Coros Vertix.

Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

whitemamba pisze:Ilu właścicieli garmina przypada na jednego corosa?100 czy więcej ?
oczywiscie, skala to jedno, ale awaryjnosc to drugie. sam mialem 3 garminy, z kazdym to samo. powiedzmy ze nie musze sie nawet posilkowac innymi ludzmi (pod kątem statystyki) bo robie rocznie 350+ treningów i jestem w stanie okreslic jak zegarki sie zachowuja. i juz nawet nie licze rzeczy takich jak problem z samym treningiem, skrocona trasa, zle zapisany fit, itp itd - ale problemy z samym zegarkiem. w garminie to jest porazajace - problemy z bateriami, w przypadku ktorych nikt nie wie o co kaman, łącznie z samym suportem garmina, zwiechy, resety i milion rzeczy. moge tez to porownac bezposrednio do rywali, bo mialem juz ponad 15 roznych zegarkow.

a to tylko na swoim doswiadczeniu. a wkolo mam kupe znajomych i widze co sie dzieje z ich zegarkami, ich treningami. serio - hype na garmina to dla mnie jest cos kompletnie niezrozumialego!

...no chyba ze:

whitemamba pisze:W mom najbliższym otoczeniu większość osób które ma garmina to wcale nie biegacze.
i to jest chyba w punnkt. z reszta sam sobie zostawilem do chodzenia 5X, jako cywilny zegarek, wiec nawet w moim wypadku w sumie zaliczam sie do tej grupy ;)

a wracajac do vertixa. mam go juz 4 miesiąc. ladowalem go do tej pory przy codziennych treningach 3 albo 4 razy. przez ten czas nie zrobil ANI jednego fiflaka! jesli chodzi o niezawodnosc pod tym kątem to tylko suunto z ambit peakiem3 mialo takie "statsy" do tej pory. zaznaczam ze mialem dwie 9-ki baro - jestem tyle ciety na zawodnosc sprzetu, ze sprzedalem po 2-gim czy 3-cim fiflaku jakiego wywinal. to jest dla mnie najwazniejsza rzecz, platnosci zegarkiem czy muzyka to nawet nie jest 1% waznosci dla mnie w porownaniu do wlasnie tej szeroko pojetej niezawodnosci, a gpsa w szczegolnosci :)

peace bracia i siostry, ja nic nie hetuje, po prostu mam swoje przezycia ktorymi moge sie podzielic :)
Skoor pisze:heh, z ciekawości sobie wyguglałem ten zegarek. Wygląda na zdjęciach jak jakiś g-shock, nie podoba mnie się.
wyglada niemal jak blizniak fenixa 6, tego "zwyklego". na GBG zrobilismy nawet zdjecia tym obu zegarkom, w takim samym zestawieniu kolorystycznym (pomaranczowy pasek) - z 2 metrow nie wiedzialbys ktory jest ktory. to oczywiscie wszystko kwestia gustu. oczywiscie jakies drobne roznice sa, jest pokretlo, ale imho to wlasnie ta "podobnosc" do garmina moze byc sola w oku corosa w ktoryms momencie.
PKO
Awatar użytkownika
rachwal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze:(...) robie rocznie 350+ treningów i jestem w stanie okreslic jak zegarki sie zachowuja (...)
Zasadniczo te wynurzenia Pana Piotra brzmią jakby walczył o miano drugiego w kraju ambasadora tej marki ;)

Idę sprzedać mojego F6 zanim jeszcze "działa" (podobnie jak działały F3 i F5) :P Ale może po prostu nie jestem biegaczem... w sumie to nawet nie może :P
RateMyTrail.com
Najlepszy na świecie ranking biegaczy górskich!
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale co konkretnie ma ten zegarek, z którego powodu warto się nim zainteresować?

Jak czytam jak wygląda współpraca Coros-ów ze strydem. To mamy tutaj cofnięcie się do zegarków sprzed kliku lat.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://runalyze.com/athlete/maran
https://www.strava.com/athletes/161056178
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Piotrek napisał Ci co ma, a Ty się dalej pytasz.
ja mogę potwierdzić, że po trzech dniach biegania, gps, slad, działanie, bez najmniejszych uwag.
co dalej to napiszę szczerzej za dwa trzy tygodnie, jak już konkretnie coś będzie wiadomo.
Coros ma własny czujnik mocy, kosztuje 60 f i taka też jest użyteczność porownując ze strydem.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wybaczcie, ale czasem mam wrazenie, ze jak pisze ze nie dziala to przelatuje mimo uszu. "mi działa" wiec nie przyjmuje tego argumentu. a statystyka swoje - panie rachwal, powinien pan o tym wiedziec :D jeden przypadek z bledem jest wiecej warty niz 100 bez bledu. a jesli 100 jest z bledem, to ten blad jest potwierdzony ;) w garminie jest potwierdzony. z reszta tak calkiem juz zartobliwie - zobaczccie ile sprzedaje sie garminow na giełdach. a teraz zobaczccie ile jest po wymianie gwarancyjnej. a teraz to samo z suunto. jak ktos nie wie to podpowiem - prawie wszystkie garminy i prawie zadne suunto.

o samym zegarku - w sensie vertixie - juz nie bede wam tu dupy zawracal, ambasadorem NIE jestem, wiec nie mam interesu zebyscie sie przkonali do zegarka. ja mam i w koncu spie spokojnie ;)
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:Piotrek napisał Ci co ma, a Ty się dalej pytasz.
Dobrze, podsumuje więc co napisał.
Coros Vertix to zegarek okrojony z niepotrzebnych bajerów, dzięki czemu działa super stabilnie, a baterię ma taką, że przy codziennym bieganiu z GPS-em starcza mu na miesiąc.

OKI bateria to argument, ale nic więc się nie dowiedziałem o samym Vertixie.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://runalyze.com/athlete/maran
https://www.strava.com/athletes/161056178
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy w zegarku można ustawić język polski i czy serwis internetowy i apka są po polsku?

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

serwisu www nie ma jakotakiego, jest tylko appka, po polsku, języki chyba tylko 4 do wyboru, więc łatwo zgadnąć :-)
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ten człowiek to w życiu słowa prawdy nie powiedział, oczywiście, że jes w zegarku jezyk polski.
a telefon dzwonił, tak jakby chciał żeby go ktoś odebrał...
GOGIEL_PL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:32

Nieprzeczytany post

Cichy wrzuć jakieś zdjęcia zegarka :lalala:
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ten twój jest ładniejszy od Corosa cichego70 - to moja subiektywna opinia :-)

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Ten twój jest ładniejszy od Corosa cichego70 - to moja subiektywna opinia :-)
Panu już się nie kłaniam więcej.
ps
a foty będą w tygodniu, bo na razie, to tyram w kamieniołomach.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Ten twój jest ładniejszy od Corosa cichego70 - to moja subiektywna opinia :-)

Mają rożny wygląd? Myslałem że model jest jeden.
Na zdjęciach wielki jak talerz do zupy :usmiech:
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze: Mają rożny wygląd? Myslałem że model jest jeden.
Na zdjęciach wielki jak talerz do zupy :usmiech:
zdjecie i tak wyolbrzymia, ale to jest dokladnie wielkosc zwyklego 5/6, 5x jest wyraznie wiekszy (choc na zdjeciu niewyraznie).
jest kilka wersji vertixa, nie tylko roznych paskami, ale samym zegarkiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ