Garmin coach - zmiana trenera

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Kepson
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
Przychodzę z pytaniem odnośnie zmiany trenera Garmin Coach.
Aktualnie jestem w trakcie wykonywania planu trenera Jeffa (6z20tyg) na półmaraton. Jako, że chciałbym zacząć biegać 4 razy w tygodniu planuję zmianę na trenera Grega. Czy ktoś z Was robił taką zmianę w trakcie trwania planu? Czy będę musiał zaczynać od nowa czy zaciągnie on moje dotychczasowe treningi i będzie kontynuował plan z nowym trenerem? Przy Jeffie niezbyt podchodzą mi tak długie wybiegania (aktualnie to już 21km) i brakuje krótszych biegów zbliżonych do tempa docelowego.
Dzięki za odpowiedzi.
New Balance but biegowy
Voirtuy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
W tamtym roku przygotowywałem się do półmaratonu z Gregiem i było całkiem spoko,
treningi 4 razy w tygodniu, nie były bardzo wymagające, długie wybiegania miałem max 1,5h.
Jako plan treningowy w przygotowaniu do pierwszego półmaratonu mogę go polecić.
Mój błąd że w trakcie planu zmieniałem zakładany czas przebiegnięcia (przyśpieszyłem z 2h na 1:50)
i wtedy trochę zgłupiał, więc nie polecam takich praktyk.

Teraz dla odmiany przygotowuję się z planem Jeffa, jest on bardziej wymagający i raczej dla osób które przynajmniej jeden plan treningowy zrealizowały, bo dopiero zaczyna się rozumieć o co chodzi w tych treningach ;] Mi bardziej pasują treningi 3 razy w tygodniu.
Zobaczę jak mi się uda przygotować bo bieganie w zimie to dodatkowe utrudnienie, ale na razie idzie dobrze.

Raczej jak będziesz zmieniał trenera to wszystko zaczniesz od nowa, ale masz jeszcze 14 tygodni więc możesz spróbować zmienić.
ODPOWIEDZ