Cześć,
dostałem w prezencie Fenix 6s i po 2 tyg. widzę, że, oprócz wielu plusów, puls mierzy gorzej niż Polar 430 - potrzebuję paska (tylko do tętna). Przejrzałem wątki na forum i rozumiem, że nie ma sensu płacić więcej za Garmina skoro Polar H10 jest OK - czy może jednak coś tłumaczy różnicę w cenie? A jak wygląda H10 w porównaniu z H9? Czy trzeba robić jakieś specjalne myki żeby sparować pasek Polara z zegarkiem Garmina?
Pasek HR do Fenixa
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Żadnych myków nie trzeba robić.
H10 jest bardzo dobrym wyborem.
Różnice pomiędzy H9 i H10 masz na stronie Polara.
Instalujesz apke Polar Beat i tam parujesz pas, robisz jego ewentualną aktualizację i włączasz transmisję Ant+.
W Garminie wybierasz w czujnikach połączenie z pasem właśnie poprzez Ant+.
Wysłane z mojego Pixel 5 .
H10 jest bardzo dobrym wyborem.
Różnice pomiędzy H9 i H10 masz na stronie Polara.
Instalujesz apke Polar Beat i tam parujesz pas, robisz jego ewentualną aktualizację i włączasz transmisję Ant+.
W Garminie wybierasz w czujnikach połączenie z pasem właśnie poprzez Ant+.
Wysłane z mojego Pixel 5 .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No właśnie na stronie Polara jest obszerny opis jednego i drugiego, który niekoniecznie tak wiele mówi o różnicach. Jak się wpisze pytanie do google to mam:
pamięć wewnętrzna (tylko H10)
elektrody (H9 - Soft Strap, H10 - Pro Strap)
dwa połączenia Bluetooth jednocześnie (tylko H10)
wbudowany akcelerometr (tylko H10)
kolor kostki (H9 - szaro-czarny, H10 - czarny).
Pamięć wewnętrzna nie wiem w ogóle do czego może być potrzebna, akcelerometru z zegarkiem raczej nie potrzebuję, 2 połączeń bluetooth podobnie, kolor - wiadomo. Pozostają te elektrody, które nie wiem, jak się mają jedna do drugiej.
No i może jednak jest jeszcze coś, czego tu nie ma, a wychodzi w użytkowaniu typu - "znacznie lepiej się trzyma", "lubi się zawieszać", "ma problem z komunikacją"
pamięć wewnętrzna (tylko H10)
elektrody (H9 - Soft Strap, H10 - Pro Strap)
dwa połączenia Bluetooth jednocześnie (tylko H10)
wbudowany akcelerometr (tylko H10)
kolor kostki (H9 - szaro-czarny, H10 - czarny).
Pamięć wewnętrzna nie wiem w ogóle do czego może być potrzebna, akcelerometru z zegarkiem raczej nie potrzebuję, 2 połączeń bluetooth podobnie, kolor - wiadomo. Pozostają te elektrody, które nie wiem, jak się mają jedna do drugiej.
No i może jednak jest jeszcze coś, czego tu nie ma, a wychodzi w użytkowaniu typu - "znacznie lepiej się trzyma", "lubi się zawieszać", "ma problem z komunikacją"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
No więc tak, pamięci wewnętrznej raczej nie wykorzystasz.
Pas H10 ma lepsze elektrody Pro ale one są zamienne, jak i tak z H10 używałem tanich zamienników, które kupowałem na Ali i dłużej wytrzymywały niż oryginał:
https://pl.aliexpress.com/item/1000008660785.html
Czy potrzebujesz dwóch połączeń BT? Na to już musisz sobie sam odpowiedzieć.
W Garminie masz ANT+ i tak połączysz go z pasem a dodatkowo i tak będziesz mógł pas H9 połączyć np. z jakąś apką w telefonie po BT.
Co do zasady działania to oba będą działały podobnie.
Nie miałem H9 ale miałem H7 i H10. W samym rejestrowaniu pulsu to ja różnic nie zauważałem.
Trochę możesz poczytać tu: https://the5krunner.com/2020/02/10/pola ... omparison/
Myślę, że z H9 byłbyś tak samo zadowolony jak i z H10
Pas H10 ma lepsze elektrody Pro ale one są zamienne, jak i tak z H10 używałem tanich zamienników, które kupowałem na Ali i dłużej wytrzymywały niż oryginał:
https://pl.aliexpress.com/item/1000008660785.html
Czy potrzebujesz dwóch połączeń BT? Na to już musisz sobie sam odpowiedzieć.
W Garminie masz ANT+ i tak połączysz go z pasem a dodatkowo i tak będziesz mógł pas H9 połączyć np. z jakąś apką w telefonie po BT.
Co do zasady działania to oba będą działały podobnie.
Nie miałem H9 ale miałem H7 i H10. W samym rejestrowaniu pulsu to ja różnic nie zauważałem.
Trochę możesz poczytać tu: https://the5krunner.com/2020/02/10/pola ... omparison/
Myślę, że z H9 byłbyś tak samo zadowolony jak i z H10

Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki. O coś takiego mi chodziło
Swoją drogą tekst w tym linku z Aliexpress pierwsza klasa. A "ciepłe powiadomienia" w ogóle zostaną ze mną na dłużej
Ale dla jasności- czy w tej ofercie sprzedaży chodzi o elektrody - jedno z ciepłych powiadomień to "4. Nie pasuje do paska Polar H10"?
Swoją drogą tekst w tym linku z Aliexpress pierwsza klasa. A "ciepłe powiadomienia" w ogóle zostaną ze mną na dłużej

Ale dla jasności- czy w tej ofercie sprzedaży chodzi o elektrody - jedno z ciepłych powiadomień to "4. Nie pasuje do paska Polar H10"?