Komentarz do artykułu Topka i Wiącek mistrzami Polski na 5000 m
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bo na Żylewicza wystawiałem go na 8:05-8:10 i wtedy faktycznie piątka mogła wyjść w granicach 14:10. Co do takiego testu, to proponował go niedawno psycholog sportowy, z którym Seba pracuje odkąd zjebał start w Toruniu. Na razie jednak to ja robię sobie wakacje. Zwyczajnie muszę od tego odpocząć.
Warsztaty z techniki biegu
https://parawruch.pl/blog/warsztaty-z-t ... ezon-2025/
https://parawruch.pl/blog/warsztaty-z-t ... ezon-2025/
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Teraz jestem zwykłym czytelnikiem i mogę powiedzieć, że takie teksty wygłaszane przez członka Redakcji są dla wizerunku Portalu bardzo złe.faraon828 pisze:Adam, dziękuję za tę opinię. Mam ją dokładnie tam gdzie powinienem. I bynajmniej nie jest to tył głowy
Redakcja powinna się hamować i przyjmować krytykę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
o co Ci chodzi... przecież przyjęli krytykę, tylko trochę po chamskuAdam Klein pisze:Teraz jestem zwykłym czytelnikiem i mogę powiedzieć, że takie teksty wygłaszane przez członka Redakcji są dla wizerunku Portalu bardzo złe.faraon828 pisze:Adam, dziękuję za tę opinię. Mam ją dokładnie tam gdzie powinienem. I bynajmniej nie jest to tył głowy
Redakcja powinna się hamować i przyjmować krytykę.

a co do Twoich zarzutów - masz rację - od portalu branżowego mamy prawo wymagać języka na wyższym poziomie niż blog czy tik tok
-
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi się, że nie masz racji. Redaktorzy mają różne style pisania i sami decydują jak mają wyglądać ich artykuły. To, że jest to portal o bieganiu wcale nie znaczy, że muszą się tu pojawiać tylko treści pisane fachowym językiem, lecz również mogą być to artykuły pisane w luźniejszym stylu z potocznymi wyrażniami używanymi często przez biegaczy.gasper pisze: a co do Twoich zarzutów - masz rację - od portalu branżowego mamy prawo wymagać języka na wyższym poziomie niż blog czy tik tok
Biegi długie na fb: https://www.facebook.com/Biegi-długie-112451610619803/
Instagram: www.instagram.com/run_life1/
- Deter
- Zaprawiony W Bojach
Uważam to samo co Fredzio. Adam wręcz bardzo łagodnie to ujął. Ja poszedłbym krok dalej - albo dwa kroki. Artykuły powinny być wyjałowione ze "stylu" autora. To nie jest konkurs poetycki - to ma być sucha relacja.
Ewentualny styl powinien być subtelny i głęboki.
-
- Zaprawiony W Bojach
To już nie lepiej sobie spojrzeć na wyniki z MP zamiast czytać suche relacje?Deter pisze:Uważam to samo co Fredzio. Adam wręcz bardzo łagodnie to ujął. Ja poszedłbym krok dalej - albo dwa kroki. Artykuły powinny być wyjałowione ze "stylu" autora. To nie jest konkurs poetycki - to ma być sucha relacja.
Biegi długie na fb: https://www.facebook.com/Biegi-długie-112451610619803/
- neevle
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:11
Styl jest charakterystyczny i do przyjęcia, ale na felieton albo inny lekki tekst tego typu. Zresztą bardzo lubiłam felietony czy bloga pisane przez faraona. Ale relacja z Mistrzostw Polski to faktycznie nie miejsce na wstawki typu "biegowa demolka, którą można porównać do nawałnicy lewych prostych Dariusza Michalczewskiego". Na portalu powinno znaleźć się miejsce zarówno na luźne, jak i fachowe teksty.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:17
Też to tak widzę. Styl jak styl, kwestia gustu. Mi się generalnie podoba, zgadzam się, że na pewno pasuje do felietonów, do relacji z zawodów już mniej. Ale też nie przesadzajmy, że relacja z jakiś tam mistrzostw musi być śmiertelnie poważna i przypominać raport z ceremonii pogrzebowej. Taka luźniejsza wstawka od czasu do czasu jest ok, ale mam wrażenie, że Krzysiek w ostatnich artykułach już po prostu zaczął z nimi przeginać i w za dużej ilości to rzeczywiście zaczyna razić. Jak dla mnie, to wystarczy po prostu to lepiej wyważyć i wrócić do tych wcześniejszych proporcji.neevle pisze:Styl jest charakterystyczny i do przyjęcia, ale na felieton albo inny lekki tekst tego typu. Zresztą bardzo lubiłam felietony czy bloga pisane przez faraona. Ale relacja z Mistrzostw Polski to faktycznie nie miejsce na wstawki typu "biegowa demolka, którą można porównać do nawałnicy lewych prostych Dariusza Michalczewskiego". Na portalu powinno znaleźć się miejsce zarówno na luźne, jak i fachowe teksty.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Styl jednemu będzie pasował a innemu nie. Normalna rzecz ale chamski tekst do osoby która kulturalnie wyraziła swoją opinię jest poniżej krytyki.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- pawo
- Wodzirej
Nawet więcej, bez wkładu tej kulturalnej osoby czyli Adama, to faraon mógłby co najwyżej patykiem po egipskim piachu coś pisać.Siedlak1975 pisze:Styl jednemu będzie pasował a innemu nie. Normalna rzecz ale chamski tekst do osoby która kulturalnie wyraziła swoją opinię jest poniżej krytyki.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
+1Siedlak1975 pisze:Styl jednemu będzie pasował a innemu nie. Normalna rzecz ale chamski tekst do osoby która kulturalnie wyraziła swoją opinię jest poniżej krytyki.
Nic nie mam do tekstów, ale chamskie fochy na krytykę sa na poziomie przedszkola.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:17
Zgadza się, ale jak widać, niestety ciężko jest zachować obiektywny stosunek do własnej twórczości. Prędzej czy później Krzysiek będzie musiał się jednak tego nauczyć, bo bez tego ciężko będzie pociągnąć dłużej jako redaktor.
- ragozd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:57
- Życiówka w maratonie: 2:45:28
- Kontakt:
tkobos pisze: Też to tak widzę. Styl jak styl, kwestia gustu. Mi się generalnie podoba, zgadzam się, że na pewno pasuje do felietonów, do relacji z zawodów już mniej. Ale też nie przesadzajmy, że relacja z jakiś tam mistrzostw musi być śmiertelnie poważna i przypominać raport z ceremonii pogrzebowej. Taka luźniejsza wstawka od czasu do czasu jest ok, ale mam wrażenie, że Krzysiek w ostatnich artykułach już po prostu zaczął z nimi przeginać i w za dużej ilości to rzeczywiście zaczyna razić. Jak dla mnie, to wystarczy po prostu to lepiej wyważyć i wrócić do tych wcześniejszych proporcji.
Dokładnie, a na przyznanie się do błędu i przeprosiny nigdy nie jest za późnoSiedlak1975 pisze: Styl jednemu będzie pasował a innemu nie. Normalna rzecz ale chamski tekst do osoby która kulturalnie wyraziła swoją opinię jest poniżej krytyki.

www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy 
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28

M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28