Komentarz do artykułu Eto - ultramaratończyk z ogonem i czte
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Eto - ultramaratończyk z ogonem i czterema łapami
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 41,20
- Życiówka w maratonie: brak
tez biegam z psem. Chciałbym mieć taką kondycję jak on, Kenijczycy zostali by daleko z tyłu 

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Od czasu jak pies zadomowił się u ludzi, to ludzie urządzali wyścigi psów. Później były wyścigi psich zaprzęgów. Teraz mamy psy biegające ultramaratony. Czekamy teraz na psa uprawiającego triathlon... to by było dopiero COŚ 

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Swojego wytrenowałem na poniżej 8 minut na 5k. Keniole już poznali nowego lidera.
https://www.youtube.com/watch?v=f-d8PMMUWc0
https://www.youtube.com/watch?v=f-d8PMMUWc0
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na takiej drodze i przy takiej prędkości martwię się bardziej o swoją głowę.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Sensacji raczej nie ma z czego robić bo sporo osób biega z psem a normalny pies z natury uwielbia biegać więc kto i czemu jest tym zdziwiony ? To tak samo jakby się dziwić ,że ptak lata. Mojego psa też zabieram na każdy trening i w miesiącu wyrabia w granicach 400km. Do tego oczywiście spacery na których biega sam lub urządza szaleńcze pościgi za innymi psami. Wariat z niego niesamowity. Nawet po 30km jest strasznie wkurzony ,że koniec treningu. Biega wkoło mnie i szczeka żebym biegł dalej a po powrocie do domu szaleje ze swoją piłką. Wystarczy poczytać ile km pokonują na dobę wilki i wszystko jasne. Jak się z psa nie robi kaleki wychodząc 2x dziennie na 5min to każdy normalnej wielkości burek może biegać w spokojnym tempie prawie w nieskończoność.
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Dane mi było poznać Eto oraz Hubę, podczas pobytu u Bogumiła.
Eto okazał się być b. towarzyskim, energicznym psem, który przy każdej okazji konfrontował się "na ostro" z Miszą...
Eto okazał się być b. towarzyskim, energicznym psem, który przy każdej okazji konfrontował się "na ostro" z Miszą...