Plecak do biegania

Sparhawk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:32
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

Poleci ktoś plecak do biegania? Może być na flaski jak i z bukłakiem. Do tej pory testowałem 2 z decathlonu, ale nie podeszły mi. Jeden okazał się za mały i kieszenie na flaski ich nie mieściły ( :zmieszany: )... W drugim kieszenie na telefon nie były zamykane, a nie pasuje mi to. Przeglądam teraz w Internecie ale jakoś żadnego fajnego nie mogę znaleźć, a jak już, to cena z kosmosu (300+zł).

Zastosowanie: wycieczki biegowe 20-30km + Wings for life w maju. Potrzebowałbym w nim zmieścić picie, telefon, klucze, ze 2-3 żele, ewentualnie coś innego do przekąszenia. Może ma ktoś jakieś swoje sprawdzone godne polecenia? :)
Link do bloga treningowego:
Blog

Link do komentarzy:
Komentarze
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Jaszczur
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:28:05

Nieprzeczytany post

W przedziale cenowym do 300 zł może być ciężko znaleźć coś innego niż decathlon. Rzuć okiem na Grivel Mountain Runner. Widziałem go gdzieś na 300zl. Ja zacząłem od plecaka z Decathlona, a kiedy przesiadłem się na makre Nathan poczułem dużą różnice. Lepsza jakość wykonania i zmyślniejsze rozwiązania.
Pewnie za chwilę pojawią się komentarze z linkami do plecaków poniżej 3 stów, ale zwykle są to opcje bez flaskow czy bukłaka. Wg mnie lepiej kupować razem, bo później się okazuje, że np flask wystaje trochę z kieszonki i po jednym łyku, zaczyna się irytująco merdać.
Rzuć okiem na sklep 8a.pl. Widzę, że mocno się rozwinęli jeśli chodzi o górskie biegi i mają dobre ceny.

Wysłane z mojego SM-G986B .

"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Salomon Active Skin 8.

8l, jedna kieszeń z zameczkiem (S10+ wchodzi z palcem w nosie), 2 softflaski (2x500ml) i da się wyhaczyć poniżej 300zł.

Kupiłem w 2020 i jestem zadowolony.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na takie dystanse w zupełności wystarczy pas Compressport Free Belt Pro.
Kupiłem sobie w zeszłym roku i jestem z niego bardzo zadowolony:
Obrazek
Z tyłu bez problemu wchodzi mi softflaska 0,6ml.

https://natural-born-runners.pl/-TEST-P ... 90792.html
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Sparhawk
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:32

Nieprzeczytany post

Dziękuję za odpowiedzi, zaraz posprawdzam podane propozycje :)

Jaszczur, też chciałem zacząć od Decathlonu, jak prawie ze wszystkim, no ale niestety nie podpasowały oba sprawdzane plecaki.. Masz rację z tymi flaskami, bo w decathlonie niby plecak na ich flaski 250ml a, jak już pisałem, napełnione jakoś nie chciały wejść w te kieszonki..

Keiw, właśnie chce się przesiąść z pasów/nerek, bo do tej pory je właśnie stosowałem naprzemiennie w zależności od dystansu na treningu, ale jakoś zaczynają mi przeszkadzać podczas biegu.
Link do bloga treningowego:
Blog

Link do komentarzy:
Komentarze
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na takim krótkim dystansie to mi właśnie kamizelka czy plecak bardziej przeszkadza :taktak:
Rozumiem, że każdy może mieć inne potrzeby ;-)
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
ODPOWIEDZ