Wieści z kraju i ze świata

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kenenisa Bekele przed zawodami w Ostrawie (tu zapowiedź: Wiele gwiazd i kilku Polaków na starcie mityngu Zlata Tretra w Ostrawie) mówi, że po sierpniowych MŚ będzie chciał zadebiutować na dystansie półmaratonu, a docelowo myśli o przebiegnięciu maratonu. Znając historię Haile Gebrselassie można zaryzykować stwierdzenie, że jest duża szansa, że wkrótce rekord świata na 42K zmieni swojego właściciela.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Balon
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 31:27
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Będzie jakaś transmisja gdzieś?
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Balon pisze:Będzie jakaś transmisja gdzieś?
Na żywo o 19.00 na eurosporcie 2, a o 22.00 powtórka na eurosporcie

w piątek mona jeszcze obejrzeć powtórki:

00:00 Eurosport 2 (powt.)
03:00 Eurosport 2 (powt.)
07:30 Eurosport 2 (powt.)
10:00 Eurosport (powt.)
11:00 Eurosport 2 (powt.)
15:45 Eurosport 2 (powt.)
22:00 Eurosport 2 (powt.)
23:45 Eurosport (powt.)
Krzysiek
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

YOOOOOOOOOO!

BRAWO KAROLINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mastering the art of losing. even more.
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

bardzo mnie cieszy ,ze Karolina pobila rekord polski bo ciezko na to pracowala i jak pamietam duzo wyrzeczen to ja kosztowalo,bieganie treningi,,pozdrawiam i zycze jej wielu sukcesow :taktak:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wielkie gratulacje! Szkoda, ze Rekord Polski daje tylko 9 miejsce ale ważne że jest zyciowka.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Remus pisze:Kenenisa Bekele ... mówi, że po sierpniowych MŚ będzie chciał zadebiutować na dystansie półmaratonu, a docelowo myśli o przebiegnięciu maratonu.
To się nazywa eufemizm :hahaha:
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
kitler
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szacunek Karolina !!! Wielki szacunek i wielkie gratulacje !!
Kto nie był buntownikiem za młodu ten będzie świnią na starość.
Awatar użytkownika
toxic
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Wielkie gratulacje! Szkoda, ze Rekord Polski daje tylko 9 miejsce ale ważne że jest zyciowka.
Wcześniej jakoś zbytnio nie przykładałem do tego uwagi, ale teraz sobie uświadomiłem jak bardzo jesteśmy w tyle w biegach długich. Z jednej strony można się cieszyć, że rekord Polski a z drugiej strony... Dobra nie będe nic mówić bo wyjdę na pesymistę co szuka dziury w całym :p.
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

toxic: kontekst.

przed Karoliną były tylko biegaczki z Kenii i Etiopii.
za Karoliną była Ana Dulce Felix, aktualna mistrzyni Europy na 10000m, i multimedalistka imprez europejskich.

to, że Kenia i Etiopia odjechały światu - nie zmienia faktu, że wynik Karoliny jest naprawdę na poziomie dającym nadzieje na medale na imprezach międzynarodowych. (ok, europejskich)
dodaj do tego rekord Henia, niedawne wyniki maratończyków, 800-metrowców... i wyjdzie z tego niemalże złota era polskiej lekkoatletyki

no dobra, przesadzam, ale faktem jest, że w przeciągu 2011-2013 padły rekordy Polski na (mężczyźni) 1000m, 1500m, 42.2k, (kobiety): 10000m, 20k, 21.1k, do tego najlepszy wynik na 5k i świetne wyniki Karoliny w maratonie.
naprawdę jest się z czego (biegowo) cieszyć.

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
Awatar użytkownika
toxic
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To fakt, Lewandowski, Kszczot i Heniu dają ognia, bardzo im kibicuję, pokazują stałą silną formę co mnie bardzo cieszy. Ale co do reszty... rekord 1500m Polski - Ostrowskiego, bardzo obiecujący wynik. Ale co z tego? Jednorazowy strzał, chyba, że zabunkrował się do podziemi(albo po prostu kontuzja) i planuje jakieś niesamowite zaskoczenie. Co do ostatniego wyniku Parszczyńskiego na 5k. Czy to nie jest wstyd, że facet się głównie przygotowuje pod przeszkody na 3000m i uzyskuje najlepszy wynik w Polsce w ostatnich 10 latach(chyba 10, słabą mam pamięć do liczb)? Może facet ma talent, ale sam przyznaje, że ten wynik jest słabym wynikiem stosunkowo do wyników ze świata i nie ma co się oszukiwać, że takim poziomem za dużo nie zwojuje. Co do kobiet się nie wypowiadam bo jakoś tego wszystkiego nie śledzę i nie chcę nikogo skrzywdzić. Podsumowując, to, że padnie gdzieś jakiś rekord Polski to o niczym nie świadczy, są nadzieje, radość też oczywiście, ale najlepiej się patrzy na to jak podczas ważnych imprez sportowych Polacy walczą do samego końca, wysiedzieć nie mogę przy każdym wyścigu na 800m z udziałem Kszczota i Lewandowskiego, ale do tego jest potrzebna stabilna mocna forma.
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

...ano właśnie, ten nieszczęsny kontekst potrafi obrzydzić nawet pepikowe piwo.
Wrzucam zassany wraz z czeskim browarem fragment końcówki biegu: dubel na rekord Polski
ODPOWIEDZ