Garmin coach - zmiana trenera

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Kepson
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
Przychodzę z pytaniem odnośnie zmiany trenera Garmin Coach.
Aktualnie jestem w trakcie wykonywania planu trenera Jeffa (6z20tyg) na półmaraton. Jako, że chciałbym zacząć biegać 4 razy w tygodniu planuję zmianę na trenera Grega. Czy ktoś z Was robił taką zmianę w trakcie trwania planu? Czy będę musiał zaczynać od nowa czy zaciągnie on moje dotychczasowe treningi i będzie kontynuował plan z nowym trenerem? Przy Jeffie niezbyt podchodzą mi tak długie wybiegania (aktualnie to już 21km) i brakuje krótszych biegów zbliżonych do tempa docelowego.
Dzięki za odpowiedzi.
PKO
Voirtuy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:20
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
W tamtym roku przygotowywałem się do półmaratonu z Gregiem i było całkiem spoko,
treningi 4 razy w tygodniu, nie były bardzo wymagające, długie wybiegania miałem max 1,5h.
Jako plan treningowy w przygotowaniu do pierwszego półmaratonu mogę go polecić.
Mój błąd że w trakcie planu zmieniałem zakładany czas przebiegnięcia (przyśpieszyłem z 2h na 1:50)
i wtedy trochę zgłupiał, więc nie polecam takich praktyk.

Teraz dla odmiany przygotowuję się z planem Jeffa, jest on bardziej wymagający i raczej dla osób które przynajmniej jeden plan treningowy zrealizowały, bo dopiero zaczyna się rozumieć o co chodzi w tych treningach ;] Mi bardziej pasują treningi 3 razy w tygodniu.
Zobaczę jak mi się uda przygotować bo bieganie w zimie to dodatkowe utrudnienie, ale na razie idzie dobrze.

Raczej jak będziesz zmieniał trenera to wszystko zaczniesz od nowa, ale masz jeszcze 14 tygodni więc możesz spróbować zmienić.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ