wigi pisze:
Nie rozumiem o jakich czasach piszesz. RaceSceen nie podaje czasu 1 km (wydłużonego czy też nie). Może masz na myśli ekran, który wyskakuje przy autolapie lub przy naciśnięciu lapa? To jest standardowy ekran z Garmina w takiej sytuacji i nie związany jest z apką - zignoruj to, bo do niczego to nie jest potrzebne.
Tak, o ten ekran z czasem ostatniego lapa. Przy lapowaniu co 1km daje mi to dokladne informacje o tempie.
To jest glowna informacja jaka jest mi potrzebna na zawodach, zeby kontrolowac ich przebieg.
Tempo chwilowe czy z calosci jest tylko czesciowo uzyteczne.
Wszystkie potrzebne i prawidłowe dane masz wyświetlane ciągle na tarczy zegarka. Masz na bieżąco podawane: przebiegnięty dystans, Czas od startu, aktualne średnie tempo (z odcinka czasowego, który sam definiujesz), przewidywany czas na mecie oraz tętno i kadencję. To naprawdę świetnie działa.
Srednie tempo to jedna z 2 wyjatkowych cech RaceScreena (oprocz recznego lapowania) i dziala lapiej niz standardowa, ale mimo wszystko obarczona jest wiekszym bledem niz pomiar tempa przy recznym lapowaniu na markery.
Tetno i kadencje podaje tez standardowy ekran Garmina, wiec nie potrzeba tu specjalnej apki.
A poza tym, jak napisał cichy 70 - jak coś nie pasuje z lapami, to wyłącz autolapa.
Kurde, ludzie, nie odwracajcie kota ogonem teraz. To nie ja sugerowalem, ze z autolapem czy bez niego wszystko dziala tak samo.
Pokazalem tylko, ze tak nie jest i co gorsze, w moim przypadku te niedogodnosci sa dyskwalifikujace.
Ja jednak wolę mieć włączonego autolapa, bo jak pominę znacznik(i) na trasie, to będę miał sygnał, że wg GPS przebiegłem kolejny kilometr (i mniej ważne tempo kilometra też wg GPS).
Moge Ci odpowiedziec w podobnym tonie jak Ty mnie: RaceScreen wyswietla na biezaco przebyty dystans, wiec mozesz na biezaco to kontrolowac
Twoje wymagania sa jednak inne i dlatego wazny jest dla Ciebie sygnal. Dla mnie wazna jest informacja nt tempa z ostatniego lapa.
Dlatego ja jednak musze wciaz wylaczac Autolap przed zawodami a Ty nie. Tylko tyle i az tyle.
Temat ze swojej strony uwazam za wyczerpany
EOT