Polar H9 - problemy

Artek2000
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h
Życiówka w maratonie: Szostowi

Nieprzeczytany post

Cześć! mam problem z czujnikiem tętna Polar H9 - amianowicie, kupilem nowy zaplombowany czujnik, zadowolony idę do domu, wkladam czujke w pasek i probuje polaczyc z aplikacja Polar Flow - po wcześcniejszym sparowaniu z Bluetooth
telefon się łączy, lecz aplikacja go nie widzi, gdy wchodzę w zakladke ROZPOCZNIJ a następnie w test - po kliknieciu w koło zębate ukazuję się wiadomość " sensor tętna - nieaktywny" pomyślałem , może trzeba wymienić baterię, lecz nic bardziej mylnego to też nie zadziałało, czy jest mi ktoś w stanie pomóc?

pisałem również ze wpsarciem Polar'a lecz tam nie otrzymałem wskazówek, ktore były by na tyle pomocne, aby sensor zadziałał,

Pozdrawiam serdecznie,
New Balance but biegowy
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wątpię żeby to była przyczyna, ale żeby pas działał poprawnie musi być namoczony (najlepiej kupić jakiś żel do EKG) i odbierać tętno, w innym przypadku po prostu się wyłączy (żeby nie żreć baterii). Nie napisałeś czy masz go ubranego.

PS. Jest to bardzo upierdliwe że nie ma diodki czy dowolnego indykatora czy "pastylka" jest aktywna, nasłuchuje, śpi itd.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po pierwsze to się wcześniej nie paruje pasa z BT.
Wchodzisz we Flow lub Beat, wyszukujesz pasa i jak znajdzie, to sam poprosi o sparowanie. Dopiero wtedy to robisz.
Jeśli pas ma stary firmware, a telefon jest z Android 13, to może też być problem.
Wtedy trzeba go sparować i zaktualizować na jakimś starszym telefonie, z Androidem wcześniejszym.

Tu aktualizacja, która to naprawiała:
https://support.polar.com/en/updates/po ... update-110

Edit:
Usuń pas z urządzeń BT w telefonie i spróbuj ponownie.
Musi być włączony też GPS w telefonie, a apka Polara musi mieć przyznane wszelkie uprawnienia, szczególnie dla "Urządzenia w pobliżu".
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Artek2000
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Amadeusz pisze: 12 lip 2024, 14:38 Wątpię żeby to była przyczyna, ale żeby pas działał poprawnie musi być namoczony (najlepiej kupić jakiś żel do EKG) i odbierać tętno, w innym przypadku po prostu się wyłączy (żeby nie żreć baterii). Nie napisałeś czy masz go ubranego.

PS. Jest to bardzo upierdliwe że nie ma diodki czy dowolnego indykatora czy "pastylka" jest aktywna, nasłuchuje, śpi itd.

dobrze, wiec sproboje go natrzec czyms, djamy na to wodą, jak mma oddawac i sprobuje go nie laczyc z telefonem tylko faktyczniewtedy jak poprosi
choociaz wczensiej z tym samym modelem tak nie mialem, ubralem na klatke i od razu dzialalo
Artek2000
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

udalo sie, czyli dla jasnosci za kazdym razem mma go tak urucvhamiac? czyli nie laczyc sie wczenisje? tak? i smarowac czyms? w sensie dajmy na to wazelina lub tym kremem to ekg?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
ODPOWIEDZ