Komentarz do artykułu Wielkie bieganie w Poznaniu, Chicago i
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To będzie też debiut maratoński Michała Kaczmarka.
- torronto
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:21
- Życiówka w maratonie: 2:58:52
- Kontakt:
Ja mam mieszane uczucia. Czy ci ludzie z bieżni to nie moga się trochę otrzaskać na szosie, biegając dychy i połówki? Niby Piła zrobiona poniżej 1:05, ale ledwo zaliczony półmaraton i już maraton?FREDZIO pisze:To będzie też debiut maratoński Michała Kaczmarka.
Ale sercem jestem z Michałem, trzymam kciuki.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Wiem, że Michał się juz od dawna do tego maratonu szykował, połówka była tylko planowym przystankiem.
Sam Haile się "otrzaskiwał" 6 lat.
Mi to pachnie względami ekonomicznymi - też tak myślicie?
Mi to pachnie względami ekonomicznymi - też tak myślicie?
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
które 6 lat sie otrzaskiwał
Wiekszosc polskich biegaczy szybciej lub wolniej przenosi sie na bieganie maratonów. Ze względów ekonomicznych też, ale równiez z tego powodu że w maratonie łatwiej zrobić minimum na IO czy MŚ a przede wszystkim po to się trenuje
Wiekszosc polskich biegaczy szybciej lub wolniej przenosi sie na bieganie maratonów. Ze względów ekonomicznych też, ale równiez z tego powodu że w maratonie łatwiej zrobić minimum na IO czy MŚ a przede wszystkim po to się trenuje
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Draczyński świetny wynik !!! Choć tam jest podobno z górki ale mimo wszystko.
-
- Zaprawiony W Bojach
no wreszcie , Gajdus go na to jako start docelowy szykował
może się teraz przebudzi bo Gajdus twierdzi ,że papiery to on na bieganie ma tylko głowa zbyt gorąco i czasem krnąbrny bywa
może się teraz przebudzi bo Gajdus twierdzi ,że papiery to on na bieganie ma tylko głowa zbyt gorąco i czasem krnąbrny bywa
Tomek
No może nie 6, ale pierwszy maraton zaliczył w 2002 roku, a zaczął biegać na swoim poziomie dopiero w 2006. Więc 4.Fist pisze:które 6 lat sie otrzaskiwał
- torronto
- Stary Wyga
- Kontakt:
Gratulacje dla Adama Dobrzyńskiego! W Dębnie w tym roku było przecież 2:13:27, a jakoś ten wynik przeszedł bez większego echa, w cieniu minimów olimpijskich Szosta i Sowy i japońskiej próby Pawła Ochala. Należy się tylko cieszyć.
A jak skomentował (skomentuje?) swój występ Michał Kaczmarek? Pewnie liczył na lepszy wynik?
A jak skomentował (skomentuje?) swój występ Michał Kaczmarek? Pewnie liczył na lepszy wynik?
-
- Zaprawiony W Bojach
mówimy o Draczyńskim a nie o Dobrzyńskim...
Adam Dobrzyński to 6 zawodnik niedzielnego maratonu ale w Poznaniu ,nabiegał 2:18,24
z Draczyńskim to Nagór się ścigał w tym roku w Szczecinku no i ja też.....
ale tylko na pierwszym kółku na stadionie , potem mi jakoś zniknęli z oczu, chlip
Adam Dobrzyński to 6 zawodnik niedzielnego maratonu ale w Poznaniu ,nabiegał 2:18,24
z Draczyńskim to Nagór się ścigał w tym roku w Szczecinku no i ja też.....
ale tylko na pierwszym kółku na stadionie , potem mi jakoś zniknęli z oczu, chlip
Tomek
- torronto
- Stary Wyga
- Kontakt:
No tak - chochlik. Myślałem oczywiście o Adamie Draczyńskim. Trop z Dębnem był dobry. No i awans na 2. miejsce w rankingu szosowców !
Adam Dobrzyński biegł już szósty maraton w tym roku. 2:18 to jego najlepszy tegoroczny wynik.
Adam Dobrzyński biegł już szósty maraton w tym roku. 2:18 to jego najlepszy tegoroczny wynik.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
O kurcze, rzeczywiście Draczyński nieźle poszedł do góry. W Carpi jest z góry ale wydaje mi się, że to jest dopuszczalne regulaminowo.
Spadek nie może być chyba większy niż 0,1% a tutaj było mniej.
Spadek nie może być chyba większy niż 0,1% a tutaj było mniej.
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Być może teraz trasa w Carpi jest już regulaminowa, bo sprawdziłem, że nawet na pzla wynik Justyny Bąk z zeszłego roku jest wpisany, a tam panowie z komisji twardo tego przestrzegają.