Komentarz do artykułu Jama Aden, trener Genzebe Dibaby aresztowany!

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Gwynbleidd pisze:
Adam Klein pisze:Ja pierdziele (sorry, to jedyne słowa jakie mi sie cisną). I co tu myślec o Dibabie?
No cóż, mogło być gorzej. Gdyby miała zawalić test płci to bym rzeczywiście płakał że mnie oszukała... ;)
Posługując się cytatem z Seksmisji: "Nasza cywilizacja zawaliła się w gruzy, a Tobie tylko dupy w głowie".
New Balance but biegowy
sosa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:56
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

FilipO pisze:
fotman pisze:
FilipO pisze:Ale biorąc pod uwagę ilość mitingów, w których brała udział Dibaba, można się spodziewać, że była kontrolowana wielokrotnie. Osobiście chciałbym wierzyć, że top biegaczy mimo wszystko nie bierze (w każdym razie EPO), właśnie ze względu na to ryzyko.
Lance Armstrong też był non stop kontrolowany. To nie jest żaden dowód.
Patrząc na ubiegłoroczne wyczyny Dibaby chciałem wierzyć, że jest czysta. Ale chyba byłem naiwny.
Czekałem aż ktoś przypomni historię Lance'a. Tyle, że jego historia dopingowa miała miejsce 15 lat temu - 15 lat słabsze, mniej dokładne techniki wykrywania dopingu. Od tamtego czasu złapano setki dopingowiczów, korzystających z EPO. Wiadomo. Możemy teraz się przepychać, że metodyka wykrywania dopingu rozwija się tak samo jak jego stosowanie.

PS Najnowsze badania nad EPO wykazują dość słaby wpływ na organizm (w każdym razie amatorów). Osobiście podchodzę do tego badania z dużym dystansem, ale warto poczytać: http://road.cc/content/news/194270-epo- ... ntoux-race
W przypadku Lance'a problemem nie było wykrywanie dopingu tylko zorganizowany "mafijny" sposób na ukrywanie wyników. Za jego czasów złapano praktycznie wszystkich jego rywali.
Obrazek
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Gwynbleidd pisze:
Adam Klein pisze:Ja pierdziele (sorry, to jedyne słowa jakie mi sie cisną). I co tu myślec o Dibabie?
No cóż, mogło być gorzej. Gdyby miała zawalić test płci to bym rzeczywiście płakał że mnie oszukała... ;)
Posługując się cytatem z Seksmisji: "Nasza cywilizacja zawaliła się w gruzy, a Tobie tylko dupy w głowie".

Nie tylko jemu. Ale co poradzić jak biegać nie mogę :)...
A tak na serio to dopóki nic nie stwierdzono to marzę o tym aby Genzebe była czysta. Wszak 1500m w Rio bez niej to kiepsko by wyglądało.
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dokument o dopingu w Kenii

Z fanpage'a Henryka Szosta.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

To chyba nic nowego w stosunku do filmu który już w ARD pokazywali, poprostu Hajo Seppelt drąży temat dalej, teraz z brodą :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ok, nowe jest to, że nic się nie zmieniło, pomimo zapewnień Kenijskich władz.
ODPOWIEDZ