do pliku gpx. trochę nie kumam tej różnicy między oprogramowaniem na kompie, a tym w necie, i czy tu i tu mogę eksportować od gpx a później import do endomondo?
pytanie gdzie i jak wtedy przesylasz treningi na kompa? no bo chyba i tak podpinasz kabel i gdzieś klikasz najpierw importuj z urządzenia a później np eksportuj do pliku gpx. trochę nie kumam tej różnicy między oprogramowaniem na kompie, a tym w necie, i czy tu i tu mogę eksportować od gpx a później import do endomondo?
-
- Zaprawiony W Bojach
na razie nie ma opcji exportu do gpx , opcja importu jest ,ale nie działa jeszcze. Po aktualizacji podpinajac zegarek do kabla przechodzi w tryb ladowania (wylacza sie) a import na strone mygeonaute idzie programem o ktorym pisza podczas aktualizacji.
-
- Zaprawiony W Bojach
ok, czyli nie mogę aktualizować zegarka:) dzięki za cenną informację, bo rozwalłbym sobie dziennik biegowy, a jestem w trakcie przygotowań do wrześniowego wrocławskiego maratonu:)
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- Zaprawiony W Bojach
Aha:) kumam.
Mam jeszcze jedno pytanie. Trening w trybie challenge, ustawilem przeciwnika (jako swoj tempomat) np na 11km/h ustawilem tylko autolap i tryb wolny w wyzwaniu. Czymi bez kimitu czasu j dystansu. Ruszylem. Wszystko ok, pokazuje roznice w dystansie. Pokazuje predkosc moja i przeciwnika tylko jak z iejic w czasie biegu predkosc przeciwnika? W instrukcji jest ze wystarczy naciskac strzalki gora i dol. I niby ok naciska i slysze pikniecie ale nie zmienia sie wartosc nad glowa przeciwnika. Czyli tak jakbym nie mogl zmienic tempa przeciwnika. Bo to chyba najlepszy tryb na zawody. Ustawiamy swoje zalozone tempo i ciagle wdzisz czy nie jestes ponizej lub powyzej swojego czasu. A powinna byc mozliwosc zmiany tegontekpa w trakcie biegu
Mam jeszcze jedno pytanie. Trening w trybie challenge, ustawilem przeciwnika (jako swoj tempomat) np na 11km/h ustawilem tylko autolap i tryb wolny w wyzwaniu. Czymi bez kimitu czasu j dystansu. Ruszylem. Wszystko ok, pokazuje roznice w dystansie. Pokazuje predkosc moja i przeciwnika tylko jak z iejic w czasie biegu predkosc przeciwnika? W instrukcji jest ze wystarczy naciskac strzalki gora i dol. I niby ok naciska i slysze pikniecie ale nie zmienia sie wartosc nad glowa przeciwnika. Czyli tak jakbym nie mogl zmienic tempa przeciwnika. Bo to chyba najlepszy tryb na zawody. Ustawiamy swoje zalozone tempo i ciagle wdzisz czy nie jestes ponizej lub powyzej swojego czasu. A powinna byc mozliwosc zmiany tegontekpa w trakcie biegu
-
- Zaprawiony W Bojach
W bieganiu chyba mało kto używa jednostki km/h podstawową jest min/km - dlatego najwygodniej ustawić sobie autolap+średnie tempo całości biegu na ekranie - wtedy masz info czy biegniesz zakładanym tempem , a co okrążenie czy zwolnić czy przyspieszyć.
-
- Zaprawiony W Bojach
a możesz mi wyjaśnić po co Ci ten partner?:) Skoro chcesz zrobić 10km w 50min np to wiesz ,że temp ma być 5min/km to nie wystarczy? nie obraź się ,ale podczas biegania nie ma się co gapić ciągle w zegarek 

-
- Zaprawiony W Bojach
No wlasnie nie mozna. Partner tylko w km/h. To jest niedopatrzenie oprogramowania. Moze to zmienia przy aktualizacji. Bo nikt nie korzysta z km/h tylmko min/km. No ale przynajmniej metry pokazuje roznicy:)
-
- Zaprawiony W Bojach
Rudnickir masz oczywiscie racje co do patrzenia na zegarek:) ale rozumiem ze przebiegles juz jakies maratony lub biegi oodobnych dystansow?:) jesli tak to chyba wiesz co dzieje sie z czlowiekiem kiedy zaklada bieg z predkoscia np 5.40 przez caly maraton. Ma dobry dzien i na pierwszych 15 km robi czasy 5.25 bo nie kontroluje tego ze przyspiesza np na podbiegach. Wiesz co sie stanie na 36km?:) 70% biegaczy wtedy odpadnie:) a jesli bedziesz trztmal zalozone tempo do konca inzostanuwbenergia moze na ostatnich przyspieszyc choc juz prawie nikomu nie starcza wtedy sil
-
- Zaprawiony W Bojach
czy będziesz biegł zakładanym tempem czy nie kryzys i tak może przyjść
Ale od tego masz przecież autolap który pokazuje tempo ostatniego kilometra, a średnie tempo całego biegu możesz ustawić jako wyświetlana funkcja- nic więcej nie potrzeba.