Polar M400

marlak
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Uwielbiam firmę Polar, po każdym update, coś innego nie działa. Teraz na stronie w dzienniku treningu jakieś wartości z kosmosu dla: Śr. tempo [min/km], Maks. tempo[min/km]
---------------
Czas trwania: 5:51 [mm:ss]
dystans: 1 km

Śr. tempo [min/km]: 102:21 [mm/km]

Jak to zostało wyliczone to nie mam bladego pojęcia.
PKO
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

U mnie też to samo. Dziwne wartości tempa średniego i maksymalnego pojawiły się w polarflow po wczorajszym treningu, natomiast po przerzuceniu do endomondo wszystkie wartości jak najbardziej poprawne. Wychodzi na to, że nie może być wszystko w 100% okej bo co wtedy Polar miałby do poprawki ? Bawimy się w aktualizację dalej...
truskafka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Używam m400 od dwóch tygodni, biegam, śmigam na rolkach i jeżdżę rowerem, zegarek kupiłam bez paska HR bo miałam już decathlonowego geonaute'a (dobrze bangla, poza testem wydolności czy jak to się tam nazywa). Fix jest łapany w mniej niż 30 sekund (na razie jestem w lesie, ciekawe co będzie jak wrócę do miasta). Ślad jest zapisywany niemal idealnie. Bałam się trochę tego białego paska ale na szczęście moje obawy okazały się bezpodstawne bo świetnie się go myje i śladu nie ma po tyraniu go. Bez problemu przetrwał kilkugodzinne sesje chlapania w jeziorze. Bez namysłu kupiłabym go drugi raz :).

Wgraliście już tego nowego apdejta?
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

truskafka pisze:Wgraliście już tego nowego apdejta?
Wgraliście :)
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chrzanić ich błąd z tempem, w końcu dodali znakowanie zaplanowanego treniungu

http://i.imgur.com/V5Xe8c7.png

http://i.imgur.com/elwyLew.png

:bum: :spoczko:
bogaczykk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56:36

Nieprzeczytany post

Czy macie podobny problem z pomiarem wysokości. Mianowicie po złapaniu gps i starcie wysokość pokazuje 0, gdzieś po 250m biegu dopiero łapie właściwą ok 240m n.p.m. Ten skok powoduje wypłaszczenie całego profilu wysokości treningu. Czy jest może na to jakiś sposób....nie wiem....poczekać dłużej po złapaniu gps? Oprócz tego po miesiącu użytkowania zegarka nie miałem żadnych innych problemów wspomnianych na forum.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tylko czekanie
Awatar użytkownika
marcin303
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja mam takie pytanie :
Co tak naprawde wnosi ostatnia aktualizacja do m400 ? Bo ja żadnej różnicy nie widze :(
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przecież zamieściłem screenshoty wyżej.

auto lapowanie zaplanowanych treningów.
oraz cały wygląd takiego treningu podziały, wartości itp oraz trening jest oznaczany jako wykonany. Wiele osób na to czekało.
w polar flow nowy wygląd oraz możliwość ręcznego dodania celu.

nie wiem czy znikające wartości pulpitów zostały poprawione bo jeszcze nie miałem czasu sprawdzić.
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Wygląda na to, że poprawili. Po jednej synchronizacji nie zniknęły. :D Jak coś się popsuje to dam znać. Wczoraj zauważyłem, żę w trakcie treningu można ładować z powerbanka. Także jakby ktoś był entuzjastą ultra, to na jakiejś stacji regenracyjnej 15 minut z power bankiem powinno nieźle podładować zegarek (może nawet na full).
marlak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki puchatek391 za te screenshoty. Zaplanowałem sobie dziś trening i go pobiegłem, bardzo fajnie widać poszczególne fazy, przeważnie narzekam, ale teraz muszę Polara pochwalić za tą nową funkcjonalność na stronie.

Też potwierdzam że po 1 synchronizacji, ustawienia ekranów zostały w zegarku, a nie jak poprzednio gdzieś wsiąkały.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

bogaczykk pisze:Czy macie podobny problem z pomiarem wysokości. Mianowicie po złapaniu gps i starcie wysokość pokazuje 0, gdzieś po 250m biegu dopiero łapie właściwą ok 240m n.p.m. Ten skok powoduje wypłaszczenie całego profilu wysokości treningu. Czy jest może na to jakiś sposób....nie wiem....poczekać dłużej po złapaniu gps? Oprócz tego po miesiącu użytkowania zegarka nie miałem żadnych innych problemów wspomnianych na forum.
Miałem też tak podobnie z 2-3 razy i nie mam pojęcia skąd to się brało, ostatnio nie mam takich anomalii. Może naprawili to po ostatnich aktualizacjach.

Też potwierdzam, że ekrany treningowe zostały naprawione. Po pierwszej synchronizacji nic się nie zmieniło, zobaczymy czy na pewno tak pozostanie. :)

Najbardziej fascynujące jest to, że pulsometr tzn. ten nadajnik na klatkę piersiową działa idealnie, nie zauważyłem żadnych problemów czy anomalii, jakichś odchyłów od standardów. Jakoś nikt tego punktu nie chwalił w tym zegarku. :)
Nawet wykrywa tętno bez zwilżania go wodą, ale tak czy siak, moczę elektrody, tak na wszelki wypadek i z przyzwyczajenia.

Myślałem, że przy dużej wilgotności, przy opadach deszczu będzie urywał tętno, a nie, działa znakomicie.

Takie pytanie mam, czy programujecie swój trening, jeśli biegacie na stadionie ? Bo ja ostatnio biegam na stadionie i nic nie programuje, może zobaczę jak to będzie wyglądało jak zaprogramuje trening na stadionie, robicie tak ?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
frighas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki harlan i Mario82. Rzeczywiscie oryginalny kabelek polara nie trzyma dobrze zegarka. Kabelek od telefonu zalatwil sprawe.
ciacho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bogaczykk pisze:Czy macie podobny problem z pomiarem wysokości. Mianowicie po złapaniu gps i starcie wysokość pokazuje 0, gdzieś po 250m biegu dopiero łapie właściwą ok 240m n.p.m. Ten skok powoduje wypłaszczenie całego profilu wysokości treningu. Czy jest może na to jakiś sposób....nie wiem....poczekać dłużej po złapaniu gps? Oprócz tego po miesiącu użytkowania zegarka nie miałem żadnych innych problemów wspomnianych na forum.
Niestety mam ten sam problem. Zobaczymy jak będzie po aktualizacji.
lucpo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:20

Nieprzeczytany post

Zegarek pokazuje że złapał GPS gdy ma trzy satelity. Wtedy nie ma pomiaru wysokości. Trzeba jeszcze chwilę poczekać. Lepiej by było gdyby zegarek wyróżniał stan z pomiarem wysokości i bez.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ