Przyznam że jestem ostatnio trochę nieobecny (Dopinanie strony)
I nawet telewizji nie oglądam. Lagat na 5 tys m ? No no.?
A dlaczego ten bieg z Tirunesh Dibaba był taki piekny ?
O:SA'KA"
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Najpiękniejsze wydarzenie:
MarekPlawgo 400m ppł
Jannet Jepkosgei 800m
Największa porażka:
Wioletta Janowska
Maria Mutola
Największy sukces -
Bernart Lagat
Alison Felix
Tyson Gay
Najwieksza niespodzianka
Smith skok wwyz ( 2 rok treningów)
Wioletta Janowska
Maria Mutola
Największy sukces -
Bernart Lagat
Alison Felix
Tyson Gay
Najwieksza niespodzianka
Smith skok wwyz ( 2 rok treningów)
- Życiówka na 10k: 30:28
- Kontakt:
Wybaczcie, że przerwałem swoje relacje, ale miałem ciężki tydzień. Mam nadzieję, że wszystko uda mi się skończyć i zamieścić już na stronie.
Co do plebiscytów to ja widzę to tak (ograniczając się do biegów, o których pisałem):
Najpiękniejsze wydarzenie
Tirunesh Dibaba na 10km
Największa porażka
Craig Mottram, Gulnara Samitova-Galkina
Największy sukces
Bernard Lagat, Catherine Ndereba
Największa niespodzianka
Alfred Kirwa Yego, Mayte Martínez
FREDZIO, Dibaba podczas biegu na 10000m miała problemy żołądkowe, przez co wydawało się, że nie będzie liczyć się w walce o medale. Wspominała nawet, że była bliska zejścia z bieżni. Jednak jak widać pokonała kryzys i zwyciężyła.
Co do plebiscytów to ja widzę to tak (ograniczając się do biegów, o których pisałem):
Najpiękniejsze wydarzenie
Tirunesh Dibaba na 10km
Największa porażka
Craig Mottram, Gulnara Samitova-Galkina
Największy sukces
Bernard Lagat, Catherine Ndereba
Największa niespodzianka
Alfred Kirwa Yego, Mayte Martínez
FREDZIO, Dibaba podczas biegu na 10000m miała problemy żołądkowe, przez co wydawało się, że nie będzie liczyć się w walce o medale. Wspominała nawet, że była bliska zejścia z bieżni. Jednak jak widać pokonała kryzys i zwyciężyła.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Dzięki za info, fajnie, że wróciłeś
W pewnym momencie miała nawet ponad 50m starty do grupy! To było chyba na 6-7 kilometrze o ile pamiętam. Popraw mnie Remus jak było inaczej
* * *
Bekele też miał kryzys, on chyba nie lubi takiej pogody bo w Mombasie też było kiepsko.
* * *
Bekele też miał kryzys, on chyba nie lubi takiej pogody bo w Mombasie też było kiepsko.
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Kontakt:
Chyba tak było, nie widziałem niestety całego biegu.tomasz pisze:W pewnym momencie miała nawet ponad 50m starty do grupy! To było chyba na 6-7 kilometrze o ile pamiętam. Popraw mnie Remus jak było inaczej
Podsumowując mistrzostwa chciałbym napisać kilka słów i tradycyjnie przedstawić kilka danych Mam nadzieję, że wszystkie te informacje znajdziecie później na stronie wraz z opisem każdej konkurencji od 800m do maratonu, które przygotowałem.
11 Mistrzostwa Świata w Lekkoatletyce przeszły do historii. Udział w tej najważniejszej po Igrzyskach Olimpijskich imprezie lekkoatletycznej na świecie, wzięło blisko 2 tysiące zawodników z 203 krajów. Rywalizacja we wszystkich konkurencjach była bardzo emocjonująca, nie zabrakło bardzo dobrych wyników i ciekawych rozstrzygnięć. Jedynej rzeczy, której nie było to rekordy świata, jednak mając na uwadze trudne warunki atmosferyczne panujące w Osace nie można się dziwić, że takowe nie padły. Multimedalistą mistrzostw okazał się Amerykanin Tyson Gay, który zwyciężał na dystansach 100m i 200m, a także w sztafecie 4x 100m.
W klasyfikacji medalowej tradycyjnie zwycięstwo odniosła reprezentacja Stanów Zjednoczonych, jednak jeżeli pod uwagę weźmiemy jedynie rozstrzygnięcia z biegów na średnich i długich dystansach (800m, 1500m, 5000m, 10000m, 3000m pprz. i maraton) klasyfikacja ta przedstawia się następująco:
Także w przypadku klasyfikacji punktowej (tworzonej według zasady 8 punktów za 1 miejsce, 7 punktów za 2 miejsce itd.), według powyższych kryteriów zdecydowanie zwyciężyła reprezentacja Kenii:
Niestety w obu klasyfikacjach zabrakło Polaków. Najlepiej spośród naszych reprezentantów zaprezentowała się Lidia Chojecka, która została sklasyfikowana na 10 pozycji w biegu na 1500m, wyniki pozostałych zawodników można zobaczyć poniżej:
Miejmy nadzieję, że nasi biegacze pokażą się z lepszej strony na kolejnych mistrzostwa świata, które za dwa lata odbędą się w Berlinie.