Komentarz do artykułu Mistrzostwa Europy finałem tegorocznego sezonu halowego
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Mistrzostwa Europy finałem tegorocznego sezonu halowego
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Polecam wspomnienie umieszczone dziś w serwisie sprinterzy.com: Historia: Wiedeńska wiktoria Polaków. Trzech naszych w „10″ najlepszych sprinterów świata! i umieszczony tam film z finałowego biegu na 200 m z Polakami w rolach głównych.
Mistrzostwa w Wiedniu to w ogóle szczególne zawody w lekkoatletycznej historii Polaków. Świetne starty Urbasia (złoto), Maćkowiaka (brąz), Jędrusińskiego, Plawgi (złoto), Rysiukiewicza, Czapiewskiego (złoto), sztafet 4x 400 m (złoto mężczyzn, srebro kobiet) oraz Moniki Pyrek (brąz) i Adama Kolasy w konkurencjach technicznych. Ciekawe jak będzie w tym roku. Prestiż zawodów odbiega od najważniejszych mistrzostw, ale emocji nigdy nie brakowało (przypomnę chociażby finałowe biegu na 800 m sprzed czterech i dwóch lat; oczywiście z udziałem Polaków).
Mistrzostwa w Wiedniu to w ogóle szczególne zawody w lekkoatletycznej historii Polaków. Świetne starty Urbasia (złoto), Maćkowiaka (brąz), Jędrusińskiego, Plawgi (złoto), Rysiukiewicza, Czapiewskiego (złoto), sztafet 4x 400 m (złoto mężczyzn, srebro kobiet) oraz Moniki Pyrek (brąz) i Adama Kolasy w konkurencjach technicznych. Ciekawe jak będzie w tym roku. Prestiż zawodów odbiega od najważniejszych mistrzostw, ale emocji nigdy nie brakowało (przypomnę chociażby finałowe biegu na 800 m sprzed czterech i dwóch lat; oczywiście z udziałem Polaków).
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
artykuł mnie jakoś szczególnie nie zachwycił,taki jak wiele innych na ten temat.