Komentarz do artykułu Emocje na stadionie w Eldoret, podczas kenijskich kwalifikacji olimpijskich 30 czerwca - 1 lipca 2016

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Polecam wszystkim choćby ze względu na zdjęcie z Vivian Cheruiot gdzie widać trybuny.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Dla zachowania równowagi należy pamiętać, że w Bydgoszczy po drugiej stronie stadionu jest cień (a przy 30+ stopniach to nie bez znaczenia) i jednak trochę kibiców jest. Oczywiscie nie tyle, co w Eldoret.

Staram się bywać na kilku zawodach LA w cięgu roku. Na szczęście w Toruniu jest ich sporo i w pobliskiej Bydgoszczy ich nie brakuje. Byłem na festiwalu europejskim na początku czerwca i była "bieda". Otwarta jedna kasa z biletami. Kolejka na 40 minut stania. Obsada bardzo skromna. Byłem już któryś raz na tej imprezie i zawsze były szkoły z dzieciakami, które zapełniały trybuny i tworzyły atmosferę. Teraz tego zabrakło. Na MP już nie chciało mi się jechać, wolałem obejrzeć w telewizji. Generalnie odbiór LA jest łatwiejszy przez tv, za duzo dzieje się na raz i czasami można przegapić coś ważnego.
Krzysiek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

W innych miejscach stadionu nie było lepiej, widziałem. :) Może takie wielkie stadiony jak ten w Bydgoszczy nie nadają się do takich imprez? W Eugene też jest stadion kameralny a atmosfera gorąca. Najlepiej wspominam Memoriały Kusocińskiego na stadionie AWF w Warszawie gdzie trybuny są naprawdę skromne.
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Dwa lata temu na MP w Toruniu, gdzie stadion jest znacznie mniejszy, też zajęta była tylko trybuna główna, ale zajęta była praktycznie cała. Atmosfera była lepsza, bonie czuło się tej pustki.
Krzysiek
Kris79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:00:00
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

obstawiam, że w Eldoret tego dnia nic innego się nie działo , może nawet w całym tygodniu. Jednak jak się spojrzy na ilość rozrywek czy sposobów dostępnych na spędzenie wolnego czasu w mieście czy w innym zakątku świata( kasa) w nawet małych miastach jak Toruń czy Bydgoszcz trudno się dziwić to raz. Dwa to totalny brak promocji z strony organizatorów, o takich imprezach z reguły wiedza A. sportowcy biorący udział i ich rodziny , potwierdzenie to tysiące widzów na trasach biegów amatorskich ulicznych. Dziwne? Nie bo organizatorzy tych biegów najczęściej płaca ze swojej kieszeni , imprezy organizowane przez związki są opłacane z budżetówki jak sie nie mylę . Widzę po swoim mieście Białystok ile się wkłada czasu i energii w promocję biegu amatorów i jaki jest odbiór a jak to wygląda z imprezami zawodowców o których się dowiaduje z FB trenera .
ps. Dobry wieczór , to mój pierwszy wpis . Pozdrawiam Krzysztof
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Witamy na forum. Oczywiscie, że nic innego sie nie działo. Tak było u nas 60 lat temu, gdzie nie było tylu alternatyw. I wtedy nasza LA (w kazdym razie bieganie) była tez na innym poziomie w skali swiata.
ODPOWIEDZ