Komentarz do artykułu Wypadek Łukasza Parszczyńskiego
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Wojtek, kogo mamy zapytać? Anonima? Czy leżącego w szpitalu Łukasza ? Zresztą, nie muszę się pytać.
Jakie będzie miało dla Ciebie znaczenie dlaczego wypadł? Co to zmieni?
Chcesz roztrząsać temat w klimatach Faktu czy Onetu? Czy raczej ciekawi Cię jakie jest jego zdrowie i czy będzie w stanie biegać?
Musieliśmy o tym napisać, żeby była wzmianka "historyczna" i ewentualna ciągłość w przypadku przyszłych tekstów.
W notatce jest napisane to co jest napisane. Po prostu grzeczni chłopcy z piątego piętra nie wypadają.
Chcesz roztrząsać temat w klimatach Faktu czy Onetu? Czy raczej ciekawi Cię jakie jest jego zdrowie i czy będzie w stanie biegać?
Musieliśmy o tym napisać, żeby była wzmianka "historyczna" i ewentualna ciągłość w przypadku przyszłych tekstów.
W notatce jest napisane to co jest napisane. Po prostu grzeczni chłopcy z piątego piętra nie wypadają.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mnie to nawet niespecjalnie interesuje dlaczego wypadł. natomiast usuwanie postów już mnie interesuje bardziej. wystarczyłoby zadać pytanie - tu na forum - do autora postu. ewentualnie na pw, z obietnicą zachowania w tajemnicy jego odpowiedzi - jeżeli tylko by sobie tego życzył.
a takie pisanie, że grzeczni chłopcy z 5-piętra nie wypadają, to jest to dokładnie to samo co napisał ehhh - tylko bardziej zakamuflowane. weźcie się przyznajcie jak faceci, a nie ściemniajcie teraz i nie róbcie ze mnie miłośnika Faktu, czy też SE - to nie są moje ulubione dzienniki.
a takie pisanie, że grzeczni chłopcy z 5-piętra nie wypadają, to jest to dokładnie to samo co napisał ehhh - tylko bardziej zakamuflowane. weźcie się przyznajcie jak faceci, a nie ściemniajcie teraz i nie róbcie ze mnie miłośnika Faktu, czy też SE - to nie są moje ulubione dzienniki.
Go Hard Or Go Home
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Gdyby napisał pod własnym nazwiskiem byśmy nie kasowali. To co innego niż napisać: "Nie znasz się na treningu".
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
W kwietniu minie 26 lat od tragicznej smierci Boguslawa Psujka.
Tam takze pewna role odegral balkon:
"Po raz drugi w historii wielka kariera maratońska dobiegła kresu na balkonie"
http://www.przegladsportowy.pl/lekkoatl ... 1,287.html
Tam takze pewna role odegral balkon:
"Po raz drugi w historii wielka kariera maratońska dobiegła kresu na balkonie"
http://www.przegladsportowy.pl/lekkoatl ... 1,287.html
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- nestork
- Zaprawiony W Bojach
Samuel Wanjiru, były rekordzista świata w półmaratonie (58:33), również zginął w wyniku upadku z balkonu. Swoją drogą, do grzecznych nie należał
https://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_WanjiruIn 2011, he died after falling off a balcony at his home in Nyahururu following a domestic dispute. Police are still uncertain whether his death was a suicide, homicide, or accidental. (...) In December 2010 Wanjiru was arrested by Kenyan police at his house in Nyahururu and charged with threatening to kill his wife and illegally possessing an AK-47 rifle. He denied both the accusations and claimed that he was being framed.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:39:21
- Życiówka w maratonie: 03:01:54
Adam, konkretnie - dlaczego usunięto post? Ten wpis łamał regulamin forum?Adam Klein pisze:Wojtek, kogo mamy zapytać? Anonima? Czy leżącego w szpitalu Łukasza ? Zresztą, nie muszę się pytać.
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
Adam Klein pisze:Ale jeżeli było jak było to może nie ma sensu zeby mowić jak było.
Moim zdaniem ta wypowiedź Adam się kupy nie trzyma. Nie ograniczajmy wypowiedzi, tylko dlatego, że ich treść nie jest nam na rękę, lub się z nią nie zgadzamy.
Ludzie w zasadzie powinni wiedzieć jak są zagospodarowywane pieniądze poświęcone na naszych sportowców. Wydaje mi się, że rzetelność dziennikarska nie pozwala zatajać informacji, a już na pewno nie pozwala na ograniczanie wypowiedzi.
To był strzał w kolano.
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Ot, takie życie sportowca. Jeden wybryk i lata ciężkiej pracy można sobie w kieszeń wsadzić.
Bolesne i smutne.
Bolesne i smutne.

Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Rozgrzewający Się
napisałem o tym tylko tutaj bo myśłałem że napiszecie jakie były powody (chociazby dla przestrogi dla innych) tego wypadku.... nie ja jestem od tego...żeby było jasne to ja tez mu zycze powrotu do zdrowia ale mam wrazenie ze Adam tez swietnie wie co tam sie wydarzyło i dlaczego... tylko tak jak jedna osoba tu wspomniala jest to po prostu nie na rękę bo jak to Lekkoatleta i reprezentant kraju ??? pisanie ze grzeczni z balkonu nie wypadaja moze o tym swiadczyć...
Ostatnio zmieniony 03 lut 2016, 11:14 przez ehhh, łącznie zmieniany 2 razy.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Wpis miał znamiona tak popularnego dziś na łamach internetu "hejtu" (pomijam już, że autor życzy Łukaszowi powrotu do zdrowia). Pewnie nic by się wielkiego nie stało gdybym go zostawił, ale po prostu czułem się z nim niekomfortowo. Umożliwiam anonimowemu użytkownikowi pisanie treści które mogą być krzywdzące.ijon pisze:Adam, konkretnie - dlaczego usunięto post? Ten wpis łamał regulamin forum?
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
Adam Klein pisze:Wpis miał znamiona tak popularnego dziś na łamach internetu "hejtu" (pomijam już, że autor życzy Łukaszowi powrotu do zdrowia). Pewnie nic by się wielkiego nie stało gdybym go zostawił, ale po prostu czułem się z nim niekomfortowo. Umożliwiam anonimowemu użytkownikowi pisanie treści które mogą być krzywdzące.ijon pisze:Adam, konkretnie - dlaczego usunięto post? Ten wpis łamał regulamin forum?
"hejt" to także odmiana wolności słowa. Może niegrzeczna, ale mimo wszystko wolność słowa. Usunięcie postu to ograniczanie wolności słowa.
-
- Zaprawiony W Bojach
ja tam nie mam nic przeciwko takiemu łamaniu wolności słowa.
- Gwynbleidd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
- Życiówka w maratonie: powyżej trzech
A z innej beczki:Adam Klein pisze:Wpis miał znamiona tak popularnego dziś na łamach internetu "hejtu" (pomijam już, że autor życzy Łukaszowi powrotu do zdrowia). Pewnie nic by się wielkiego nie stało gdybym go zostawił, ale po prostu czułem się z nim niekomfortowo. Umożliwiam anonimowemu użytkownikowi pisanie treści które mogą być krzywdzące.ijon pisze:Adam, konkretnie - dlaczego usunięto post? Ten wpis łamał regulamin forum?
Adam Klein pisze: Nie wiem skąd taka maniera nazywania każdego kto się z wami nie zgadza jako hejtera?
Mówiłem o tym (...) na spotkaniu, że dla mnie w bieganiu (na portalach biegowych, nie na FB) problem hejtingu nie istnieje.
(...)
Każdy czytelnik jaki wypowiedział się u nas na forum jest dla mnie zawsze jakiś bodźcem do zastanowienia. Przypadki hejterów są niezwykle rzadkie, prawie niespotykane. Zdarzają się nieprzyjemne wymiany w dyskusji (nie pamiętam wszystkich, przykładem był użytkownik maneater1) ale nawet jego nie nazwałbym hejterem, bo rozmowa z nim potrafiła być merytoryczna. Sugeruję, żeby nie mianować każdego kto ma inne zdanie hejterem.
To taka generalna uwaga (...)