Polar M400

Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Mi od kwietnia na razie się trzyma, jak synchronizuje przez kompa to tam mam kabel jakiś stary od telefonu, a ładuje przez gniazdko polarowskim kabelkiem, a ostatnio synchronizuje jedynie przez androida, a przez kompa jedynie pobieram dane a-gps raz na tydzień
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
PKO
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Banan85 trochę słabo to zaplanowałeś logistycznie, bo jak wyślesz jutro to dojdzie do nich w piątek najwcześniej i nawet jakby odesłali od razu to i tak przesyłka dojdzie do Ciebie dopiero w poniedziałek, czyli zostajesz cały weekend bez zegarka. Jak żyć, jak trenować? ;)
jakoś wytrzymam...Na 3 treningi wrócę do endomondo i przerzucę do polar flow za pomoca znanej tu aplikacji
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Mi padła po około 1-1.5 miesiąca użytkowania. Weź pod poprawkę, że w sigmie synchronizacja jest po podczerwieni, a polar m400 synchronizuje po bluetooth.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

Maxxer pisze:Po jakim czasie rozładowuje wam się bateria w pulsometrze? Zaczyna mnie to irytować, że po około 1,5 miesiąca codziennego używania muszę wymienić baterię na nową, bo pokazuje tak komunikat w zegarku i nie da się połączyć paska z zegarkiem a w poprzednim zegarku Sigma PC 15.11 bateria trzymała nawet 7-8 miesięcy
Hmm, ja nie zmieniałam od zakupu baterii a mam zegarek od lutego. Dziwne to co piszesz, a odczepiasz sam pulsometr od paska kiedy nie ćwiczysz?
Majki78
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.
Przerabiałem ostatnio padnięte gniazdo USB w zegarku. Po konsultacji ze SportKonsulting okazało się, że pulsometry zakupione przez sklep Agito.pl pochodzą z innej dystrybucji i trzeba reklamować przez sklep Agito.pl. SportKonsulting może dokonac wymiany gniazda odpłatnie. Dłubię trochę w elektronice i napiszę, że gniazdo USB to jakaś pomyłka, blaszki cienkie jak włos (ogólnie jest to normalne gniazdo micro USB). W moim przypadku wypalił się styk od zasilania 5V (transmisja była, ale nie było ładowania). Zegarek był ładowany oryginalnym kablem, a poźniej od noki z PC. Zmiana kabla może pomóc, ponieważ w innym miejscu jest styk. Szukam po sieci takich gniazd USB, bo w sumie gwarancja się skończy, a nie uśmiecha mi się płacić około 50,- (z wysyłką) za wymianę.
A tak na koniec, pulsometr jest super, a fixa łapie około 15s.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maxxer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:
Maxxer pisze:Po jakim czasie rozładowuje wam się bateria w pulsometrze? Zaczyna mnie to irytować, że po około 1,5 miesiąca codziennego używania muszę wymienić baterię na nową, bo pokazuje tak komunikat w zegarku i nie da się połączyć paska z zegarkiem a w poprzednim zegarku Sigma PC 15.11 bateria trzymała nawet 7-8 miesięcy
Hmm, ja nie zmieniałam od zakupu baterii a mam zegarek od lutego. Dziwne to co piszesz, a odczepiasz sam pulsometr od paska kiedy nie ćwiczysz?
Nie odczepiam tej kostki po treningu, zostaje na pasku. A to ma jakieś znaczenie? Przecież pulsometr i tak wtedy nie wysyła sygnałów do zegarka.
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie ze ma .
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Oczywiście ze ma znaczenie, pasek wtedy cały czas wyszukuje połączenia. Ja mam zegarek od grudnia, trenuje średnio 5 razy w tygodniu i nie mam żadnych problemów z baterią. To powinno dać Ci trochę do myślenia.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Maxxer pisze:
Astraroth pisze:
Nie odczepiam tej kostki po treningu, zostaje na pasku. A to ma jakieś znaczenie? Przecież pulsometr i tak wtedy nie wysyła sygnałów do zegarka.
Odczepiaj, jest kontakt elektroniczny, obwód jest zamknięty wtedy i szybciej się rozładowuje bateria.
I nie musi być kontaktu z zegarkiem
A myjesz swój pasek po każdym treningu pod bieżącą wodą ?
Ostatnio zmieniony 20 sie 2015, 09:43 przez Yahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

Maxxer pisze:
Astraroth pisze:
Oczywiście że ma, nadajnik po podpięciu do tych nap uruchamia się i cały czas próbuje się połączyć z zegarkiem, którego w zasięgu nie ma...a bateria jest pożerana.
Spróbuj wymienić baterię na nową i odczepiać "kostkę" od paska - pół roku działania minimum. W tym najnowszym pasie H7, które mamy jest mniejszy pobór energii niż np. w przypadku pulsometrów bluetooth łączącymi się z urz. mobilnymi (w tym batka padała po 3-4 miesiącach).
ciacho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Maxxer pisze:
Astraroth pisze:
Oczywiście że należy odczepiać kostkę od paska po treningu, w instrukcji jest napisane:

Kod: Zaznacz cały

Kostka:
Po każdym użyciu odpinaj kostkę od paska i wycieraj ją do sucha miękką ściereczką.
a także

Kod: Zaznacz cały

Pasek oraz kostkę susz i przechowuj oddzielnie. Wydłuży to żywotność baterii sensora pomiaru pracy serca.
Żywotność baterii szacuje się na 200h więc wystarczy 8 dni bez odpięcia kostki od paska i po baterii.
Kiedyś rzeczywiście zapomniałem odłączyć, przez jakiś czas nie biegałem i bateria była do wymiany.
Mario82
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

Używałem paska z decathlon juz wcześniej, nie jest to polar, ale w zasadzie jest to samo. Nigdy nie odczepiam kostki, przy bieganiu ok 100 km miesięcznie baterii nie wymieniałem rok i działało cały czas bez problemu. Miałem już chyba z 3 pasy, jedynie na czas umycia czy prania odczepiam.
Awatar użytkownika
Maxxer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ok dziękuje za pomoc na pewno będę teraz za każdym razem odczepiał tą kostkę.
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)
ciacho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mario82 pisze:Używałem paska z decathlon juz wcześniej, nie jest to polar, ale w zasadzie jest to samo. Nigdy nie odczepiam kostki, przy bieganiu ok 100 km miesięcznie baterii nie wymieniałem rok i działało cały czas bez problemu. Miałem już chyba z 3 pasy, jedynie na czas umycia czy prania odczepiam.
Akurat Polar w kwesii prania w instrukcji wskazuje jasno:
Nigdy nie wkładaj paska ani kostki do pralki lub suszarki!
pepe126p
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zakupiłem Polara M400 bez nadajnika. Czy M400 działa wyłącznie z nadajnikami h7? Czy mogą to być inne nadajniki 5 hz?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ