Garmin Fenix 6

shczwany
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:52
Życiówka w maratonie: 3:40:35

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:
shczwany pisze:ale jak to ma tak wyglądać, że czujnik HR nie działa to oddam ten sprzęt jako niepełnosprawny.
to oczywiste, ale zrobiłbym tak, napisałbym do azymuta, nakreslił problem ale zanaczył, że poczekam pare dni jeszcze moze garmin cos w FW poprawi jak nie to oddam.
jak sie zgodzą to tak bym zrobił, ale jak zaczna coś krecić nosem to zwrot od razu.
chociaż ja azymuta pamietam ze strych czasów jak nie było zadnych problemów z nimi, wiec moze dalej tak jest.

oni zawsze w porządku klienta traktowali. No nic, problemy wieku dziecięcego dla nowego sprzętu. Dzięki za pomoc :oczko:
New Balance but biegowy
Jan123

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:
shczwany pisze:ale jak to ma tak wyglądać, że czujnik HR nie działa to oddam ten sprzęt jako niepełnosprawny.
to oczywiste, ale zrobiłbym tak, napisałbym do azymuta, nakreslił problem ale zanaczył, że poczekam pare dni jeszcze moze garmin cos w FW poprawi jak nie to oddam.
jak sie zgodzą to tak bym zrobił, ale jak zaczna coś krecić nosem to zwrot od razu.
chociaż ja azymuta pamietam ze strych czasów jak nie było zadnych problemów z nimi, wiec moze dalej tak jest.
Z eazymut em nie ma problemu, gorzej z garmin em zmienili strategie.
Jakość supportu spadła.
Czeka się na ich odpowiedź tydzień dwa. Jak wysyłasz sprzęt testują 2tyg i dopiero odsyłaja sprzęt. Kiedyś było szybciej. Myślalem, że tylko ja jestem u nich na czarnej liscue :hej: ale inni znajomi to samo mówią.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie zauważyłem tych problemów przy wymianie 5plus
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

A tu jak na dłoni widać różnicę pomiędzy szafirem a gg3 :) Obrazek
shczwany
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Powiem Wam dalej. Podłączyłem HRM4. 6X widzi go przez chwilę i po 10 sekundach przechodzi w tryb wyszukiwania. Tak samo nie działa jak czujnik w nadgarstku. Jutro śmigam z nim do azymuta.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

No to do wymiany.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:A tu jak na dłoni widać różnicę pomiędzy szafirem a gg3 :) Obrazek
I jak na dłoni widać różnicę ekranu roboczego
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

shczwany pisze:Powiem Wam dalej. Podłączyłem HRM4. 6X widzi go przez chwilę i po 10 sekundach przechodzi w tryb wyszukiwania. Tak samo nie działa jak czujnik w nadgarstku. Jutro śmigam z nim do azymuta.
Przywróć mu ustawienia fabryczne, mi w 945 dwa razy pomogło. Co prawda w czym innym, ale pomogło.
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://www.strava.com/athletes/161056178
Jan123

Nieprzeczytany post

shczwany pisze:Powiem Wam dalej. Podłączyłem HRM4. 6X widzi go przez chwilę i po 10 sekundach przechodzi w tryb wyszukiwania. Tak samo nie działa jak czujnik w nadgarstku. Jutro śmigam z nim do azymuta.
Cholera to są objawy problemów fenixa 5 miał problemy z czujnikami ze względu na antenę i największy problem był z czujnikiem HR czerwonym bo niebieski trzyma w pamięci to nie było widac problemu. Potem sie okazało ,ze soft HUB był nie dopracowany bo wyłączał HR i czujniki aż w koncu skonczyło sie na tym ,ze nie było problemu jak sie czujnik HR ruszał .
To może sprawdz czy jak biegniesz to takze sie wylacza.
TZN
wyłącz całkowicie wewnętrzny HR aby tylko HR był z paska i zobacz czy podczas biegu CI rozłaczy jesli tak to masz podstawy do reklamacji jeśli nie to pewnie zrobią taki test i udowodnią ,ze jest ok i zegarek jest sprawny
Jan123

Nieprzeczytany post

Obserwuje temat Fenix 6 na FB , na forum garmina, na allegro i widzę bardzo duże zainteresowanie fenixem 6.
Duży volumen sprzedaży pewnie dlatego, że szybko dostępny jest.
Porównuje to do volumenu fenixa 3.

Po allegro widać ,ze lepiej sie sprzedaje f6x shapphire a na FB za granicą solar ludzie bardziej się chwalą.
Oczywiście nie mam żadnych danych twardych , ale jak wyszedł 945 to takiego zainteresowania nie było .

jeśli dobrze się sprzedaje, to jak będzie dużo na rynku to cena spadnie używek tylko pewnie nie szybko.
shczwany
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Co do mojego problemu to ja już straciłem cierpliwość i po prostu idę z tym dzisiaj do azymuta. Nie może być tak, że sprzęt za taką kasę działa w ten sposób :wrr: . Po prostu.
shczwany
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jan123 pisze:
Cholera to są objawy problemów fenixa 5 miał problemy z czujnikami ze względu na antenę i największy problem był z czujnikiem HR czerwonym bo niebieski trzyma w pamięci to nie było widac problemu. Potem sie okazało ,ze soft HUB był nie dopracowany bo wyłączał HR i czujniki aż w koncu skonczyło sie na tym ,ze nie było problemu jak sie czujnik HR ruszał .
TZN
wyłącz całkowicie wewnętrzny HR aby tylko HR był z paska i zobacz czy podczas biegu CI rozłaczy jesli tak to masz podstawy do reklamacji jeśli nie to pewnie zrobią taki test i udowodnią ,ze jest ok i zegarek jest sprawny

Przepraszam Cię, ale nic z tego nie kumam. Mam jeszcze Fenixa 5 i tam wszystko śmiga aż miło bez względu czy biegam, siedzę czy leżę i tak to powinno IMHO działać. Przecież mogę z niego korzystać na siłowni, gdzie nie będę w ruchu?

Poza tym, mówimy o HR4, a przecież czujnik w nadgarstku na ten moment umarł całkowicie. Wczoraj jeszcze czasem się włączył :wrrwrr:
Jan123

Nieprzeczytany post

shczwany pisze:
Jan123 pisze:
TZN

Przepraszam Cię, ale nic z tego nie kumam. Mam jeszcze Fenixa 5 i tam wszystko śmiga aż miło bez względu czy biegam, siedzę czy leżę i tak to powinno IMHO działać. Przecież mogę z niego korzystać na siłowni, gdzie nie będę w ruchu?

Poza tym, mówimy o HR4, a przecież czujnik w nadgarstku na ten moment umarł całkowicie. Wczoraj jeszcze czasem się włączył :wrrwrr:

Trzeba by przewertowac forum garmina pierwszy miesiąc po release fenix 5. Był to problem z hub który łączył antenę, czujniki, i tylko w jednej serii Teraz jest ok,bo naprawili softem, albo wymienili wadliwe pierwsza serię.
Śledzę forum garmina fenix od 2014, dlatego wiele błędów się powtarza.
Zasugerowałem rozwiązanie aby zidentyfikować czy jest fizyczny problem jak podczas treningu będzie rozlaczac z zewnętrznym hr.
Zawsze najłatwiej udać się do sklepu, nie musisz testować, możesz zaczekać na nowy soft mozesz zrobić hardreset za pomocą sekwencji klawiszy. Albo do sklepu zanieść.
shczwany
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Trzeba by przewertowac forum garmina pierwszy miesiąc po release fenix 5. Był to problem z hub który łączył antenę, czujniki, i tylko w jednej serii Teraz jest ok,bo naprawili softem, albo wymienili wadliwe pierwsza serię.
Śledzę forum garmina fenix od 2014, dlatego wiele błędów się powtarza.
Zasugerowałem rozwiązanie aby zidentyfikować czy jest fizyczny problem jak podczas treningu będzie rozlaczac z zewnętrznym hr.
Zawsze najłatwiej udać się do sklepu, nie musisz testować, możesz zaczekać na nowy soft mozesz zrobić hardreset za pomocą sekwencji klawiszy. Albo do sklepu zanieść.[/quote]

Dzięki za pomoc. Ja po prostu spędziłem pół dnia żeby reanimować czujniki i już mam dosyć. Teraz czas na sklep :ojoj:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolejny trening. Dziś BS na stadionie.
Trawą trochę zarośnięty i sosenki zachodzą na tor więc trzeba gałęzie łukiem omijać: pętla ma około 405-407 m.
Zrobiłem 20 okrążeń. Dystans zmierzony:
- V800 + Stryd: 8,12 km
- F6x Solar: 8,03 km

Nałożone traki:
http://www.mygpsfiles.com/app/#3eWWPkkX

Jest OK :taktak:

Obrazek

Puls będzie na obu urządzeniach identyczny ponieważ tym razem dzieliłem go z kostki Polar H10 na oba zegarki
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
ODPOWIEDZ