Komentarz do artykułu Rok 2011 - niezwykły rok w maratonie mężczyzn.
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Rok 2011 - niezwykły rok w maratonie mężczyzn.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Myślę, że jeśli ktoś patrząc na te tabele, uznałby, że najlepiej jechać do Londynu bo tam jest najszybsza trasa mógłby się srodze zawieść.
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, tam gdzie uzyskano najlepsze wyniki są najlepsze trasy cz są fajne trasy i dodatkowo, pojechali tam fajni zawodnicy,...? Myślę, że to w którym mieście uzyskuje się super wyniki determinują w dużym stopniu Ci którzy tam przyjadą.
W Bostonie ostatnio wial dosc silny wiatr w plecy Sporo osob wybiegalo wtedy dobre czasy
Trasa Bostonu, ze wzgledu na uksztaltowanie, to najtrudniejsza jaka dotychczas bieglem.
Trasa Bostonu, ze wzgledu na uksztaltowanie, to najtrudniejsza jaka dotychczas bieglem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
wyniki idą w parze z kasą, jest przecież wiele innych szybkich tras, ale z braku odpowiedniego budżetu ciężko jest ściągnąć odpowiednich zawodników. Nowy Jork przecież jest trudnym maratonem, a jednak tutaj zrobiono najlepszy wynik na świecie bez pomocy pacemakerów, ale maratony komercyjne rzadzą sie swoimi prawami....
Żyje po to, by biegać
-
- Zaprawiony W Bojach
Przykładem może być Wiedeń. Trasa jest fajna ale w tym czasie rozgrywane są inne, lepiej płatne imprezy. Ja ze szwagrem Wiednia nie uratuje, szwagier nawet twierdzi, że my w duecie jesteśmy w stanie "położyć" nawet "Życiową dychę" w Krynicy. I ja się z nim zgadzam.
- Gwynbleidd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
- Życiówka w maratonie: powyżej trzech
To wcale nie takie pewne. Jeśli kenijska federacja LA nie poczeka z nominacjami olimpijskimi na ostatnią chwilę to może polecieć cała piątka. Tylko że dwóch z nich liniami Qatar Airwaysfederacja kenijska, jak każda inna, ma do dyspozycji trzy miejsca. Geoffrey Mutai, Emmanuel Mutai, Moses Mosop, Patrick Makau, Wilson Kipsang – dla dwóch z tej wielkiej piątki zabraknie miejsca w samolocie do Londynu.
-
- Zaprawiony W Bojach
gwyn, słuszna uwaga, chociaż akurat z Kenijczykami nie jest tak łatwo, tzn. oni są dość karni i przywiązani do swojego kraju.
- KrzysiekWRC
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:11:01
Dzięki za wyróżnienie i promocję
Kenyan Power to moj team biegowy już od prawie dwóch lat!
Kenyan Power to moj team biegowy już od prawie dwóch lat!
40km to nie odległość, 40 stopni to nie mróz, 40% to nie wódka!