Komentarz do artykułu Lewym pasem po rekord Polski

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
JFP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kkkrzysiek pisze:
To mówicie, że w Oslo te biegi na 1 milę są na porządku dziennym? :hejhej:
To teraz odpowiedź bez nadęcia. Historia Dream Mile w Oslo sięga lat siedemdziesiątych*. Spójrz na wikipedię: https://en.wikipedia.org/wiki/Dream_Mile. To jest impreza z bardzo długą tradycją. W przeszłości na tej imprezie padały rekordy świata na milę, aktualny rekord Europy to wynik uzyskany właśnie w Oslo.

*co znaczy, że moja poprzednia odpowiedź, sugerująca bieg pod Ingebrigtsena, była błędna
OK, poddaję się! Peace!
PKO
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja bym tak szybko się nie poddawał. Rozpowszechnienie miar imperialnych jest pokolonialnym reliktem. Każdy kto zmaga się z jakimiś konstrukcjami, czy projektami inżynierskimi, rzyga na widok cali ich ułamków, gwintów calowych, pasowań i co tam jeszcze. Na kolana wręcz zwala przeliczanie powierzchni i objętości na nasze. To wszystko kosztuje, zabiera czas, utrudnia unifikację dokumentacji. Ekwilibrystyka jaką uprawiają angole jest dziwna. Mają stadiony metryczne, to zaznaczają na nich jakieś mile, jardy i stopy. Po kiego grzyba. Precz z milą.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Precz z milą.
Tak, racja, przemocy mówimy stanowcze NIE.
Obrazek
JFP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Ja bym tak szybko się nie poddawał. Rozpowszechnienie miar imperialnych jest pokolonialnym reliktem... Precz z milą...
Ja się poddałem tylko w temacie mojej niewiedzy co do tych tradycyjnych biegów na 1 milę w Oslo, ale co do miar imperialnych to podpisuję się pod Twoim apelem :hahaha:
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ricardo pisze:A co do 1500m to może Cheruiyot pojedzie na igrzyska, bo jeden z Kenijczyków, który ukończył bieg kwalifikacyjny na podium nie miał wykonanych 3 testów antydopingowych poza zawodami. Żeby było jasne nie jest to z winy zawodnika, który dopiero zaczyna swoją karierę i wcześniej nie był wpisany na listę lekkoatletów, którzy są też testowani poza zawodami (AIU Registered Testing Pool).
I już mamy oficjalną wiadomość. Cheruiyot jedzie do Tokio https://www.google.com/amp/s/olympics.n ... mpics/amp/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ