Zwycięstwo i rekord Patryka Dobka w Rydze

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zwycięstwo i rekord Patryka Dobka w Rydze

Po prostu petarda- w trzecim starcie w życiu taki wynik (2012- 52,00s, 2013- 50,67s, 2014- 49,76s).
A jak się weźmie pod uwagę, że zawody odbywały się w okropnych warunkach (10st C, wiatr, deszcz) i następny na mecie zawodnik był ponad 2s wolniejszy, to widać możliwości na złamanie 49s w tym sezonie. To jest finał na ME. :taktak:

Miał być następcą Lewandowskiego i Kszczota, a wygląda na to, że pójdzie śladami Marka Plawgo.
Oby miał więcej oleju w głowie niż pan Marek za młodu. :ech:
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trzeba przyznać, że to bardzo wszechstronny zawodnik i chyba wciąż nie wiadomo czy będzie świetnym płotkarzem, 400-metrowcem, czy średniakiem. Przecież niedawno (18 maja) uzyskał świetny wynik w biegu na 600 m - 1:15.78. To zaledwie o 0.01 s słabszy czas od najlepszego wyniku Marcina Lewandowskiego na tym dystansie.
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

W tym roku bardzo dobrze rozpoczął sezon także na 400m. W pierwszym starcie nabiegał 46,20, tj. ledwie 0.05s gorzej od życiówki.
Biorąc pod uwagę, że zwykle w trakcie sezonu poprawiał się o ok. 1s, można liczyć na bieganie w okolicach 45,5s.

Chyba do biegania 800m już nie trafi. Poczucie rytmu i predyspozycje do biegania całego dystansu w jednorodnym tempie powodują, że po opanowaniu techniki płotkarskiej 400m ppł będzie strzałem w dziesiątkę. A jak obserwowałem jego trening przed startem w Rydze, to widać, że technika nie jest dla niego czymś trudnym.

Trzymam kciuki za spokój jego głowy, bo resztę jest OK. :taktak:
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
ODPOWIEDZ