Mistrzostwa Świata w LA, Pekin 2015

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
rusolis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ma groźby dyskwalifikacji, jeśli faktycznie wbiegł na trawę? Po biegu niespecjalnie się cieszył, tak jakby się tego właśnie bał.
PKO
Awatar użytkownika
Maxxer
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Można wbiec na trawę ponieważ i tak biegnie się po prostej nie skracając tym samym dystansu. Jeżeli by zrobił coś takiego na łuku to wtedy groziła by mu dyskwalifikacja.
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

link do biegu z polskim komentarzem gdyby ktoś chciał https://www.youtube.com/watch?v=lP34rPwBHns
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Maxxer pisze:Można wbiec na trawę ponieważ i tak biegnie się po prostej nie skracając tym samym dystansu. Jeżeli by zrobił coś takiego na łuku to wtedy groziła by mu dyskwalifikacja.
Nie wiem czy można wbiegać na trawę na prostej czy nie ale faktem jest, że Lewandowski podczas HMŚ w Sopocie został zdyskwalifikowany za przekroczenie linii i pozbawiony brązowego medalu. Dystansu też nie skrócił, tylko przekroczył linię. W jego przypadku chodziło chyba o ostatni łuk przed finiszem na co czwarty zawodnik złożył skargę.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Maxxer pisze:Można wbiec na trawę ponieważ i tak biegnie się po prostej nie skracając tym samym dystansu. Jeżeli by zrobił coś takiego na łuku to wtedy groziła by mu dyskwalifikacja.
Zależy od sytuacji. Nie możesz wyprzedzać po trawie. Jednak jak jest walka i zostaniesz zapchany i tracisz pozycje wtedy nie dyskwalifikują. Zależy od sędziów.

Tu chyba Rudisha użył trochę łokcia, bo Adam dla mnie już był z przodu. Ale dokładnie nie widziałem, dlatego tylko przypuszczam. Mimo tego (przez taki manewr traci się dużo siły) bardzo ładne miejsce... Gratulacje dla Kszczota!!
rufuz

Nieprzeczytany post

GRATULACJE ! ! ! Ale sie ciesze :ble: :ble: :ble: :ble: :ble: :ble:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Chyba faktycznie leciał po zerówce na prostej i chciał wskoczyć przed Rudishe na pierwszy tor jeszcze przed wirażem, ale on nie popuścił i Adam musiał zwolnic... Ojojoj... czy to nie będzie protestów.
grabarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:25
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sofia i Aśka bardzo fajnie. Jutro półfinały. A ja czekam na niedzielę, na moje ulubione 4x400.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zabawne jest, że teraz przez eliminacje nie przeszła żadna Rosjanka. W ogóle zgłoszona była tylko jedna. Dwa lata temu dwie były w finale (jedna srebro). Ta afera powoduje, że nagle okaże się (co zresztą słyszę w rozmowach z trenerami ) że Rosjanie bez dopingu poprostu nie potrafią trenować. Nagle zupełnie się gubią.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Adam, to na pewno przypadek. Nie szukajmy sensacji, poprostu nie trafiły z formą, haha:D
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Za to Kenijczyk w rzucie oszczepem trafił... Nie znam tej dyscypliny i może to dobry zawodnik jest (ach ta moja ignorancja), ale jeśli już Kenijczycy wygrywają konkurencje techniczne (np. oszczep) i zaczynają się liczyć na 400m, to raczej źle to wróży LA. Ogólnie jeśli w jakimś sporcie dana nacja dominuje, to powoli ludzie przestają się interesować i się odwracają (vide Chiny i tenis stołowy i w ostatnich latach biegi narcirskie i Norwegia) - co powoduje za chwilę kryzys dyscypliny.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

To był lider światowych tabel w tym roku. Ma trenera Fina, więc tu nie było przypadku. Jednak faktycznie oszczep i Kenijczyk to brzmi niewiarygodnie.
p.s. drugi był Egipcjanin :hej:
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A dla mnie to są pierwsze mistrzostwa, gdzie jeszcze nie obejrzałem nigdzie ani grama żadnej relacji. Jakos nie mogę trafić. :)
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Marek, tak jak pisze Sosik, Yego to lider tabel, od ładnych paru lat ścisła światowa czołówka. Co do wyniku, to od połowy drugiej kolejki rzucali pod wiatr. To pomaga :)
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

'Kenijczyk i oszczep' brzmi niewiarygodnie? Radzę rzucić okiem na flagę tego kraju :hej:.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ