Komentarz do artykułu Jak Rekordzista Polski prowadzi treningi z amatorami.

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
enemigo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44,50
Życiówka w maratonie: 4,26,36

Nieprzeczytany post

Witam!

Zajęcia prowadzone przez Tomka to naprawdę gratka dla wszystkich uczestniczących. Każdy znajduje tutaj coś dla siebie i wychodzi ze stadionu zadowolony. Szkoda tylko, że odkąd powstała na terenie stadionu hala treningowa, to zabroniono wstępu osobom biegającym. Wejście na stadion jest teraz odpłatne, dla grup zorganizowanych i po wcześniejszym uzgodnieniu terminu. Myślę, że jest to krok wstecz i wielki minus dla osób decydujących o tym. Moim zdaniem, obiekty sportowe powinny być ogólnie dostępne dla osób, które preferują aktywny tryb życia. Ja wraz z kolegami reprezentujemy Słupsk na wielu biegach ulicznych w Polsce, półmaratonach, maratonach i biegach krótszych - a teraz nie mamy nawet możliwości zrobić jednego treningu w tygodniu na bieżni, bo musielibyśmy za to płacić. Tylko pozostaje nam czekać aż za wstęp na Orliki trzeba będzie płacić.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Dla mnie zaskoczeniem było (bo to że Tomek fajnie prowadzi zajecia zaskoczeniem nie było) że tam jest tak fajnie oznaczony las.
Awatar użytkownika
biegaczamator
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Byłem kilka razy na BBL w Słupsku i potwierdzam, że Tomek bardzo fajnie prowadzi zajęcia. Nie wiedziałem, że wprowadzono opłaty za wejście na obiekt. To faktycznie krok wstecz dla promocji sportu w tym mieście, który i tak nie oszukujmy się zbyt popularny niestety nie jest. Gdyby było u nas tyle biegaczy co kibiców koszykówki, bylibyśmy ewenementem w skali kraju. Właśnie panie enemigo, miałeś założyć stowarzyszenie sportowe i jakoś ani widu ani słychu :ble:
Od tysięcy lat wszystkim cywilizacjom, kulturom i religiom, wielkim wojnom i rewolucjom, najwybitniejszym ludziom na świecie zawsze towarzyszy bieganie. Bieg to życie. Mnie oszukasz, przyjaciela oszukasz, mamusię oszukasz, ale życia nie oszukasz.
blacknumberone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Na jednym z sobotnich spotkań był obecny wiceprezydent miasta Krzysztof Sikorski i lokalny poseł Zbigniew Konwiński. Może ich warto spytać dlaczego wybudowany kosztem tylu milionów z pieniędzy podatnika stadion, jest dostępny za opłatą? W zdrowym ciele, zdrowy duch i władzy, nawet tej lokalnej powinno zależeć na zdrowiu i kondycji mieszkańców miasta. Zamiast nakładać na nich opłaty powinna zachęcać do korzystania z dostępnej infrastruktury jeżeli nie koliduje to z terminem treningów lekkoatletów etc.
Awatar użytkownika
Marcin Sawuła
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:50

Nieprzeczytany post

Widocznie władza powinna pójść do dyskontu, położyć głowę na wadze i wcisnąć 'burak'. :spoko:
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o opłaty to w Sosnowcu zawsze trzeba było płacić za wstęp/h oraz warunkiem było to, że nie odbywa się trening. Trochę Was to oburza ale w wielu miejscach to norma,...
Awatar użytkownika
Marcin Sawuła
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:50

Nieprzeczytany post

Hmm, współczuję. Szkoda, że samorządy nie potrafią nawet o to zadbać, no ale trudno. Jak trzeba nawet za stadion sobie płacić(drugi raz) to nigdy więcej niż 10 medali nie będzie :zero:
enemigo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44,50
Życiówka w maratonie: 4,26,36

Nieprzeczytany post

biegaczamator pisze: Właśnie panie enemigo, miałeś założyć stowarzyszenie sportowe i jakoś ani widu ani słychu :ble:
Wręcz przeciwnie panie amator - i widu i słychu, zainteresowani wiedzą, stowarzyszenie w budowie, impreza w trakcie organizacji
ODPOWIEDZ