Komentarz do artykułu Topka i Wiącek mistrzami Polski na 5000 m

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bo na Żylewicza wystawiałem go na 8:05-8:10 i wtedy faktycznie piątka mogła wyjść w granicach 14:10. Co do takiego testu, to proponował go niedawno psycholog sportowy, z którym Seba pracuje odkąd zjebał start w Toruniu. Na razie jednak to ja robię sobie wakacje. Zwyczajnie muszę od tego odpocząć.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

faraon828 pisze:Adam, dziękuję za tę opinię. Mam ją dokładnie tam gdzie powinienem. I bynajmniej nie jest to tył głowy
Teraz jestem zwykłym czytelnikiem i mogę powiedzieć, że takie teksty wygłaszane przez członka Redakcji są dla wizerunku Portalu bardzo złe.
Redakcja powinna się hamować i przyjmować krytykę.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
faraon828 pisze:Adam, dziękuję za tę opinię. Mam ją dokładnie tam gdzie powinienem. I bynajmniej nie jest to tył głowy
Teraz jestem zwykłym czytelnikiem i mogę powiedzieć, że takie teksty wygłaszane przez członka Redakcji są dla wizerunku Portalu bardzo złe.
Redakcja powinna się hamować i przyjmować krytykę.
o co Ci chodzi... przecież przyjęli krytykę, tylko trochę po chamsku ;)
a co do Twoich zarzutów - masz rację - od portalu branżowego mamy prawo wymagać języka na wyższym poziomie niż blog czy tik tok
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gasper pisze: a co do Twoich zarzutów - masz rację - od portalu branżowego mamy prawo wymagać języka na wyższym poziomie niż blog czy tik tok
Wydaje mi się, że nie masz racji. Redaktorzy mają różne style pisania i sami decydują jak mają wyglądać ich artykuły. To, że jest to portal o bieganiu wcale nie znaczy, że muszą się tu pojawiać tylko treści pisane fachowym językiem, lecz również mogą być to artykuły pisane w luźniejszym stylu z potocznymi wyrażniami używanymi często przez biegaczy.
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Uważam to samo co Fredzio. Adam wręcz bardzo łagodnie to ujął. Ja poszedłbym krok dalej - albo dwa kroki. Artykuły powinny być wyjałowione ze "stylu" autora. To nie jest konkurs poetycki - to ma być sucha relacja.
Ewentualny styl powinien być subtelny i głęboki.
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Deter pisze:Uważam to samo co Fredzio. Adam wręcz bardzo łagodnie to ujął. Ja poszedłbym krok dalej - albo dwa kroki. Artykuły powinny być wyjałowione ze "stylu" autora. To nie jest konkurs poetycki - to ma być sucha relacja.
Ewentualny styl powinien być subtelny i głęboki.
To już nie lepiej sobie spojrzeć na wyniki z MP zamiast czytać suche relacje?
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:11

Nieprzeczytany post

Styl jest charakterystyczny i do przyjęcia, ale na felieton albo inny lekki tekst tego typu. Zresztą bardzo lubiłam felietony czy bloga pisane przez faraona. Ale relacja z Mistrzostw Polski to faktycznie nie miejsce na wstawki typu "biegowa demolka, którą można porównać do nawałnicy lewych prostych Dariusza Michalczewskiego". Na portalu powinno znaleźć się miejsce zarówno na luźne, jak i fachowe teksty.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
tkobos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:17

Nieprzeczytany post

neevle pisze:Styl jest charakterystyczny i do przyjęcia, ale na felieton albo inny lekki tekst tego typu. Zresztą bardzo lubiłam felietony czy bloga pisane przez faraona. Ale relacja z Mistrzostw Polski to faktycznie nie miejsce na wstawki typu "biegowa demolka, którą można porównać do nawałnicy lewych prostych Dariusza Michalczewskiego". Na portalu powinno znaleźć się miejsce zarówno na luźne, jak i fachowe teksty.
Też to tak widzę. Styl jak styl, kwestia gustu. Mi się generalnie podoba, zgadzam się, że na pewno pasuje do felietonów, do relacji z zawodów już mniej. Ale też nie przesadzajmy, że relacja z jakiś tam mistrzostw musi być śmiertelnie poważna i przypominać raport z ceremonii pogrzebowej. Taka luźniejsza wstawka od czasu do czasu jest ok, ale mam wrażenie, że Krzysiek w ostatnich artykułach już po prostu zaczął z nimi przeginać i w za dużej ilości to rzeczywiście zaczyna razić. Jak dla mnie, to wystarczy po prostu to lepiej wyważyć i wrócić do tych wcześniejszych proporcji.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Styl jednemu będzie pasował a innemu nie. Normalna rzecz ale chamski tekst do osoby która kulturalnie wyraziła swoją opinię jest poniżej krytyki.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze:Styl jednemu będzie pasował a innemu nie. Normalna rzecz ale chamski tekst do osoby która kulturalnie wyraziła swoją opinię jest poniżej krytyki.
Nawet więcej, bez wkładu tej kulturalnej osoby czyli Adama, to faraon mógłby co najwyżej patykiem po egipskim piachu coś pisać.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Siedlak1975 pisze:Styl jednemu będzie pasował a innemu nie. Normalna rzecz ale chamski tekst do osoby która kulturalnie wyraziła swoją opinię jest poniżej krytyki.
+1
Nic nie mam do tekstów, ale chamskie fochy na krytykę sa na poziomie przedszkola.
tkobos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:17

Nieprzeczytany post

Zgadza się, ale jak widać, niestety ciężko jest zachować obiektywny stosunek do własnej twórczości. Prędzej czy później Krzysiek będzie musiał się jednak tego nauczyć, bo bez tego ciężko będzie pociągnąć dłużej jako redaktor.
Awatar użytkownika
ragozd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:57
Życiówka w maratonie: 2:45:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tkobos pisze: Też to tak widzę. Styl jak styl, kwestia gustu. Mi się generalnie podoba, zgadzam się, że na pewno pasuje do felietonów, do relacji z zawodów już mniej. Ale też nie przesadzajmy, że relacja z jakiś tam mistrzostw musi być śmiertelnie poważna i przypominać raport z ceremonii pogrzebowej. Taka luźniejsza wstawka od czasu do czasu jest ok, ale mam wrażenie, że Krzysiek w ostatnich artykułach już po prostu zaczął z nimi przeginać i w za dużej ilości to rzeczywiście zaczyna razić. Jak dla mnie, to wystarczy po prostu to lepiej wyważyć i wrócić do tych wcześniejszych proporcji.
Siedlak1975 pisze: Styl jednemu będzie pasował a innemu nie. Normalna rzecz ale chamski tekst do osoby która kulturalnie wyraziła swoją opinię jest poniżej krytyki.
Dokładnie, a na przyznanie się do błędu i przeprosiny nigdy nie jest za późno :)
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy :)
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
ODPOWIEDZ