Pasek HRM Run 3 vs Run 4

Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czołem!
Z tego co wyczytałem tutaj, paski Run 3 i Run 4 od Garmina podadzą do zegarka te same dane (chodzi mi o dynamikę biegu). Tak czy owak muszę kupić nowy pasek niedługo, bo stary ma swoje fochy i zastanawiam się czy przypolować na tańszą opcję tzn. HRM-Run 3 czy wysupłać ponad 3 stówy na tą czwórkę... Czy ten pasek jest taki nadzwyczajny?
Macie doświadczenia w tym temacie?
Kiprun
Awatar użytkownika
whitemamba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie mam porównania obu, więc nie wiem na ile mój wpis będzie wartościowy. Miałem HRM4 i byłem bardzo zadowolony, mega wygodny i nie zdarzało mu się tak, jak na innych paskach na początku aktywnosci pokazywać bzdur(suche ciało, bardzo duży wiatr wiejący w klatę przy dużej predkości na rowerze). No i byłem zadowolony do momentu, w którym padł z dnia na dzień. Wydaje mi się, że konstrukcja która uniemożliwia odpięcie czujnika od paska nie sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Nie wiem czy gdzieś można jeszcze kupić nowe HRM3 ale jakbym sam miał kupić to bym faktycznie starszej wersji szukał. Ja stwierdziłem, że te dane Running Dynamics są fajne, ale nic nie wnoszą więc kupiłem po prostu pasek tętna i jakoś z tym żyje. Dla samych danych można jeszcze brać pod uwagę RD pod, o ile będziesz pamiętał żeby nie wrzucić z ciuchami do pralki.
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Stoję przed podobnym wyborem HRM-3 albo nowszy HRM-RUN...
Skłaniam się ku HRM-RUN ale...
Kuszą parametry dynamiki biegu ale odstrasza to że czujnik jest zintegrowany z paskiem.
"Life can pull you down but running will always lift you up."
run_johny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:46
Życiówka w maratonie: 2:58:31

Nieprzeczytany post

HRM Run 3 już nie ma w sprzedaży.

Obecnie z Garmina jest:

HRM DUAL
HRM4-RUN
HRM-SWIM
HRM-TRI

Używam HRM-SWIM, TRI i starego HRM Premium (z odczepianą pastylką). Tego ostatniego odczepiam pastylkę i mogę wrzucić do prania sam pas, a w przypadku HRM-TRI pranie w ręku.
TRAIL, trochę triathlonu.
--------------------------
5k: 17:20
10k: 35:46
HM: 1:19:08
M: 2:58:31
1/8: 1:07:43
1/4: 2:29:01
ODPOWIEDZ