ZMIANY

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.

Czy chciałbyś mianować outsaidera na administratora forum?

Tak
11
58%
Nie chcę zmian
1
5%
Nie - ktoś inny się nadaje
7
37%

Liczba głosów: 19
tomasz

Nieprzeczytany post

To forum potrzebuje prawdziwego administratora.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale ja nie wiem, czy my mozemy kogos mianowac.
Ktos przeciez jest wlascicielem domeny i moze nie chciec sie zrzec praw do niej.
Swoja droga, idealnie byloby gdyby ten Tajemniczy Ktos napisal jakie ma plany zwiazane z tym forum. Jakas migracja do nowszej wersji skryptu php sie kroi? Czy tak zielono-niebieskawo-szaro juz bedzie zawsze?
pichotnik

Nieprzeczytany post

A co na to sam pozwany? Trochę głupio byłoby go mianować generałem wbrew jego wiedzy i naprzekór aktualnie panującej huncie. A tak na marginesie uważam, że administratorem forum powinien być ktoś kto się zna na informatyce, komputerach, PHP+MySQL, a skryptach phpBB w szczegolności. Nie wiem czy outsider zna się na tym, ale sadzę, że znacznie cenniejszy jest dla nas jako dotychczasowy outsider.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Niczego nie ujmując Outsiderowi, jego zasługi są tutaj znane i poważane, to jednak tą ankietą niewiele można zrobić.
Forum przeszło ostatnio zmiane "silnika".
Nie wiem czy administrator wszystko zdążył dokończyć i moze mieć chwilowo opory przed dopuszczaniem kogokolwiek do prawdziwej administracji.
Ale to pewnie zalezy od tego co taki Administrator miałby robić?
Czego byście oczekiwali od niego? Co takiego niby Outsider miałby jako administrator robić?
Wyartykułujcie to.
A właściciel sie na pewno odezwie.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ok, dawno tu nie byłem i jeden problem widzę.
Wpisy tych gównianych spamowiczów.
No to rzeczywiscie jest problem.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W ankiecie zaznaczyłem ostatnią pozycję.

Administrator to funkcja czysto techniczna (tak jak zwrócił na to uwagę Pichotnik). I może być, a nawet powinna być, przechodnia (dzisiaj Bonifacy jutro Genowefa). Inaczej albo ktoś nie będzie miał czasu i wszystko będzie się sypać albo obrośnie w piórka.

Ten tajemniczy ktoś ma nick Adamm, imię i nazwisko, zdjęcie jego figuruje na głównej stronie, jest sprzed kilku lat.
Tutaj nie dość, że nie ma żadnej junty od wielu lat, to tutaj nie ma nawet najbardziej kompromitującego rządu, który by się kłócił, rozpadał i sklejał co parę miesięcy.
FREDZIO pisze:
A właściciel sie na pewno odezwie.
A z jakiej to okazji?
Święta zmarłych?
Byli tacy(jego, nie moi, przyjaciele) co chowali tę stronę wielokrotnie, ale jak na razie, z ich pobożnych życzeń, to im wyszedł prima aprilis. Ani ten miesiąc, ani ta pora roku.:hahaha:

Problem nie polega na tym, kto ma być administratorem, problem polega na tym jak ma funkcjonować ta strona.
Całość, nie tylko forum. Spam to nie jest problem.
Problem nazywa się Adamm i jego niechęć do radykalnej zmiany funkcjonowania tej strony.
Radykalnej czyli nie wprowadzania zmiany oprogramowania, klika miesięcy po tym, jak ikonbard prawie zupełnie się posypał. Czyli nie pojawiania się raz na rok, półtora i znikaniu po napisaniu paru postów. Czyli nie przysyłaniu jakiegoś przedziwnego Admina, który nie chciał odpowiedzieć na żadne pytania i po paru tygodniach wyparował.

Po co mamy coś wyartykułować?
Sam żeś to robił, ze swoimi przyjaciółmi. Mniejsza czy w ten sposób jaki to robiliście moglibyście, gdziekolwiek w jakiejkolwiek sytuacji, cokolwiek osiągnąć.

To Adamm powinien odpowiedzieć sobie na pytania:
Czy chce żeby ta strona w ogóle istniała?
Czy inne strony, zwłaszcza ta, zrobiona przez jego (nie moich) przyjaciół jest taka jak On uważa, że być powinna strona, której On był założycielem?
Czy uważa, że główny wpływ na kształt danej strony powinny mieć osoby, które nie mają na to czasu lub amatorscy samoucy, mający wielkie mniemanie o sobie.?
Czy w kraju, w którym biega kilkadziesiąt tysięcy osób nie ma miejsca na stronę, która zajmowałaby się w sposób rzetelny tematyką biegową? (maratony polskie obracają się głównie wokół zawodów sportowych, z dwóch lekkoatletyk jedna już nie istniej, na drugą nie zagląda tamtejszy Admin.)
Czy jest normalną sytuacją, że na danej stronie od lat nie ukazał się żaden nowy artykuł, forum nie ma Admina ani moderatorów?
Czy jest szansa na to, żeby w najbliższym czasie załatwił sobie rentę?
Czy jest osobą nieśmiertelną?
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

To czy przez to, że artykuując to w ten sposób jaki wyartykuowalismy cos osiągnęliśmy - mam nadzieje, że historia pokaże.
Wiecej chciałem nie pisac ale ponieważ dostało się Bogu ducha winnemu człowiekowi to muszę.

Wszystko co napisałeś Outsider o Adammie jest nieprawdą.
Nie wynika to z Twoich złych intencji tylko braku wiedzy.
Nie jestem upoważniony do zajmowania tu jakiegokolwiek stanowiska.
Nie wiem o jakiej stronie zrobionej przez jego przyjaciół móiwsz? Bieganie.pl zrobił sam Adam.
Nie wiem co to znaczy, ze "główny wpływ na kształt danej strony mają amatorscy samoucy" ? O jakiej stronie mówisz?
Czy mówisz o stronie bieganie.pl czy o forum? Bo się zgubiłem.
Informuję Cię, ze do Adamma nie możesz mieć pretensji.

I uwaga generalna, dotyczaca tego, ze duży kraj, że brak nowych artykułów - z tego co mi wiadomo to wszystko się wkrótce zmieni.
Niestety na wszystkie zmiany potrzeba czasu, nowy serwis nie zrobi się tak z niczego.

Adam - jeśli to czytasz to sorry, że dostajesz nie za swoje winy. Mam nadzieję, że już niedługo.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze: Nie wiem o jakiej stronie zrobionej przez jego przyjaciół móiwsz? Bieganie.pl zrobił sam Adam.
Nie wiem co to znaczy, ze "główny wpływ na kształt danej strony mają amatorscy samoucy" ? O jakiej stronie mówisz?
Czy mówisz o stronie bieganie.pl czy o forum? Bo się zgubiłem.
Informuję Cię, ze do Adamma nie możesz mieć pretensji.
Cytuję samego siebie+pogrubiam
outsider pisze:
Czy inne strony, zwłaszcza ta, zrobiona przez jego (nie moich) przyjaciół jest taka jak On uważa, że być powinna strona, której On był założycielem?
Czy uważa, że główny wpływ na kształt danej strony powinny mieć osoby, które nie mają na to czasu lub amatorscy samoucy, mający wielkie mniemanie o sobie.?
Jaką stronę mogę mieć na myśli?????????

To podpowiem.
Chodzi o stronę z postopłodnym forum, gdzie niektórzy użytkownicy osiągają poziom bełkotu.
O stronę gdzie umieszczane są pomiędzy artykułami kryptoreklamy (bez zaznaczenia, że to nie artykuł tylko reklama).
Gdzie Admin, ze swoim pomagierem występuje w roli hostessy firm, z którymi "ustalił warunki współpracy".
O stronę gdzie zbyt długotrwałe przebywanie na forum powoduje, że nie rozumie się, tego co napisałem. :hahaha:

Ps. Niedawno była o niej niewielka dyskusja, kilka tygodni temu.
FREDZIO pisze: To czy przez to, że artykuując to w ten sposób jaki wyartykuowalismy cos osiągnęliśmy - mam nadzieje, że historia pokaże.
Kiedy była ta przesławna secesja? Tydzień temu? Miesiąc? Pół roku?
Jedno jest pewne: gorzej być nie może. Ta strona osiągnęła już dno. Najlepszym dowodem na to jest fakt, że proponuje się jakiegoś outsidera na admina. :hahaha:
FREDZIO pisze: Wszystko co napisałeś Outsider o Adammie jest nieprawdą.
outsider pisze:
Czy jest osobą nieśmiertelną?

Odpowiedź na to pytanie jest dla mnie prosta.
Ale jeśli wszystko co napisałem jest nieprawdą.
To Adamm jest :sss:

Adamm nie przejmuj się tym co pisze Fredzio, to skutki uboczne secesji.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

outsider pisze:Czy inne strony, zwłaszcza ta, zrobiona przez jego (nie moich) przyjaciół jest taka jak On uważa, że być powinna strona, której On był założycielem?
Może nie jasno to napisałeś a mozę ja źle zrozumiałem ale wyjaśniam tylko, ze Adam nie był załozycielem biegajznami.

No nic, mam nadzieję, że zbliżające się zmiany Cię zadowolą, moze będziesz chciał nawet jakoś w nich uczestniczyć.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

outsider pisze:...jego niechęć do radykalnej zmiany funkcjonowania tej strony.
Radykalnej czyli nie wprowadzania zmiany oprogramowania, klika miesięcy po tym, jak ikonbard prawie zupełnie się posypał.
Aha i to też nie jest prawda.
Od jakiegoś już czasu, to forum nie działa na ikonbordzie. ;)
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Ok, dawno tu nie byłem i jeden problem widzę.
Oj dawno... pamiętam że "odejście" do spokojnych nie należało :hejhej: . Najważniejsze, jak widać, to nie dać ponieść się emocjom :hejhej: .
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo lubię bieganie.pl. Pisuję na nie od prawie trzech lat kiedy zacząłem, prawdoodobnie dzięki temu forum :hejhej: , reguralne bieganie. Adamm'a osobiście nie znam ale Kolega ten jawi mi się jako człowiek bardzo rozsądny, wyważony i trzeźwo myślący.
pichotnik

Nieprzeczytany post

Ja trochę nie rozumiem i nawet mi się nie chce pisać czego nie ruzumiem. Natomiast mam dwie propozycje. Jeśli tu ma się coś zmienic - to poczekajmy. A jak się nie zmieni na lepsze to załóżmy własną stronę pod adresem, np. biegam.com i róbmy co się nam podoba. Domena i miejsce na serwerze to jakies 200 zł rocznie, więc nie tak dużo. A jesli będą osoby chętne do współracy to damy radę. Jeśli chodzi o oprogramowanie to ja polecam XMB forum (ma możliwość dołączania załączników do wypowiedzi).
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pichotnik pisze:A jak się nie zmieni na lepsze to załóżmy własną stronę pod adresem, np. biegam.com i róbmy co się nam podoba.
Tylko po co? Kolejne "biegaj z nami"? Ta lista to klasyka. Niczego bym nie zmieniał.
pichotnik

Nieprzeczytany post

Ty byś nie zmieniał, ale jeśli parę osób chciałoby zmian, a brakuje im tylko hasła dostepu do tego, to najprościej jest założyć coś nowego.
Zablokowany