Niedrogi zegarek z gps

murek92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzień dobry wszystkim :)
Potrzebuję porady. Chcę zakupić pierwszy zegarek z GPS. Biegam amatorsko, regularnie ale nie dużo (jakieś 40-50 km/tydzień). Dotychczas biegałem ze zwykłym zegarkiem ze stoperem i później tak mnw sprawdzałem ile km wyszło i jakie tempo.
Chciałbym w miarę prosty zegarek, który zmierzy mi dystans, poda tempo srednie po treningu i może pokaże tempo z jakim biegnę, lub z jakim przebiegłem ostatni km. Do tego fajnie by było jakby można było to zgrać na komputer i poprowadzić sobie jakiś dziennik treningowy.

Zależy mi więc na dokładnym (w miarę możliwości) pomiarze gps, tempie chwilowym i ewentualnie tempie danego odcinka.

Co do kwoty to myślę że fajnie by było zamknąć się w 500 zł.

Mam okazję kupić używanego garmina 210, sprawnego w dobrym stanie za 120zł. Czy warto zainwestować w ten zegarek za taka kwote, czy szukać czegoczegoś innego ?

Z góry dziękuję za odpowiedź:)
New Balance but biegowy
MDziubek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja 2 lata używałem OnMove 500 HR z Decathlonu, dla mnie się sprawdził i nadal bym używał, ale gadżeciarz jestem...
W tym przedziale cenowym wydaje się to sensowny wybór.
---------------------
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
8i3gacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38

Nieprzeczytany post

Za 500 zł to już kupisz jakiegoś używanego Garmina. Sam ostatnio sprzedałem Fenixa 2 z pasem HR za 350 zł :)

Wysłane z mojego Mi A1 .
5 km - 17m:39s
10 km - 36m:50s
HM - 1g:20m:21s

Obrazek
Obrazek
GOGIEL_PL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:32

Nieprzeczytany post

murek92 pisze:Dzień dobry wszystkim :)
Potrzebuję porady. Chcę zakupić pierwszy zegarek z GPS. Biegam amatorsko, regularnie ale nie dużo (jakieś 40-50 km/tydzień). Dotychczas biegałem ze zwykłym zegarkiem ze stoperem i później tak mnw sprawdzałem ile km wyszło i jakie tempo.
Chciałbym w miarę prosty zegarek, który zmierzy mi dystans, poda tempo srednie po treningu i może pokaże tempo z jakim biegnę, lub z jakim przebiegłem ostatni km. Do tego fajnie by było jakby można było to zgrać na komputer i poprowadzić sobie jakiś dziennik treningowy.

Zależy mi więc na dokładnym (w miarę możliwości) pomiarze gps, tempie chwilowym i ewentualnie tempie danego odcinka.

Co do kwoty to myślę że fajnie by było zamknąć się w 500 zł.

Mam okazję kupić używanego garmina 210, sprawnego w dobrym stanie za 120zł. Czy warto zainwestować w ten zegarek za taka kwote, czy szukać czegoczegoś innego ?

Z góry dziękuję za odpowiedź:)

Zapraszam do działu sprzedam. Wystawiłem tam Polara M430 za 580 zł ale mogę Ci go puścić za 500 bo i tak kurz łapie.
murek92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z góry dziękuję .
A czy ktoś kto się zna może ustosunkować się do tego pytania ;) ?
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Z 5 dyszek może za 210 bym jeszcze dał, gdybym naprawdę bardzo potrzebował na już. Ile lat ma ten zegarek? Ile kilometrów nalatane? Pytania retoryczne. 120 zł bym nie dał. Z drugiej strony - zawsze lepsze to niż bieganie np. z telefonem. Ale jak już, to chyba dołożyłbym 200 i wziął Geonaute z Decathlonu (przed chwilą sprawdzałem, są po 329) - przynajmniej masz 2 lata gwarancji.
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

murek92 pisze:

Z góry dziękuję .
A czy ktoś kto się zna może ustosunkować się do tego pytania ;) ?
Jak tylko w pełni sprawny i wizualnym stanie Ci odpowiadający a więcej funkcji nie potrzebujesz to bierz - takie moje zdanie przy cenie 120zł.
Sam sprzedałem za 200 zeta jakiś czas temu z pasem. Zmierzy wszystko co potrzebujesz i masz platformę garmina. Masz trzy pola na jednej planszy, nie licz tylko na tempo chwilowe, bo tego żaden zegarek nie ogarnia dobrze. Trzeba bazować na średnim ostatniego kilometra i całości. Kilkadziesiąt zawodów z taki oblatałem i nigdy nie zawiódł. Jedynie jak masz możliwość to sprawdź jak szybko łapie GPS, bo ja mając dwa, to jeden łapał znacznie szybciej od drugiego.

I mówimy tu o zegarku za 120zł, który jest stabilny i zmierzy co ma zmierzyć.
A jak piszesz, że możesz też wydać 500zł to już idzie przebierać w używkach wielu modeli, gdzie zaraz ktoś dopisze dołóż stówkę i masz jeszcze lepszy.
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja mam Polar m430 i mogę polecić. Nie używam pasa do mierzenia tętna, ponieważ nie lubię jak mnie coś "uwiera". Pomiar z nadgarstka wystarcza. Fajna platforma treningowa i w sumie ma wszystko, czego mi trzeba. Z Decathlonu zegarki czasem ciężko łapią GPS.
ODPOWIEDZ