krunner napisał(a):
Zacznijmy od tego, ze jeżeli zacząłbyś wpisywać tam nick @kru, to już po literce "r" wyskoczyłoby Ci okienko, które podpowiedziałoby mojego nicka, a ja dostałbym powiadomienie e-mail, że odnosisz się do mojej wypowiedzi.
Faktycznie, tego mi czasem brakuje.
krunner napisał(a):
-możliwość tagowania wątków
W pewnych sytuacjach mogło by się przydać np. tagi typu półmaraton/maraton, Polar/Garmin, albo nawet sprzedam/kupię
krunner napisał(a):
-reputacja użytkownika
Wiele postów jest typu "+1". Reputacja zastąpiła by takie plusowanie.
krunner napisał(a):
-informacja kiedy użytkownik był ostatnio na forum, ile ma postów i od kiedy jest zarejestrowany (osiągane przy pomocy jednego najechania myszką)
Tego aż tak nie brakuje. Wejście w profil i sprawdzenie tych informacji nie jest jakoś bardzo uciążliwe.
krunner napisał(a):
-możliwość plusowania posta ("łapka w górę"),
Tak jak w przypadku reputacji.
krunner napisał(a):
-otwieranie poddyskusji w wątku (w postaci serii komentarzy pod danym postem)
Mi się akurat to nie podoba. Widziałem na innych forach jak posty dotyczące ogólnego wątku były pisane w poddyskusji, bo skomentowanie tego było pod ręką. Poza tym ciężko mi się czyta takie fora.
krunner napisał(a):
-możliwość sortowania wątków według daty ostatniego postu/daty utworzenia/liczby odpowiedzi/liczby wyświetleń/liczby głosów,
Na tym forum jest taka możliwość.
krunner napisał(a):
-profil użytkownika z wykresami aktywności
Zbędny dodatek.
krunner napisał(a):
-mechanizm zaakceptowania odpowiedzi przez twórcę wątku (będący swego rodzaju zamknięciem wątku)
I tak i nie. Z jednej strony wiadomo, że została udzielona odpowiedź na pytanie, z drugiej może ktoś chcieć o coś dopytać. Chyba, że wątku by się nie zamykało, a jedynie specjalnie oznaczało. Myślę, że wtedy by się lepiej sprawdziło.
Ogólnie rzecz biorąc jest kilka funkcji, które unowocześniły by forum, jednak aż tak bardzo ich nie brakuje, obecny system forum jest wystarczający.