Sezon halowy 2015
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach 
Skomentuj artykuł Dziewięciu Polaków w Düsseldorfie

- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
Coś czuję, że Swoboda może zaszaleć na HME, i nie mówię tylko o awansie do ścisłego finału 

PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

- Buniek
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Watpię, myślę, że jest na to za wcześnie. Po pierwsze ma obecnie siódmy rezult w Europie (duża część zawodniczek nie ma jeszcze za sobą startu, ona biegała 60m już cztery razy, więc pewnie zaraz zacznie spadać niżej). Po za tym ma niewielkie doświadczenie z imprezami wielodniowymi/wielobiegowymi. Ma też małe doświadczenie w bieganiu na halach. Do tej pory startowała tylko w Sale i w Brzeszczach. Ale za rok czy dwa sądzę, ze będzie się działoJohnny Żuberek pisze:Coś czuję, że Swoboda może zaszaleć na HME, i nie mówię tylko o awansie do ścisłego finału

Krzysiek
						- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach 
- Kontakt:
Ręki uciąć sobie nie dam, ale... kiedyś, bez żadnych przesłanek ku temu pomyślałem, że Januszewski zdobędzie złoto ME. Dziś, o Ewie pomyślałem (prawie) to samo - może nie złoto, ale widzę ją wysoko.

- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach 
- Kontakt:
Buniek - Ewa nie wypadła chyba najgorzej  Dwa biegi w 2h, niezły wynik. Myślę, że spokojnie możemy liczyć na jej finał HME
 Dwa biegi w 2h, niezły wynik. Myślę, że spokojnie możemy liczyć na jej finał HME 

Dwa biegi w 2h, niezły wynik. Myślę, że spokojnie możemy liczyć na jej finał HME

- Buniek
- Zaprawiony W Bojach 
Mam nadzieję, ze spełni Twoje nadzieja, a mi sprawi miła niespodziankęJohnny Żuberek pisze:Buniek - Ewa nie wypadła chyba najgorzejDwa biegi w 2h, niezły wynik. Myślę, że spokojnie możemy liczyć na jej finał HME

Widać, ze ma duże rezerwy, chociażby w tkance tłuszczowej, oczywiście jeszcz szczuła, ale jeszcze nie sprintersko "wysuszona". I dobrze, bo może nie rośnie już wzwyż, ale do 20 jeszcze ciało się rozwija i tak jest zdrowiej. Jako seniorka będzie mogła z tych rezerw skorzystać.
bdw
Kiedyś był na bieganie.pl plebiscyt na najłaniejszą biegaczkę, Wygrała Ania Kiełbasińska. Gdyby dziś powtórzyć to ciekawe, która zajełaby drugie miejsce za Joanną Jóźwik

Krzysiek
						- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach 
- Kontakt:
Nie wiem, czy pod paragraf nie podpadam (w końcu to dziewczę 2x ode mnie młodsze), ale z Ewy robi się piękna kobieta.
Natomiast zgadzam się z Tobą co do Joasi, aczkolwiek jeśli rozszerzyć klasyfikację na całą lekką w Polsce, to (w moim odczuciu) ustąpiłaby pola Justynie Kasprzyckiej.
(a biorąc pod uwagę już ustępujące powoli zawodniczki, to uwielbiam Gośkę Trybańską)

Natomiast zgadzam się z Tobą co do Joasi, aczkolwiek jeśli rozszerzyć klasyfikację na całą lekką w Polsce, to (w moim odczuciu) ustąpiłaby pola Justynie Kasprzyckiej.
(a biorąc pod uwagę już ustępujące powoli zawodniczki, to uwielbiam Gośkę Trybańską)

- Buniek
- Zaprawiony W Bojach 
Kszczot i Lewy młodsi nie będą i powoli, może jeszcze nie za rok czy dwa, będą ustępować miejsca młodszym.Dobrze, że pojawiają się nowi na naprawdę fajnym poziomie. Swoboda i Ennaui o ile nie stanie nic dramatycznego będą przysarzać nam emocji przez następną dekadę.

Krzysiek
						- 
				runner2010
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: brak
Cóż Marcin i Adam teoretycznie nawet do mniej więcej 32 roku życia (czyt. do Tokio) mogą biegać na światowym poziomie. Co prawda szybkosć może trochę spaść, ale za to wytrzymałość zostaje dłużej.Buniek pisze:Kszczot i Lewy młodsi nie będą i powoli, może jeszcze nie za rok czy dwa, będą ustępować miejsca młodszym.Dobrze, że pojawiają się nowi na naprawdę fajnym poziomie. Swoboda i Ennaui o ile nie stanie nic dramatycznego będą przysarzać nam emocji przez następną dekadę.
W każdym razie: nie ździwi mnie, gdyby w przyszłości "Lewy" przerzucił się na 1500m (i to z sukcesami).
Kszczot, no cóż, bieganie na 1500 raczej mu nie grozi
 . Tutaj bardziej zasadnicza jest kwestia,
. Tutaj bardziej zasadnicza jest kwestia, czy go będą omijać różne kontuzje. Wspomniana wcześniej wytrzymałość spowoduje, że na wielkich imprezach (MŚ/IO) będzie w stanie wytrzymać 3 bardzo mocne biegi (tak, odkryłem Amerykę
 ). Na chwilę obecna wygląda to dosyć dobrze, ale może być lepiej ....
 ). Na chwilę obecna wygląda to dosyć dobrze, ale może być lepiej ....- 
				runner2010
- Zaprawiony W Bojach 
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: brak
co do Sofii - dziś mityng w Karls..w Niemczech   

Ciekawe, jak jej pójdzie...

Ciekawe, jak jej pójdzie...
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach 
- Kontakt:
Fajny występ, 3. miejsce i życiówka o 6 sekund chyba poprawiona 
Buniek, znasz może minima na HME? Nie mogę ich znaleźć na stronie związku, a z tego co słyszałem, EAA nie ustanowiła żadnych, dając krajom wolną rękę.

Buniek, znasz może minima na HME? Nie mogę ich znaleźć na stronie związku, a z tego co słyszałem, EAA nie ustanowiła żadnych, dając krajom wolną rękę.