Komentarz do artykułu Chabowski i Frankiewicz nowymi mistrza

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobra relacja, fotki jeszcze lepsze !
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
tomasz

Nieprzeczytany post

Tak samo jak nie można przekroczyć prędkości światła, to w Polsce nie można złamać 28:30 na 10km - co jest?
mbadz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Widze, ze cos malo chetnych do dyskusji, wyniki przeciez bardzo zaskakujace. Szczegolnie rewelacyjny czas Michała Smalca - poprawa zyciowki o ponad 2 minuty to naprawde niezly wyczyn.

Wczesniej jak widzialem jego wyniki w roznego typu biegach ulicznych to raczej wydawalo mi sie, ze jest to swietny amator, ale jednak amator. A tu prosze srebro wsrod zawodowcow.

Moze ktos moglby przyblizyc sylwetke Michala Smalca, bo w moim przekonaniu jest on chyba najslabiej znanym zawodnikiem czolowki (teraz juz czolowki)

Ciesza mnie rowniez kolejne postepy Damiana Witkowskiego. Ostatnio swietnie (jak na 21 lat) pobiegl polmaraton, a teraz 29:30 na 10km. To chyba jeden z wiekszych talentow biegow dlugich ostatnich lat
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Remus powinien się wypowiedzieć a jakiej podstawie obstawiał, ze Smalec zajmie miejsce na podium.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja się wypowiem za Remusa - Michał Smalec ostatnio wygrał mocno obsadzony bieg w Stargardzie, gdzie minimalnie przegrał z Kosgei i wygrał z Marcinem Chabowskim - na 6km.

Przyznam, że też jestem zaskoczony postępem Michała. Jeszcze w zeszłym roku z nim rozmawiałem, mówił, że pracuje, nie miał wielkich planów biegowych - a tu nagle eksplozja. No i jaki skok, w zeszłym roku chyba na 5000m biegał wolniej niż teraz po drodze!
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To, że udało mi się wytypować poprawnie pierwszą trójkę to chyba bardziej moje szczęście, aniżeli świetna znajomość przygotowania poszczególnych zawodników. Niemniej faktem jest, że biorąc pod uwagę medalowe szanse Smalca kierowałem się głównie biegami w Kwidzynie i Starogardzie, gdzie minimalnie wyprzedził go jedynie Karonei, zwycięzca półmaratonu w Warszawie (nie Kosgei).

Michał dodatkowo wspominał, że wtedy w Starogardzie nie znał dokładnie trasy biegu i nie wiedział kiedy zacząć swój finisz. Być może gdyby był bardziej zorientowany wyprzedziłby także Kenijczyka. Co ciekawe startował tam w jakiś tanich butach z Lidla :)
ODPOWIEDZ