pawo pisze: ↑20 sie 2022, 19:16
jorge.martinez pisze: ↑20 sie 2022, 18:52
Zapytam przewrotnie. Co byście zrobili z taką wiedzą? Oprócz konsumpcji świeżego mięska w loży szyderców? Pewnie środowisko trenerskie co nieco podpatrzy, ale przecież robi to nie od dziś różnymi kanałami. Jak miałoby to pchnąć biegi długodystansowe do przodu?
Domyślam się, że żadna z tych tajemnic, to nie żaden totalny system treningowy, tylko trening z autorskimi akcentami oparty o wartość długoletniej współpracy pary trener-zawodnik.
Ciekawe pytanie, może ktoś mądrzejszy ode mnie odpowie, bo akurat owsiankę zalewam. Jak zjem to wrócę.
Owsianki to już wiaderko od tamtej pory zjadłem ale odpisać zapomniałem, bo mnie zagadali.
Te informacje nie są dla loży szyderców, a dla ludzi którzy to mogą wykorzystać, a w zamian podzielić się wiedzą i swoim doświadczeniem. Sam trener Jacek wspomniał w podkaście, że wiedzę czerpie również z internetu, a przecież do loży szyderców nie należy, nieprawdaż.
Wrzuciłem już tu trenera Króla dzielącego się, to jeszcze dorzucę trenera zagranicznego, twórcę brytyjskiego klubu milerów, jego planem biegali tacy jak Sebastian Coe, Said Aouita, Noah Ngeny, i wielu innych. Jego formułę 4 sekund, wykorzystywało wielu utytułowanych trenerów, a Daniels przekuł ja na swój system.
Powiedzmy, że Horwill miał interes dzielić się z trenerami brytyjskimi ale żeby dzielić się ze światem a tym bardziej z komunistycznym blokiem, do którego w tym czasie należała Polska, to mieć nie powinien,
A jednak.