Mi taki komunikat (lub bardzo podobny) wyświetla się gdy nie łączę zegarka z komuterem i nie zrzucam treningów na polarflow. Wtedy usuwane są najstarsze treningi a te aktualne są normalnie zapisywne w pamięci zegarka. Sposobem by tego uniknąc jest synchronizacja zegarka co jakiś czas.r0berto1974 pisze:Witam
Dziś podczas treningu zegarek wyświetlił komunikat: "Brak miejsca na zapisanie treningu"
Oczywiście trening znikł z pamięci. Czy mieliście taki problem?
Wiem ze pamięć to 30 godzin treningu z gps. Nie widzę możliwości usunięcia starych treningów z zegarka.
Jak zwolnić pamięć?
W serwisie jest opcja usunięcia treningu, jednak to usunie mi trening z zegarka i serwisu.
Polar M400
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Krzysiek
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
i mi padło złącze usb... nie ładuje i nie łączy się z komputerem...
wysyłać bezpośrednio do Sport Konsulting?
wysyłać bezpośrednio do Sport Konsulting?
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
Gwarancja jest potrzebna, czy wystarczy dowód zakupu?
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
dzięki bardzo za pomoc chłopaki 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:08
A tak w ogóle to jak załatwiają sprawę z uszkodzonym wejściem USB? Wymieniają tylko wejście czy przesyłają nowy zegarek? Czy jest jakaś informacja odnośnie gwarancji przesyłana z zegarkiem z powrotem?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 03:25:19
też dziś wysyłam zegarek do serwisu, po 3 tygodniach użytkowania
trochę słabo jak się okazuję, że jest to seryjna wada zegarków
trochę słabo jak się okazuję, że jest to seryjna wada zegarków
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Nie wiem jak jest w Waszym przypadku ale często gniazdo USB jest w porządku, a należy podłączyć inny kabel. Te z zegarków są dość słabe i czasem nie łączą. Spróbujcie podpiąć kabel np z telefonu.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:44
No fakt że kabel z zestawu to padł u mnie po 3 tygodniach. Swoją drogą nie widziałem jeszcze nigdy żeby kabel USB przestał działać. Niezłe badziewie. Na razie sam zegarek działa, ale czytając co się dzieje tez mam obawy że złącze w zegarku każdemu padnie prędzej czy później, byle chociaż na gwarancji jeszcze 

Ostatnio zmieniony 19 sie 2015, 10:40 przez Mario82, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
Potwierdzam słowa Harlana, mój sikor zaczął się synchronizować dopiero przy trzecim kablu (takim od telefonu stricte).harlan pisze:Nie wiem jak jest w Waszym przypadku ale często gniazdo USB jest w porządku, a należy podłączyć inny kabel. Te z zegarków są dość słabe i czasem nie łączą. Spróbujcie podpiąć kabel np z telefonu.
Problem w tym, ze przy zakupie dostajemy zazwczaj nowy kabel usb a nie każdy kabel kablowi równy. Część z nich ma tylko i wyłącznie synchronizację jednostronną (taki kabel ma często napis B na wtyczce mini). Wtedy przez taki kabel da się tylko naładować urządzenie a nie da się go zsynchronizować z kompem. Jak zajrzycie do styków wejścia to widać, że ma je trochę inaczej umieszczone niż np. w kablach od telefonu z dwustronną synchronizacją.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:!2
- Życiówka w maratonie: 3:10:31
Mi po wymianie gniazda usb przysłali nowy kabelek usb (nawet z logiem polara) i ten działa bez zarzutów. Standardowy często nie chcial synchronizować zegarka, zatrzymywał się na ładowaniu.
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
Mi padło po 8 miesiącach dość intensywnego użytkowania...dziś jeszcze pójdę na trening...synchronizację zrobię przez tel i jutro odsyłam do SportKonsulting
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Banan85 trochę słabo to zaplanowałeś logistycznie, bo jak wyślesz jutro to dojdzie do nich w piątek najwcześniej i nawet jakby odesłali od razu to i tak przesyłka dojdzie do Ciebie dopiero w poniedziałek, czyli zostajesz cały weekend bez zegarka. Jak żyć, jak trenować? 

- Maxxer
- Wyga
Po jakim czasie rozładowuje wam się bateria w pulsometrze? Zaczyna mnie to irytować, że po około 1,5 miesiąca codziennego używania muszę wymienić baterię na nową, bo pokazuje tak komunikat w zegarku i nie da się połączyć paska z zegarkiem a w poprzednim zegarku Sigma PC 15.11 bateria trzymała nawet 7-8 miesięcy
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)