Garmin Forerunner 45 vs Garmin Vivoactive 3 vs Polar M430

50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:47
Życiówka w maratonie: - - -

Nieprzeczytany post

Spokojnie, to tylko zegarki, porównujemy jeden badziew z drugim.
Co do M430, to w nowym w życiu bateria nie starczała na dłużej niż 7 godzin z działającym GPS. Po 18 miesiącach jest około 6.5 h, wiele się nie pogorszyło.
Ale i tak jest dla biegacza lepszy niż jakiś vivo3.
Bo u znajomej te 13 godzin to czasami nawet bez GPS nie wytrzymuje. Zostawiony sam się rozładowuje. Z GPS to 4-5 h max.
No i sprawa podstawowa. Pomiar tętna pomińmy, bo podobno zegarki nie po to są, ale tu M430 bije na głowę vivo3.
Natomiast GPS to już chyba w zegarku biegowym sprawa podstawowa. I w M430 działa w miarę dobrze. Bo w Vivo3 na pewno nie. Tam pomiar dystansu to loteria.
To już mój tani amazfit jest dużo lepszy od vivo3. Ale może znajomy autorki wątku trafi na super sztukę. Moja znajoma miała wymieniany Vivo3 na nowy, bo w końcu bateria padła po 3 miesiącach i taki sam badziew. Nie ma czasu ciągle tego reklamować.
New Balance but biegowy
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pierwsze wrażenie nowego właściciela - jest ogromnie zadowolony, na ten moment sprzęt sprawuje się bardzo dobrze i całkowicie spełnia jego oczekiwania. Musielibyśmy się umówić na wspólne bieganie, żeby móc porównać wyniki, ale na tę chwilę trochę ciężko się zgrać. Jakkolwiek, jeśli coś więcej będę wiedziała, to dam znać. Co do trefnych egzemplarzy, chyba zawsze znajdzie się gdzieś jakiś niezależne od modelu czy firmy.
Pixa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:09
Życiówka w maratonie: 4:11:10

Nieprzeczytany post

50latek pisze:Spokojnie, to tylko zegarki, porównujemy jeden badziew z drugim.
Co do M430, to w nowym w życiu bateria nie starczała na dłużej niż 7 godzin z działającym GPS. Po 18 miesiącach jest około 6.5 h, wiele się nie pogorszyło.
Ale i tak jest dla biegacza lepszy niż jakiś vivo3.
Bo u znajomej te 13 godzin to czasami nawet bez GPS nie wytrzymuje. Zostawiony sam się rozładowuje. Z GPS to 4-5 h max.
No i sprawa podstawowa. Pomiar tętna pomińmy, bo podobno zegarki nie po to są, ale tu M430 bije na głowę vivo3.
Natomiast GPS to już chyba w zegarku biegowym sprawa podstawowa. I w M430 działa w miarę dobrze. Bo w Vivo3 na pewno nie. Tam pomiar dystansu to loteria.
.
Ale bzdury :) Mam Vivo 3 Music i na GPS lekko działa przez 12h, z muzyką i GPS przez 6. Nie wiem jak z pomiarem tętna, bo nie miałem M430, ale Vivo trasy rysuje dobrze i nie jest to żadna loteria.
Biegam od lipca 2017
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pixa pisze: Ale bzdury :) Mam Vivo 3 Music i na GPS lekko działa przez 12h, z muzyką i GPS przez 6. Nie wiem jak z pomiarem tętna, bo nie miałem M430, ale Vivo trasy rysuje dobrze i nie jest to żadna loteria.
Tak samo ja mogę napisać, że piszesz bzdury. :oczko:
Ja wypowiadałem się o konkretnych dwóch egzemplarzach. Wiem, że jesteś zadowolony ze swojego Vivo, bo polecałeś go właśnie, gdy znajoma miała kupować (kupiła w końcu bez wersji z muzyką).
Ale o ile pamiętam sam pisałeś potem, że też ci nie domierza dystansu, no chyba, że to się zmieniało.
No i jak nie masz porównania a z innymi zegarkami, to jak możesz ocenić swój na tle innych?
A znajomemu Blanki gratuluję udanego zakupu.
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

50latek pisze:
Pixa pisze: Ale bzdury :) Mam Vivo 3 Music i na GPS lekko działa przez 12h, z muzyką i GPS przez 6. Nie wiem jak z pomiarem tętna, bo nie miałem M430, ale Vivo trasy rysuje dobrze i nie jest to żadna loteria.
Tak samo ja mogę napisać, że piszesz bzdury. :oczko:
Ja wypowiadałem się o konkretnych dwóch egzemplarzach. Wiem, że jesteś zadowolony ze swojego Vivo, bo polecałeś go właśnie, gdy znajoma miała kupować (kupiła w końcu bez wersji z muzyką).
Ale o ile pamiętam sam pisałeś potem, że też ci nie domierza dystansu, no chyba, że to się zmieniało.
No i jak nie masz porównania a z innymi zegarkami, to jak możesz ocenić swój na tle innych?
A znajomemu Bianki gratuluję udanego zakupu.
Pixa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:09
Życiówka w maratonie: 4:11:10

Nieprzeczytany post

50latek pisze:
Pixa pisze: Ale o ile pamiętam sam pisałeś potem, że też ci nie domierza dystansu, no chyba, że to się zmieniało.
Yyy, pisałem, że na zawodach pokazywał mi 300 czy 400 metrów za mało, ale okazalo się, ze to wina organizatora...

Jak trasa ma dużo zakrętów lub dostęp do satelit jest ograniczony (las) to nie ma bata - każdy zegarek podaje źle dystans o te kilka %.

Nie napisałem, że jest lepszy/gorszy niż Polar, tylko, ze u mnie czas pracy na baterii jest zbliżony do tego podawanego przez producenta.
Biegam od lipca 2017
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
ODPOWIEDZ