Przełajowe Mistrzostwa Polski - Olszyna 2009

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To była masakra. Ciężko nazwać to biegiem - zobaczycie w poniedziałek w galerii. Błoto z różnych części ciała będę wydobywał jeszcze chyba z miesiąc. Ale jestem zadowolony: Ola wraca ze srebrem, a ja z brązem drużynowo, indywidualnie 13 miejsce czego się nie spodziewałem. A po pierwszym kółku nie spodziewałem się miejsca nawet w 40. Straszne, straszne zawody. Do tego to zakwaterowanie w drewnianych, nieogrzewanych domkach - jeszcze mi nie wszystko odmarzło ; )
New Balance but biegowy
jamayowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:06
Życiówka w maratonie: 2h46min

Nieprzeczytany post

Masakra to mało powiedziane :ble: Rzeżnia :ble: to nawet nie było błoto tylko bagno ,nie dośc ,że się zapadało co najmniej po kostki to jeszcze zassysało w dół :ble: Nawet z górki człowiek walczył z błotem.Gratulacje dla Oli za srebro :ble: Ja się cieszę że dowiozłam brąz do mety.

A co do organzacji, wspólczuje Marcin, że spaliście a takich warunkach.Tam gdzie ja mieszkałam to był full wypas, ciepłe pokoje z łazienkami i tv, jedzenia też pyszne :ble: Co do reszty to szkoda gadac. Byłam już na niejednych przełajach i często powiatowe zawody mają lepszą otoczkę.Ja rozumiem ,że pogoda zaskoczyła organizatora i na dzień przed biegiem zmieniac trasę.Za bardzo nie miał jak skoro miał do dyspozycji polankę , która w obwodzie miała 400m długości. Poza tym zawodnicy rozgrzewali się na ulicy.Kibice i trenerzy również tonęli w błocie. Jakby padał deszcz to nie byłoby się gdzie schowac. Ale może takie mają byc przełaje -rzeżnia nie tylko na trasie
:ble: :hej:

Już nie wspomnę o nagrodach, bo zaraz mnie tu wyzwą od materialistów.Powiem tylko , że co innego było w regulaminie niż dostali zawodnicy, a propo oddam DVD za darmo jak komuś brakuje.Firma Grunding :ble: [/b]
MAJA TEAM
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Fakt, że w regulaminie były nagrody pieniężne, a zawodniczki dostały rzeczowe, dużo mniej warte niż to, co zapisano w regulaminie. Nie wiem, jak mężczyźni. W juniorach podobno za zwycięstwo chłopak dostał dywan :hahaha:

Nie rozumiem, kto i po co organizuje mistrzostwa Polski w takiej dziurze.

Gratulacje Majka za medal, a teraz czekamy na zdjęcia, bo przynajmniej to powinno w tych warunkach wyjść fajnie :)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aby bylo zainteresowanie musi byc co najmniej tradycja ( jak w Ostrzeszowie ) .
Czemu by nie powrocic do zawodow na Sluzewcu ?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
AWueFiak
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Generalnie trasa była niesamowita :) Chyba tylko ktoś kto sie nią przebiegł
może cokolwiek na ten temat powiedzieć. Swoją drogą pogoda pokrzyżowała plany, bo takiej trudnej trasy to nawet organizatorzy pewnie nie chcieli zaplanować, ale cóż to przełaje i nie da się wszystkiego przewidzieć. Ja jestem zadowolony ze swojego startu ;)
Podzielam zdanie przedmówców, że jednak chyba większe miejscowości powinny takie imprezy organizować ( ja miałem to szczęście, że w hotelu w którym mieszkaliśmy była i ciepła woda i łóżka (choć niewygodne) :) )!
Czekam na zdjęcia :)

P.S To mój pierwszy post, miejmy nadzieje, że będzie ich w przyszłości więcej ;)

Pozdrawiam
Nazywam się Kamil Kędzierski
"Jeśli paść to przynajmniej po walce..."
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Mam sporo fajnych fotek ale jestem wykończony podróżą powrotna i zaraziłem się chyba od żony zapaleniem oskrzeli więc sorry za opóźnienie, zdjęcia będą jutro.
AWueFiak
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widze, że nie ma jeszcze żadnych fotek w internecie.
Tutaj: http://www.koloteam.vel.pl/nowa_strona_145.htm sa fotki. Co prawda robione z zamiarem uchwycenia zawodników klub lub byłych zawodników klubu, ale może ktoś odnajdzie siebie w tłumie albo na starcie :P
Pozdrawiam
Nazywam się Kamil Kędzierski
"Jeśli paść to przynajmniej po walce..."
airda

Nieprzeczytany post

No wlasnie, co tam ze zdjeciami? ;)
Gregory
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

O kurcze impreza rangi MP na klepisku jak zwykle przy zerowym zainteresowaniu kibicow.
Kto i jaki ma w tym cel?

Nie lepiej zoorganizwac to w jakims duzym miescie badz miejscu gdzie przelaj ma jakies tradycje? Tak np. mozna to puscic jakimis alejkami parkowymi gdzie w poblizu ludzie spaceruja z dziecmi i moga pokibicowac przy okazji, popatrzec i gdzie jest jakies cywilizowane zaplecze?

Ani to popularyzacja ani to promocja?no bo czego?
Dziwne.

Szacunek dla zwodnikow ktorym sie chcialo w takich warunkach rywalizowac.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Fotki będą pewnie w nocy, sorry za opóźnienie ale choroba mnie zmogła.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gregory pisze:O kurcze impreza rangi MP na klepisku
klepisko lepsze od parkowcyh alejek do przełajów
zresztą jak sama nazwa wskazuje....
ODPOWIEDZ