Decathlon Kiprun 500 & Coros

Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Nie ma tych ustawień osobno dla aktywności i poza aktywnością?

Wysłane z mojego Pixel 5 .
I to jest coś czego totalnie nie rozumiem. Coros na ogół reaguje na to czego chcą użytkownicy I przez ostatnie 2 lata zrobił świetna robotę. A taka pierdoła jak podświetlenie ruchem nadgarstka tylko w trakcie aktywności gdzieś im umyka, a ludzie na forach już od dawna o tym piszą. Mam nadzieję, że w końcu to poprawiają, a plus jest taki, że jeśli upgrejdują soft, to robią to dla wszystkich swoich modeli, nawet tych najstarszych. Oczywiście jeśli hardware na to pozwala.

Wysłane z mojego SM-G986B .

"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
New Balance but biegowy
MDziubek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja osobiście po wielu testach wyłączyłem podświetlenie ruchem nadgarstka i nauczyłem się przed treningiem włączać tryb nocny.
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale zauwazyłem że mimo wyłączonego podświetlania podczas aktywności jak jest jakieś podsumowanie czy tam inny pik to podświetla wtedy.
także nie do końca tak że nic nie ma.
no i jest te podświetlenie po zmierzchu.
ale żeby być szczerym to fakt że lekko nielogiczne to rozwiązanie jest bo np chciałbym tylko światełko jak przychodzi wiadomość np w ciągu dnia a nie ma szans.
btw
właśnie dostalem dostęp do www Corosa.
póki co z telefonu oglądam ale już widzę że jest świetnie.
Garmin się chowa.
MDziubek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Napisz coś więcej, ja dostałem maila że limit 2000 wyczerpali w 70 minut, więc raczej nie mam szans.

Może nowy wątek poświęcony platformie Corosa...
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

trzeba będzie chyba założyć.
obczaje w domu i dam znać po południu.
ps
sprawdź dostep bo ja mam bez osobnego maila.
MDziubek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze: 10 gru 2021, 12:32 sprawdź dostep bo ja mam bez osobnego maila.

Faktycznie, jak logowałem się wcześniej to dostałem info, ze nie jestem zaproszony do testów. Wczoraj mail, ze do 12 grudnia rozesla zaproszenia.
Teraz ponowiłem próbę zalogowania się i mam dostęp, super!
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Załóżcie wątek w dziale platformy treningowe. Ja niestety na swój dostęp będę musiał zaczekać do końca roku.

duzymis
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46m 35s
Życiówka w maratonie: 4h 13m

Nieprzeczytany post

Udało się dzisiaj pobiegać za dnia i z zegarkiem na ciuchach zamiast pod nimi, kilka wniosków z biegu ~23 km, mieszane nieco po mieście, nieco po lasach:
  • fixa złapał zaraz pod blokiem, więc faktycznie to pomaga
  • na dodatkowe potwierdzenie: trasa wygląda o wiele, wiele lepiej, niemal tak super jak przy Grit X - według mnie GPS w nim jest bardzo ok
  • czytelność w taki nieco zimowy, całkowicie zachmurzony dzień bardzo dobra jak trzeba na niego zerknąć
  • wyłączyłem rejestrację tętna bo zegarek nie miałby jak go odczytywać, a po takim biegu wrzucił sobie info o spalonych 88 kcal i potem wrzucił to też na stravę - nieco kuriozalne :hejhej:
  • dzisiaj, jeszcze przed biegiem zegarek dostał drugą aktualizację od Corosa (pierwsza była gotowa do instalacji od razu jak przyszedł) - wg. listy zmian poprawki w mierzeniu tętna i HR - cieszy to, że nie jest to po prostu wrzucony model pod Deca i od razu olany. Nie wiem jak będzie dalej, no ale skoro są aktualizacje, to chyba można się cieszyć
  • nie wiedziałem czy 9% baterii mi starczy (nauczony doświadczeniami z polara i garmina) więc go przed biegiem podładowałem - niepotrzebnie, bo po 2 godzinach na GPS i bez tętna spadło chyba 2%
Na chwilę obecną jedyne co "przeszkadza" to nieco robiące słabe wrażenie wykonanie. Grit X to był przy nim elegancki zegarek "na co dzień", ale płacić 3x tyle za wygląd i masę bajerów, które bym nie wykorzystał (i o wiele krótszy czas pracy) tu się jeszcze zastanawiam, no ale nie sposób odmówić temu Corosowi/Kiprunowi naprawdę świetnego stosunku jakość/cena
Awatar użytkownika
JPR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki za założenie tematu i pierwsze recenzje!

Dodam kilka słów od siebie:
1. Osoba (Palabra de Runner), która ma dostęp do tej nowej platformy desktopowej Coros Training Hub, potwierdziła, że zegarek "przechodzi", więc jest tak jak można było przypuszczać i pisał Ziomal.
2. Podpiął też Stryda, działa.
3. Można podpiąć Coros POD.
4. Pojawiła się obsługa Galileo.
5. Optyczny czujnik tętna, wygląda jakby był z Pace 2 (ja w jedynce widziałem inny).
6. Zegarek nie ma barometru. Mnie to nie przeszkadza, ale dla wielu to będzie minus.

Na razie (odpukać) jestem bardzo zadowolony. Jak się trochę ociepli, to zobaczę na stadionie jak się sprawuje Track Mode i jak czujnik tętna radzi sobie z interwałami.
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A masz opcje bieżni lekkoatletycznej? Coros ma ten tryb i wg mnie jest świetny.

duzymis
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak, jest w tym zegarku ten tryb
duzymis
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kolejna wieść z "placu boju" - wczoraj robiłem 4x4x48 (firmowy challenge sobie zrobiliśmy :hahaha: )... w sumie wyszło 4x4x24, bo zarwałem wcześniej noc i zwyczajnie miałem dosyć, padłem.

2z 6 przeprowadzonych wczoraj treningów biegowych zrobiłem na siłowni na bieżni z aktywnym trybem "bieganie wewnątrz" i ustawioną szybkością taką, jak na bieżni - raz 11 km/h, drugi raz 10,5 km/h
Efekty bardzo mnie zaskoczyły, bo nie spodziewałem się w ogole aby to mogło być dokładne a okazało się.. bardzo dokładne.
Rozbieżność przy ~6,5 km to niecałe 100m a pewnie dlatego, że ręką z zegarkiem kilka razy chwytałem też ściereczkę w trakcie biegu aby się nieco ogarnąć.

Poza tym, ładowany 11 grudnia, na chwilę obecną ma 55%
Zrobione łącznie 5h 35m na GPS (wszystko z pomiarem tętna z nadgarstka) i 2h 2m podświetlenia

Tak orientacyjnie to 2 tygodnie w ich trakcie 11h GPS z pomiarem powinno wyjść
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

duzymis pisze: 17 gru 2021, 11:38 Kolejna wieść z "placu boju" - wczoraj robiłem 4x4x48 (firmowy challenge sobie zrobiliśmy :hahaha: )... w sumie wyszło 4x4x24, bo zarwałem wcześniej noc i zwyczajnie miałem dosyć, padłem.

2z 6 przeprowadzonych wczoraj treningów biegowych zrobiłem na siłowni na bieżni z aktywnym trybem "bieganie wewnątrz" i ustawioną szybkością taką, jak na bieżni - raz 11 km/h, drugi raz 10,5 km/h
Efekty bardzo mnie zaskoczyły, bo nie spodziewałem się w ogole aby to mogło być dokładne a okazało się.. bardzo dokładne.
Rozbieżność przy ~6,5 km to niecałe 100m a pewnie dlatego, że ręką z zegarkiem kilka razy chwytałem też ściereczkę w trakcie biegu aby się nieco ogarnąć.

Poza tym, ładowany 11 grudnia, na chwilę obecną ma 55%
Zrobione łącznie 5h 35m na GPS (wszystko z pomiarem tętna z nadgarstka) i 2h 2m podświetlenia

Tak orientacyjnie to 2 tygodnie w ich trakcie 11h GPS z pomiarem powinno wyjść
Możesz mi napisać ile ten zegarek wytrzyma dwugodzinnych treningów na ciągłym podświetleniu?
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po co Ci ciągłe podświetlenie?
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Deter pisze: 17 gru 2021, 18:37 Po co Ci ciągłe podświetlenie?
Żeby się nie pie@#$ić z przyciskami.
W czym problem?
ODPOWIEDZ