Komentarz do artykułu Wings For Life World Run 7 maja 2017 -

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Piliscie redbule na punktach odświeżajacych?
Bo ja nawet nietykalem ich.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Keri pisze:Nie zamierzam szukac dziury w calym, ale moze ktos kompetentny wypowie sie na temat roznic miedzy wozkami, na ktorych jechal Anderson w 2015 i 2017?
Konkretnie chodzi mi o "pogrubiona" os.
Rzeczywiście ciekawe. Ktoś wie co to?
Tomrun
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:39
Życiówka w maratonie: 2:26:24

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:Piliscie redbule na punktach odświeżajacych?
Bo ja nawet nietykalem ich.

Mniej więcej od 70km praktycznie co punkt go piłem. Potrzebowałem czegoś gazowanego, aby brzuch zaczął mi pracować, a jedyny na punktach był redbull i pomógł :)
Tomek Walerowicz
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Sam zaczalem grzebac szukajac lepszych zdjec (ale pewnie za malo czasu poswiecilem) i jedyne co mi sie nasuwa, to, ze byla to jakas 2-2,5 litrowa butelka, ktora zostala przyklejona skoczem, stad efekt metaliczny.
Aron ma camelbega, ale jest on wiecej niz mizernych rozmiarow i przypuszczam, ze jakos laczy sie z ta "butelka" lub gdzies ma inny dostep (?).
Ale moze prawda jest inna?

Moze Naczelny ma jakies pewniejsze informacje?
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To może być to (butelka). Coś mi rzeczywiście dzwoni, że on wspominał, że klimat w Dubaju taki, że się nawet sikac nie chce. I jak się dwa razy zastanowić to dla niego wysikanie się jest większym wyzwaniem/stratą czasu niż dla biegaczy. Może ma to jakoś technicznie rozwiązane tak, żeby nie musieć się zatrzymywać...
Awatar użytkownika
ragozd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:57
Życiówka w maratonie: 2:45:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tomrun pisze: i poprawiłem pierogami ruskimi, które zamówił i ostatecznie nie zjadł mój syn.
Chyba mamy ten sam "problem" w jadłospisie. Wymiatanie talerzy potomstwa znacznie zwiększa ilość moich kalorii ;)
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy :)
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
hauabaua
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:25

Nieprzeczytany post

Keri pisze:Sam zaczalem grzebac szukajac lepszych zdjec (ale pewnie za malo czasu poswiecilem) i jedyne co mi sie nasuwa, to, ze byla to jakas 2-2,5 litrowa butelka, ktora zostala przyklejona skoczem, stad efekt metaliczny.
Aron ma camelbega, ale jest on wiecej niz mizernych rozmiarow i przypuszczam, ze jakos laczy sie z ta "butelka" lub gdzies ma inny dostep (?).
Ale moze prawda jest inna?

Moze Naczelny ma jakies pewniejsze informacje?
Dodam tylko kolejne pytanie, bo Panie Adamie, wciąż oczekuję odpowiedzi na poprzednie, jak to jest, że Arona zdyskwalifikowali na 65KM http://aronanderson.se/wings-life-dubai-2016-2/, a w oficjalnej relacji ani razu nie został pokazany jako prowadzący, choć musiał nim być, skoro w 2016 zwycięzca miał "raptem" 54KM naklepane...
bartek.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomrun
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:39
Życiówka w maratonie: 2:26:24

Nieprzeczytany post

ragozd pisze:
Tomrun pisze: i poprawiłem pierogami ruskimi, które zamówił i ostatecznie nie zjadł mój syn.
Chyba mamy ten sam "problem" w jadłospisie. Wymiatanie talerzy potomstwa znacznie zwiększa ilość moich kalorii ;)
I weź tu osiągnij odpowiednią wagę startową :)
Tomek Walerowicz
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

hauabaua pisze:Dodam tylko kolejne pytanie, bo Panie Adamie, wciąż oczekuję odpowiedzi na poprzednie, jak to jest, że Arona zdyskwalifikowali na 65KM http://aronanderson.se/wings-life-dubai-2016-2/, a w oficjalnej relacji ani razu nie został pokazany jako prowadzący, choć musiał nim być, skoro w 2016 zwycięzca miał "raptem" 54KM naklepane...[attac
Wg mnie to tylko pokazuje, że oni nie byli na to przygotowani. W tym roku to był błąd ktory mam nadzieje, że nie odbije sie na kolejnych edycjach. Tzn, konieczność zrezygnowania z tej wspólnej klasyfikacji jest bardziej niz oczywista.
hauabaua
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
hauabaua pisze:Dodam tylko kolejne pytanie, bo Panie Adamie, wciąż oczekuję odpowiedzi na poprzednie, jak to jest, że Arona zdyskwalifikowali na 65KM http://aronanderson.se/wings-life-dubai-2016-2/, a w oficjalnej relacji ani razu nie został pokazany jako prowadzący, choć musiał nim być, skoro w 2016 zwycięzca miał "raptem" 54KM naklepane...[attac
Wg mnie to tylko pokazuje, że oni nie byli na to przygotowani. W tym roku to był błąd ktory mam nadzieje, że nie odbije sie na kolejnych edycjach. Tzn, konieczność zrezygnowania z tej wspólnej klasyfikacji jest bardziej niz oczywista.
Nie rozumiem. W 2015 przejechał 65KM w Szwecji i pokazują jego jazdę + finisz. Dodam tylko, że nikt nie pieje, że jedzie na zwykłym wózku. W 2016r prowadzi w Dubaju, jedzie rewelacyjnym tempem i nie warto tego pokazać? zwłaszcza, że musiał być prowadzącym tego wyścigu w Dubaju, bo był, jak sam pisał, pierwszy w klasyfikacji generalnej... :niewiem: :niewiem: :niewiem: W 2017 zachwycają się nim, że jedzie na zwykłym wózku, jest pokazywany baaaardzo często i wygrywa.

Powiem wprost - mi ta sprawa bardzo śmierdzi i nie pozostawię moich pytań bez odpowiedzi.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to wróć jak znajdziesz odpowiedzi a póki co przestań bić pianę.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
hauabaua
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:to wróć jak znajdziesz odpowiedzi a póki co przestań bić pianę.
a to jest zabronione? jest osoba kompetentna, będąca w środowisku Wingsa, więc oczekuję odpowiedzi. To, że szanownemu koledze to nie pasuje, to średnio mnie interesuje.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:to wróć jak znajdziesz odpowiedzi a póki co przestań bić pianę.
Kolega wyzej zadaje niewygodne pytania.
A dla Qby Krause nie na reke odpowiadac badz czytac odpowiedzi ;)
Siedzi w tym po uszy, cos wie, wie za duzo? XD.

"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

hauabaua pisze:
Adam Klein pisze:
Nie rozumiem. W 2015 przejechał 65KM w Szwecji i pokazują jego jazdę + finisz. Dodam tylko, że nikt nie pieje, że jedzie na zwykłym wózku. W 2016r prowadzi w Dubaju, jedzie rewelacyjnym tempem i nie warto tego pokazać? zwłaszcza, że musiał być prowadzącym tego wyścigu w Dubaju, bo był, jak sam pisał, pierwszy w klasyfikacji generalnej... :niewiem: :niewiem: :niewiem: W 2017 zachwycają się nim, że jedzie na zwykłym wózku, jest pokazywany baaaardzo często i wygrywa.

Powiem wprost - mi ta sprawa bardzo śmierdzi i nie pozostawię moich pytań bez odpowiedzi.
Doszukujesz się jakiegoś spisku. Czy to co opisujesz miałoby jakiś sens? Prawdopodobnie w 2016 roku były problemy techniczne (z transmisją) tam gdzie startował.
Ale powtórzę, że to jest błąd, tzn ta wspólna klasyfikacja i będę namawiał do zmiany tego od kolejnej edycji.
hauabaua
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Doszukujesz się jakiegoś spisku. Czy to co opisujesz miałoby jakiś sens? Prawdopodobnie w 2016 roku były problemy techniczne (z transmisją) tam gdzie startował.
Ale powtórzę, że to jest błąd, tzn ta wspólna klasyfikacja i będę namawiał do zmiany tego od kolejnej edycji.
Doszukuję się. W przypadku Polski i jakości transmisji jest to prawdą, bo wcześniejsze Wingsy to potwierdzają (mam na myśli ujęcia z helikoptera), ale tłumaczenie się problemami technicznymi w Dubaju w momencie kiedy na 55km takie problemy nie występują jest słabe.
Ok, przyjmijmy, że nie było możliwości transmisji, bo "problemy techniczne". W takim razie proszę mi wytłumaczyć, dlaczego Aron nie był wtedy ujmowany w zbiorczym porównaniu faworytów?

Tak swoją drogą - czy kolega Qba Krause to właściciel facebooka "Do Things Always"? Ten sam, który to nie wierzył w Arona i dosyć szybko w następnym poście przepraszał? :hahaha:
ODPOWIEDZ