Komentarz do artykułu „Chcę pokazać, że młodzi mają potencjał" - Rozmowa z Aleksandrem Wiąckiem

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szkoda, że 10 000 m nie mieści się w mistrzostwach Polski w LA i trzeba dla tego biegu organizować oddzielną imprezę. :lalala: Biegi długie są wypychane nie tylko przez brak transmisji w TV, ale sam związek wydaje się traktować je po macoszemu. Rok temu transmisja z mistrzostw na 10 000 m (też niezależne wydarzenie) była zdaje się tylko na yt.
New Balance but biegowy
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kkkrzysiek pisze:Szkoda, że 10 000 m nie mieści się w mistrzostwach Polski w LA i trzeba dla tego biegu organizować oddzielną imprezę. :lalala: Biegi długie są wypychane nie tylko przez brak transmisji w TV, ale sam związek wydaje się traktować je po macoszemu. Rok temu transmisja z mistrzostw na 10 000 m (też niezależne wydarzenie) była zdaje się tylko na yt.
Akurat byłem wtedy we Francji i leciało normalnie, więc nie wszędzie tak jest. Poziom jaki obecnie mamy na 5.000m, 10.000m, 10km zaczyna przebijać to co było za czasów świetności Bekele. W dodatku dobrą robotę medialną robi np NN Running Team, który się przyczynia do większej rozpoznalności swoich zawodników. Niestety dużo młodych zawodników z wielkim potencjałem traci się przechodząc do maratonu gdzie są większe pieniądze. Mam nadzieje, że przykład Cheptegeia i jego menagera będzie coraz częstszy. W 2014 Joshua pobiegł 10km w 28 minut i już tamtego roku chciał debiutować w półmaratonie, ale przez to, że trzyma się jeszcze bieżni udało mu się zrobić rekord świata na 5000m.
ODPOWIEDZ