Komentarz do artykułu 80/20
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł 80/20
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Kuba - dałeś niską ocenę, ale wydaje mi się, że argumenty przeciwko tej książce masz dosyć słabe.
Wspominasz, że sposób argumentacji za metodą 80/20 Cię nie przekonuje i że później jest lepiej. Choć nie twórczo.
Pytanie czy książka treningowa dla amatorów musi być szczególnie twórcza? Zakładamy przecież że to jest pierwszy czy drugi poradnik z jakim styka się biegacz o małym stażu? On nie potrzebuje nowinek, a sprawdzonych schematów które może sam zastosować. I oceniać należy klarowność wykładania tych schematów.
Piszesz, że autor opiera się o tętno. Z tego co pamiętam to Daniels wręcz przeciwnie - polega na tempie. Kiedy wdrażasz jakiś plan treningowy to jest to zasadnicza różnica.
Ale dobra. Załóżmy że jesteś dosyć srogim recenzentem.
W takim razie niecierpliwie czekam na Twoją recenzję twórczości Skarżyńskiego
Wspominasz, że sposób argumentacji za metodą 80/20 Cię nie przekonuje i że później jest lepiej. Choć nie twórczo.
Pytanie czy książka treningowa dla amatorów musi być szczególnie twórcza? Zakładamy przecież że to jest pierwszy czy drugi poradnik z jakim styka się biegacz o małym stażu? On nie potrzebuje nowinek, a sprawdzonych schematów które może sam zastosować. I oceniać należy klarowność wykładania tych schematów.
Piszesz, że autor opiera się o tętno. Z tego co pamiętam to Daniels wręcz przeciwnie - polega na tempie. Kiedy wdrażasz jakiś plan treningowy to jest to zasadnicza różnica.
Ale dobra. Załóżmy że jesteś dosyć srogim recenzentem.
W takim razie niecierpliwie czekam na Twoją recenzję twórczości Skarżyńskiego
napieraj.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
Krzysiek, w recenzji ani tu na forum nie ma przestrzeni, żeby wszystko dokładnie wyłożyć. Myślę, że porządny wieczór (tak do 2, 3 nad ranem) i kilka dobrych piwo pomogłyby wyjaśnić moją krytykę