Dusseldorf Marathon

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wystartowali o 9:00, nie ma chyba nigdzie jakiejś relacji LIVE.
Pogoda na starcie 14,5 stopni.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

center.tv Düsseldorf
Grzeszczu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:19:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Marcin jedzie na Igrzyska!!! :)
Obrazek
Awatar użytkownika
RamboJohn
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

2:10:06 nieoficjalnie. Brawo Marcin !!!
fotoartysta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50 minut

Nieprzeczytany post

Które miejsce w generalce? Jednak te 2:10:30 to nie było takie straszne :bum:
Gratulacje Marcin!
You Make What You Measure
by Paul Graham
Grzeszczu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:19:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy się nie mylę ale chyba 4 albo 5, w niedużych odstępach wbiegło trzech pierwszych zawodników a potem chyba Marcin.
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinski
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

4 miejsce 2:10:06
Po wynikach widać że ostro pociągnął ostatnie kilometry, Kenijczyk z którym biegł co najmniej do 30km, przybiegł na metę dopiero 10, ponad 3'45" później.
Po ostatnich biegach Marcina obawiałem się, że powtórzy się historia z utratą mocy na ostatnich km, a tu proszę, na ostatnich 2km jakby turbo włączył! i porozdzielał Kenijczyków! Żałuję że nie mogłem tego oglądać na żywo.
Wielkie brawa, wspaniały wynik! Coś niesamowitego! Ależ się ucieszyłem!
mcube
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3.08

Nieprzeczytany post

Duży Gość. Gratulacje
Obrazek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

marcinski pisze: Po wynikach widać że ostro pociągnął ostatnie kilometry, Kenijczyk z którym biegł co najmniej do 30km, przybiegł na metę dopiero 10, ponad 3'45" później.
Po ostatnich biegach Marcina obawiałem się, że powtórzy się historia z utratą mocy na ostatnich km, a tu proszę, na ostatnich 2km jakby turbo włączył! i porozdzielał Kenijczyków!
Eee, wg mnie po prostu biegł najrówniej. To Kenijczycy szaleli, przecież ten Ruto biegł najpierw po 3:02 a potem po 3:14, a Marcin raczej równo: 3:04, 3:05, 3:06, końcówka 3:02.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Bardzo się cieszę z tego, że Chabowskiemu wyszedł start. I Szost pewnie też się cieszy bo będzie miał ziomala w Londynie :)
Awatar użytkownika
outsider991
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 34:17

Nieprzeczytany post

W top 10 najlepszych wyników uzyskanych w 2012 roku w maratonie pięciu zawodników jest z Polski!
Obrazek
Gregory
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Yuki Kawauchi biegajacy amator 2.12 widac ze zaplacil cene za zabranie sie czolowka w pierwszej polowce.
Druga sprawa to 12m. Marian Blazinski reprezentuje chyba Niemcy nie Polske, bynajmniej tak widnieje w wynikach.
Trzecia sprawa to ze udalo sie przelamac mit ze 2.10 to mozna nabiegac po wielu latach maratonskich doswiadczen jak twierdzil chocby Heniu Szost i wielu wielu innych coz jak widac mozna.
Niektorym chyba glos odejmie na jakis czas.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

SZOK :) zwlaszcza po ostatnim wpisie Marcina Chabowskiego na blogu sądziłam, że ten maraton skończy się dla niego przed czterdziestym kilometrem..
Podsumowując krótko swoje przygotowania do maratonu muszę szczerze przyznać, że nie przebiegły one optymalnie (...) zmagałem się z długo trwającą kontuzją czworogłowego uda (...) Następnie (...) udałem się na zgrupowanie do Ostii, gdzie naderwałem lekko dwugłowy uda tej samej kończyny. Obyło się bez przerwy, ale byłem zmuszony zaciskać zęby na treningach (...)
Gdy uporałem się z dwugłowym uda po moim powrocie z Włoch nastąpił nawrót długotrwałej kontuzji „czworogłowego” (....)
Półmaraton Warszawski przebiegłem na środkach przeciwbólowych i dużej dawne maści rozgrzewającej. (....) wyjechałem na zgrupowanie do sprawdzonej Szklarskiej Poręby (...) po długim treningu w mroźnej pogodzie i padającym śniegu doznałem zapalenia kaletki przedrzepkowej. Na 3 tygodnie do maratonu nie mogłem zgiąć normalnie nogi w kolanie. Wyrok lekarza po przeprowadzonym badaniu USG był trochę załamujący. Mianowicie 3-4 tygodnie przerwy od biegania, bądź próba ostrzyknięcia kaletki sterydem, przy czym owy steryd nie leczy, a po prostu jest zwykłą blokadą przeciwbólową. Oczywiście zdecydowałem się na ostrzyknięcie i 6 dniową przerwę. Wypadł mi więc cały tydzień treningu na bardzo krótki okres do startu. Niewątpliwie taka sytuacją nie wpłynęła na mnie dobrze, zwłaszcza, iż nie było gwarancji wznowienia treningu bez bólu.
Po 6 - dniowej absencji wróciłem do treningów, jednak ból w kolanie odczuwam do dziś. Na szczęście nie jest to ból, który uniemożliwiłby mi bieganie, nie mniej jednak po każdym treningu jestem zmuszony okładać kolano lodem i mieć nadzieję, że na dystansie maratońskim mój staw wytrzyma trudy ekstremalnego wysiłku.
nie brzmiało to optymistycznie. ale udało się i życzę mu jak najlepszego wyniku w Londynie :hej:
Awatar użytkownika
Philippos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szacunek!
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

outsider991 pisze:W top 10 najlepszych wyników uzyskanych w 2012 roku w maratonie pięciu zawodników jest z Polski!
W top 10 nie ma żadnego Polaka. Niestety.
W top 100 jest jeden.

Chyba, że piszesz o Europie ale to jest tak jakby najlepszy zespół drugiej ligi nazywać mistrzem :)

oraz

Brawo Marcin!
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
ODPOWIEDZ