Bieżnia mechaniczna do domu
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:29
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, mam dylemat. Chcę kupić do domu składaną do pionu, raczej niedużą bieżnię mechaniczną. Przeznaczenie: do treningów (uh), głównie z myślą o zimie, ale latem też chciałbym robić na niej jeden/dwa treningi tygodniowo, żeby trochę odpocząć od biegania po betonie. Wymogi: max. prędkość do 15km/h, regulacja nachylenia, dobra amortyzacja. Budżet to około 5-6k pln. Ma ktoś podobny sprzęt w domu i może coś polecić/podzielić się doświadczeniami?
Blog: viewtopic.php?f=27&t=59926
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=59927
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=59927
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Z ta "nieduza" to bym uwazal. IMO jednym z najwazniejszych parametrow biezni to rozmiar pasa do biegania.
Zarowno szerokosc i dlugosc jest wazna, zeby moc sobie komnfortowo pobiegac.
Oprocze tego taki prosty parametr jak waga (ciezsza lepsza) ma duzy wplyw na komfort biegania (stabilnosc) oraz ofc moc silnika.
Ja mam bieznie Sportstech F37s, jest ok, z wygladu dosc staromodna, ale dobrze sie sklada jak na ten rozmiar.
Przy Twoim budzecie spokojnie mozesz dostac cos lepszego/nowoczesniejszego/bardziej kompaktowego (obudowa etc.),
na koniec pozostaje kwestia najwazniejsza: czy rzeczywiscie bedziesz z niej korzystal.
Jezeli do tej pory nie miales wiekszej stycznosci z bieznia, to polecam sie zapoznac, wyprobowac.
Bieganie ma biezni ma sie nijak do biegania na zewnatrz i ja np. jestem w stanie na niej pobiegac dla przyjemnosci.
Dla mnie to psychiczna mordega i nuda (niezaleznie od TV), dlatego moja uzywana jest sporadycznie.
Gdybym jeszcze raz mial podjac decyzje, to bym biezni nie kupil.
Zarowno szerokosc i dlugosc jest wazna, zeby moc sobie komnfortowo pobiegac.
Oprocze tego taki prosty parametr jak waga (ciezsza lepsza) ma duzy wplyw na komfort biegania (stabilnosc) oraz ofc moc silnika.
Ja mam bieznie Sportstech F37s, jest ok, z wygladu dosc staromodna, ale dobrze sie sklada jak na ten rozmiar.
Przy Twoim budzecie spokojnie mozesz dostac cos lepszego/nowoczesniejszego/bardziej kompaktowego (obudowa etc.),
na koniec pozostaje kwestia najwazniejsza: czy rzeczywiscie bedziesz z niej korzystal.
Jezeli do tej pory nie miales wiekszej stycznosci z bieznia, to polecam sie zapoznac, wyprobowac.
Bieganie ma biezni ma sie nijak do biegania na zewnatrz i ja np. jestem w stanie na niej pobiegac dla przyjemnosci.
Dla mnie to psychiczna mordega i nuda (niezaleznie od TV), dlatego moja uzywana jest sporadycznie.
Gdybym jeszcze raz mial podjac decyzje, to bym biezni nie kupil.